جملهای که ناگهان بر زبان آورد را عملی کرد ، آتش زبانه کشید و جسم و جانش را سوزاند و دیگر پشیمانی فایده نداشت.
خود را کشت درعین حال که جانش را دوست داشت.
چرا؟!
«خودم را میکشم!» ، جملهای است که گاهی در برخورد با ناملایمات زندگی بر زبان افراد میآید و گاهی همراه با عمل است و گاهی فقط یک تهدید باقی میماند.
اما آیا افرادی که خود را میکشند ، واقعا میخواهند این کار را بکنند؟
عوامل خودکشی
کارشناس مشاور اورژانس اجتماعی میبد گفت: خودکشی عملی ارادی است که افراد به دنبال احساس تنهایی داشتن ، اعتماد به نفس پایین، احساس ناامیدی و گاهی برای جلب توجه دیگران دست به آن میزنند.
طاهره فلاح افزود: علت دست زدن به این اقدام به افسردگی و اختلالات روانی و بیماریهای جسمی مزمن و بدون درمان ، سوء مصرف مواد مخدر ، مسائل اقتصادی و مورد خشونت واقع شدن به خصوص در زنان برمیگردد.
وی تصریح کرد: افراد به علت این موضوع و دست زدن به این اقدام به دنبال تماس خویشاوندان و نزدیکان با خط 123 و یا معرفی از بیمارستان در اورژانس اجتماعی مورد مشاوره و درمان قرار میگیرند.
کارشناس مشاور اورژانس اجتماعی میبد در ادامه با اشاره به اینکه روش درمانی این افراد نیز به شیوه «اکت» و درمان شناختی است ، اظهار کرد: خانواده ها باید رفتار افرادی که به فکر خودکشی هستند و یا سابقه خودکشی دارند را مورد توجه قرار داده و قبل از اینکه دیر شود آنها را برای مورد مشاروه قرار گرفتن راهنمایی کنند.
وی گفت: متاسفانه مردم برای رفع مشکلات روحی و روانی خود زیاد به مشاوره و کمک گرفتن از مشاوران اهمیت نمیدهند و بیش از اینکه به دنبال درمان روح خود باشند به دنبال درمان بیماریهای جسمی خود هستند.
اورژانس اجتماعی
رییس اداره بهزیستی میبد نیز گفت: مورد توجه قرار دادن بحرانهای فردی مانند خودکشی یک از اقداماتی است که توسط اورژانس اجتماعی در کنار پرداختن به دیگر آسیبهای اجتماعی دنبال میشود.
سید محسن فلاح افزود: با تماسی که با خط 123 گرفته میشود ، اورژانس اجتماعی مداخله کرده و با پیگیری حضوری و تلفنی روانشاس ، فرد را از دست زدن به خودکشی منصرف میکنند.
وی ادامه داد: بعضی از خودکشیها درسنین نوجوانی و به دنبال شکست در روابط و ناامیدی اتفاق میافتد ، همچنین بعضی از موارد آن نیز در خانوادهها و به دنبال دعواهای خانوادگی که پیش میآید ، تنگ آمدن افراد از زندگی روی میدهد.
اهمیت توجه به بهداشت روان
رییس اداره بهزیستی میبد در ادامه توجه به بهداشت روان به خصوص در مدارس را توصیه کرد و تصریح کرد: سلامت روح و روان مورد توجه افراد در جامعه نیست و این در حالی است که اغلب بیماریهای روح و روان موجب به وجود آمدن بیماریهای جسمی میشوند.
وی به آموختن مهارتهای 10 گانه از جمله مهارت «حل مسئله» و همچنین آموزش دیدن حس خوب داشتن در زندگی نیز توصیه کرد و گفت: همه ما باید سعی کنیم برنامهها و زندگی خود را به سمتی پیش ببریم که حس خوب داشتن در زندگی را تجربه کنیم.
4 مرکز مشاوره و همچنین اورژانس اجتماعی در میبد ارائه دهنده خدمات مشاورهای به مراجعه کنندگان هستند.
دهم سپتامبر مصادف با 21 شهریور «روز جهاني پيشگيري از خودکشي» است.
بام میبد – مرضیه امامی