دبیر کمیته پدافند غیرعامل دانشگاه علوم پزشکی استان یزد با اشاره به ضرورت آگاهسازی جامعه در مورد پدافند غیرعامل به ویژه پدافند زیستی از افتتاح اولین مرکز آموزش و مهارت آموزی پدافند غیرعامل کشور در یزد خبر داد.
دبیر کمیته پدافند غیرعامل دانشگاه علوم پزشکی استان یزد با اشاره به ضرورت آگاهسازی جامعه در مورد پدافند غیرعامل به ویژه پدافند زیستی از افتتاح اولین مرکز آموزش و مهارت آموزی پدافند غیرعامل کشور در یزد خبر داد.
به گزارش ایسنا ، دکتر “احمد دهقان” در نشست خبری که به مناسبت هفته پدافند غیرعامل برگزار شد، با اشاره به این که تهدیدات پدافند غیرعامل با استفاده از تکنولوژیهای نوین انجام میشود، اظهار کرد: اختلال در اداره سطح مختلف کشور و نظام با استفاده از عوامل زیستی، از جمله اهداف تهدیدات زیستی است.
وی پدافند غیرعامل زیستی را از جمله ضرورت های تأمین امنیت بهداشتی جامعه در شرایط بحرانی دانست و بیان کرد: عنصر یا وضعیتی که موجودیت منابع امنیت ملی و ارزش های حیاطی کشور را به خطر بیاندازد تهدیدات زیستی است.
دهقان با بیان این که پدافند غیرعامل دارای هشت محور عمومی، سایبری، زیستی، پرتویی، شیمیایی و فنی یا کالبدی است، افزود: پدافند زیستی به طور مشخص به دانشگاه علوم پزشکی مربوط می شود و شامل مقابله با هر نشانه یا رویداد طبیعی و غیر طبیعی با استفاده از عوامل زیستی نظیر میکروبها است.
رییس مرکز مدیرت حوادث و فوریتهای پزشکی استان استفاده از عوامل زیستی علیه موجودات زنده با هدف تخریب و تضعیف مقاومت در عرصههای مختلف را از جمله مصادیق تهدیدات زیستی عنوان کرد و ادامه داد: دانشگاه علوم پزشکی نقش مهمی در حوزه پدافند زیستی ایفا میکند.
این مقام مسئول در ادامه رصد، پایش، آشکار سازی، تشخیص، تصمیم و عملیات، کنترل و مدیریت بحران، حفاظت، امداد و نجات، بازیابی، رفع آلودگی و بازتوانی منابع را از جمله شاخصهای پدافند زیستی دانست و بیان کرد: حفاظت از سرمایههای ملی در برابر تهدیدات زیستی از جمله رسالت های شاخص دانشگاه علوم پزشکی در پدافند زیستی است.
وی با اشاره به این که پدافند زیستی با محوریت سلامت انسانها فعالیت میکند، گفت: تهدیدات زیستی از سه طریق طبیعی، دستکاری شده و ویروس های جدید، سلامت عمومی جامعه را تهدید میکند.
دبیر کمیته پدافند غیرعامل دانشگاه علوم پزشکی یزد حواس طبیعی، اقدامات تروریستی و یا تهدیدات ناشی از کشورهای دشمن را از جمله منشأهای تهدیدات زیستی دانست و خاطرنشان کرد: مشخص نبودن گستره تهدیدات زیستی از جمله ویژگی های این موضوع است.
دهقان در مورد حوزه تهدیدات زیستی خاطرنشان کرد: انسان، نباتات، آب، دام، محیط زیست و منابع طبیعی و غذا و دارو، شش حوزره شاخص تهدیدات زیست محیطی هستند که تنها راه مقابله با آنها آمادگی لازم و مستمر است.
وی آموزش را یکی از ضرورت های ایستادگی در برابر تهدیدات زیستی عنوان کردو افزود: خوشبختانه بعد از دوسال پیگیری اولین مرکز آموزش و مهارت آموزی پدافند غیرعامل کشور در حوزه سی بی آر ان در شهر یزد احداث و به زودی افتتاح میشود.
رییس مرکز مدیرت حوادث و فوریتهای پزشکی استان تصریح کرد: اولین مرکز آموزش و مهارت آموزی پدافند غیرعامل کشور با حمایت خیرین یزدی در مساحتی بالغ بر 700 متر مربع با اعتبار بیش از یک میلیارد تومان در آزادشهر افتتاح میشود.
دهقان احداث واحدهای آزمایشگاهی، آموزش و پژهش، بیمارستانی، پیش بیمارستانی،خوابگاه دانشجویی، قرنطینه و مرکز بهداشت، از جمله واحدهایی است قرار است در فاز دوم این مرکز آموزش احداث شود.
وی تقویت حوزه آموزش پدافند غیرعامل را ضروری دانست و بیان کرد: مرکز آموزش و مهارت آموزی پدافند غیرعامل استان یزد در سال آینده نسبت به جذب دانشجو در دو مقطع کارشناسی و کارشناسی ارشد اقدام میکند.
این مقام مسئول در بخش دیگری از سخنان خود گفت: مرکز مدیریت حوادث و فوریتهای پزشکی استان دارای 42 واحد اورژانس پیش بیمارستانی بوده، که از این تعداد 25 پایگاه جادهای و 17 پایگاه شهری هستند.
وی با اشاره به فعالیت 300 نفر نیروی متخصص و کارآمد در مرکز فوریت های پزشکی استان، ادامه داد: در این مرکز، 65 آمبولانس، 10 موتور آمبولانس و یک اتوبوس آمبولانس در حال ارائه خدمات امدادی به مردم هستند.
دهقان حوادث ترافیکی، بیماریهای قلبی و بیماری های تنفسی را از جمله شایعترین موارد پیش آمده در استان یزد دانست و گفت: متوسط رسیدن نیروهای امدادی در محیط شهری استان، نزدیک 7 دقیقه است،در حالی که متوسط استاندار کشوری در این مورد 8 دقیقه است.
وی خاطرنشان کرد: سه پایگاه اورژانش شهید زلفقاری در شهرک رزمندگان، پایگاه اورژانس بلوار نواب و پایگاه اورژانس جوکار، امسال در شهر یزد به بهرهبرداری می رسند.
دهقان با بیان این که در شهر یزد 11 پایگاه اورژانس در حال فعالیت هستند، افزود: طبق استانداردهای کشوری مرکز اورژانس به ازای هر 35 تا 50 هزار نفر، 35 پایگاه اورژانسی نیاز است.
این مقام مسئول خاطرنشان کرد: در شهر یزد متوسط روزنانه 300 تا 400 تماس از سوی مردم گرفته شده که از این تعداد 80 تماس به مأموریت تبدیل میشود.
وی با اشاره به این که نزدیک به 30 درصد تماسهای اورژانس استان یزد مزاحمی است، اظهار کرد: تعداد حوادث ترافیکی شهر یزد نسبت به حواث جاده ای بیشتر است و این نشان دهنده عدم ایمن بودن شهر یزد است.