مواد لازم
نخود ا لیوان
پیاز
سیر
جعفری تازه به دلخواه
کشنیز خشک مقداری
نمک و فلفل و ادویه کاری به دلخواه
جوش شیرین
آبلیمو
آرد
طرز تهیه
نخود را از شب قبل در آب قرار می دهیم تا به اصطلاح خیس بخورد .
نخود های خیس شده به این صورت است :
بهتر است که مواد فلافل را در غذا ساز درست کنیم چون بر سرعت کارمان می افزاید .
ابتدا نخود های خشک را با پیاز خرد شده در غذا ساز می ریزیم . بعد مقداری سیر خرد شده و مقداری جعفری تازه خرد شده به آن اضافه می کنیم .
نمک و فلفل سیاه و کمی زیره آسیاب شده و همچنین کمی گشنیز خشک شده را هم به مواد می افزائیم .
با افزودن ادویه کاری به مواد و همچنین کمی جوش شیرین (بگینگ پودر استفاده نشود ) ، یک قاشق غذا خوری آرد ( مقدار آرد بستگی به سلیقه خود شخص دارد ) و کمی آبلیمو به مخلوط غذا ساز را روشن کرده و پالس شماره یک را می زنیم . البته غذاساز را روشن و خاموش می کنیم تا در نهایت به یک مخلوط خوب و یکدست برسیم .
در طی مخلوط کردن مواد با غذاساز به طور مداوم با خاموش کردن غذاساز با استفاده از لیسک مواد اطراف ظرف را به طرف پایین ظرف می بریم و بعد دوباره غذاساز را روشن کرده تا مواد خوب با هم مخلوط شوند .
بعد از آماده شدن مخلوط در غذا ساز , آن را در ظرفی می ریزیم و روی هم فشار می دهیم و سپس روی آن را با نایلون می پوشانیم در یخچال نگهداری می کنیم تا مزه مواد خوب با هم مخلوط شود و همچنین کار کردن با آن اسانتر شود.
البته می توان بدون استراحت دادن به مخلوط هم از آن استفاده کرد .
در نهایت اینطور به آن شکل می دهیم و در روغن 350 درجه فارنهایت برای حدود پنج دقیق سرخ می کنیم .التبه استفاده از سرخ کن الزامی نیست ، میتوان مواد را در یک قابلمه هم سرخ نمود .
گردآوری : بام میبد