دریافت حق ویزیتی اندک نام دکتر سیدمحمد آقایی را بر سر زبان ها انداخت، وی هزینه درمان را یکی از مشکلات اقشار آسیب پذیر و کم درآمد جامعه می داندو همین مسئله باعث شده تا این طبیب میبدی با دریافت هزینهای بسیار اندک، پذیرای بیماران در خانه پدری خود که حالا به مطب این پزشک تبدیل شده، باشد.
دکتر آقایی مدت ۶ سال است در خانهای که دوران کودکی و جوانی خود را در آن گذارنده و تداعیگر خاطرات تلخ و شیرین زیادی برای اوست، مطب خود را دایر کرده و به بیمارانی که بسیاری از آنان آشنایان و همسایگان خانه پدری او هستند، خدمت می کند.
در گرداگرد حیاط خانه پدری دکتر آقایی صندلیهایی برای نشستن بیماران به چشم میخورد، قبل از آنکه ویزیت بیماران آغاز شود ، پرسش های خود را از دکتر آقایی پرسیدم و این طبیب میبدی نیز با حوصله با پاسخ می داد.
دوران مدرسه و دانشگاه
دکتر سیدمحمد آقایی در این گفت و گو ابتدا از دوران تحصیل خود این گونه یاد کرد: زمانی که به مدرسه می رفتم، بچههای هم سن و سال من در وضعیتی بودند که درس خواندن برای آنها و خانوادههایشان زیاد اهمیتی نداشت.
وی قصه مدرسه رفتن خود را به مشکلی که برای پدرش در زمان فروختن فرش و زیلو در شهر گناباد برایش پیش آمده بود این گونه پیوند زد: پدرم پس از فروش فرشها دنبال آدرس بانک برای نقد کردن چک میگشت و آدرس بانک را به دلیل بی سوادی با چند بار پیمودن مسیر پیدا کرد، به همین علت بعد از بازگشت از این سفر مرا به مدرسه فرستاد تا درس بخوانم و سواد خواندن و نوشتن داشته باشم و بتوانم لااقل آدرس یک بانک را بخوانم.
دکتر آقایی یادآور شد : در آن زمان به دلیل اینکه تنها پسر یک خانواده هفت نفری بودم و همچنین در خانوادهای بزرگ شده بودم که پدر و مادرم نیز خود برادری نداشتند، هیچ موقع مجبور به کار کردن نبودم، اما خودم بیکاری را دوست نداشتم و سعی میکردم با کار کردن گاهی به پدرم که نانوا بود کمک کنم و همچنین زمانی هم در تابستانها به کارهایی چون گل لگد کردن در کارخانههای خشت مالی مشغول میشدم.
روی آوردن به رشته پزشکی
وی در ادامه افزود: دوران تحصیل را در دبستان امام و دبیرستان مفید میبد گذارندم و برای ادامه تحصیل در دانشگاه ابتدا رشته و شغل معلمی را برگزیدم، در زمانی که اولین سالهای خدمت خود به مدت ۶ سال را در یکی از شهرهای جنوب کشور میگذراندم با یکی از همکلاسیهای دوران دبیرستان که پزشکی خوانده بود و در یکی از درمانگاه های همان شهرطبابت میکرد، ارتباط داشتم که این با هم بودن و ارتباط داشتن موجب علاقهمندی به پزشکی شد و در سن ۲۷ سالگی روی به تحصیل در رشته پزشکی آوردم.
انتخاب خانه پدری برای دایر کردن مطب
این پزشک میبدی که هم اکنون ۲۱ سال از دوران بازنشستگی خود را گذارنده، بعد از فارغالتحصیل شدن از رشته پزشکی در سال ۶۶، در این شهر به طبابت پرداخت و ماموریتهایی نیز در زمان جنگ در جبهه گذراند.
دکتر آقایی در ارتباط به برگزیدن خانه پدری به عنوان مطب با اشاره به اینکه قبلا در قسمت مرکزی شهر با توجه به نزدیک بودن به داروخانه مطب داشته، افزود: انتخاب خانه پدری برای محل دایر کردن مطلب با هدف حذف هزینه اجاره و ارائه خدمات به مردمی که در بافت قدیمی شهر زندگی میکنند، صورت گرفت .
دکتر آقایی ادامه داد: مردمی که در چندین سال اخیر در بافت قدیمی میبد ساکن شده اند بیشتر کارگر هستند و به کمک نیاز دارند، باعث شد تا خانه پدری را سرو سامان داده و آن را به عنوان مطب برگزینم.
کار برای خدا پشیمانی ندارد
وقتی می خواستم جواب سوال اصلی که دغدغه ذهنم را بود را جویا شوم هم محلهایهای دکتر که بیماری آنان را به مطب کشانده بود، یکی بعد از دیگری وارد شدند.
در حال ویزیت بیمار در پاسخ به سوالم که آیا هزینه اندک دریافتی گذران زندگی را برای دکتر مشکل ساز نمیکند، گفت : مبلغی که از بیماران گرفته میشود فرانشیز بیمه است و درمجموع با مبلغی که از بیمه میگیرم به شکر خدا زندگی خوبی دارم.
وی افزود : فرزندانم نیز به این رویه عادت کردهاند و با توجه به این فرموده حضرت امام (ره) که «کار برای خدا پشیمانی ندارد»، هیچ وقت از کار خود پشیمان نشدهام.
در زمان انجام مصاحبه، دکتر آقایی جواب بیماری را که از شهری دیگر آمده بود و از رزمندگان و جانبازان دوران دفاع مقدس بود ، با صبر و حوصله داد.
دکتر کمال امامی
در شهر میبد نام پزشکان دیگری نیز چون دکتر کمال امامی بر سر زبان است و شهروندان به قول معروف دست او را خَش (خوب) میدانند، دکتر امامی مطب ندارد و در درمانگاههای شهر طبابت میکند و داروخانهها میبد با نسخههای متفاوت او که گاهی مردم در حال خرید در سوپرمارکت بیماری خود را میگویند و دکتر برای آنان روی هر برگهای مانند مقوای سیگار دارو مینویسد، آشنایی دارند.
دکتر لیلیالسادات حضیره
همچنین در اوایل شیوع ویروس کرونا به گفته مسوولان بیمارستان میبد، دکتر لیلیالسادات حضیره متخصص عفونی در زمانی که تعداد بیماران کرونایی در بیمارستان زیاد بود، چندین روز متوالی پشت سر هم به منزل نرفت و به صورت شبانهروزی با همکاری کادر درمان و پرسنل بیمارستان مشغول خدمترسانی به مردم بودند و هم اکنون نیز در حال انجام وظیفه خود است.
اول شهریور ماه، به مناسبت بزرگداشت ابوعلی سینا روز پزشک نامگذاری شده است.
مرکز شهرستان ۱۰۵ هزار نفری میبد در ۵۰ کیلومتری شمال غرب شهر یزد مرکز این استان قرار دارد.
ایرنا