با همکاری دکتر “سمیه قاسمی” عضو هیئت علمی دانشکده منابع طبیعی و کویرشناسی دانشگاه یزد سالن پرورش و عرضه قارچ خوراکی با هدف عرضه محصولات سالم و با کیفیت در دانشگاه یزد راهاندازی شده است.
با همکاری دکتر “سمیه قاسمی” عضو هیئت علمی دانشکده منابع طبیعی و کویرشناسی دانشگاه یزد سالن پرورش و عرضه قارچ خوراکی با هدف عرضه محصولات سالم و با کیفیت در دانشگاه یزد راهاندازی شده است.
به گزارش ايسنا ، دکتر “محمدمهدی لطفی” معاون پژوهش و فناوری دانشگاه یزد در بازدید از سالن پرورش قارچ اين دانشگاه، گفت: راهاندازی این سالن که با هدف ایجاد فضای کارآفرینی، کسب مهارت و توانمندسازی دانشجویان انجام شده، بسیار ارزشمند است زیرا این اقدامات باعث تربیت دانشجویانی خواهد شد که پس از دانشآموختگی بتوانند برای خود و دیگران، ایجاد شغل ایجاد کنند.
وي با تاکید بر توسعه کارآفرینی در دانشگاه، خاطرنشان کرد: چنین اقدامات ارزش آفریني مورد حمایت دانشگاه قرار خواهند گرفت.
دکتر “سمیه قاسمی” عضو هیئت علمی دانشکده منابع طبیعی و کویرشناسی و مجری این طرح نیز در این بازدید به تشریح روش پرورش قارچ پرداخت و کیفیت و سالم بودن محصول را از مهمترین مزایای قارچهای تولید شده در دانشگاه عنوان کرد.
وی در ادامه از مسئولان دانشگاه خواست در توسعه صنعت پرورش قارچهای خوارکی و دارویی و تولید ثروت با توجه به پتانسیلهای موجود در دانشگاه، همکاری لازم را داشته باشند.
قاسمي تصریح کرد: پرورش قارچ دکمهای خوراکی ارگانیک با همکاری وی به همراه چندتن از دانشجویان این رشته در دانشگاه یزد راهاندازی شده است و این فعالیت در قالب شرکت “سبز اندیشان برنای کویر” انجام میشود.
عضو هیئت علمی دانشکده منابع طبیعی هدف از راهاندازی سالن پرورش قارچ در دانشگاه یزد را شکلگیری تیمهای دانشجویی برای گذراندن درس پروژه و کارورزی با نگاه کارآفرینی و تلاش در ترویج کارآفرینی به عنوان یک فلسفه زندگی در دانشگاه، توانمندسازی دانشجویان دانشگاه از طریق ایجاد انگیزه، ارتقای دانش، مهارتها و نگرشهای کارآفرینانه و عرضه خدمات کارآفرینی به دانشگاهیان عنوان کرد.
قاسمی از اهداف مهم دیگر این امر را عرضه محصولات سالم و با کیفیت، به دانشگاهیان عنوان کرد و افزود: محصول این طرح پس از بستهبندی با نام “قارچ بهنود” در سطح دانشگاه یزد عرضه میشود.
وی گفت: اصول بهداشتی در تولید قارچ دکمهای در دانشگاه یزد کاملاً رعایت شده به همین دلیل آفت و بیماری کمتری در سالن دیده شده و نیازی به استفاده از سموم نیست بنابراین محصول کاملا ارگانیک است.
اين عضو هيئت علمي با بیان این که اجرای طرح پرورش قارچ خوراکی در دانشگاه یزد به عنوان یک فعالیت تولیدی، ضمن این که گامی به سوی خوداتکایی کشور در صنایع غذایی به شمار میرود، میتواند بسترساز اشتغال به کار نیروهای متخصص به ویژه دانشجویان رشته علوم کشاورزی شود.
وی در مورد نحوه راهاندازی این طرح، گفت: برای راهاندازی تجهیزات سالن پرورش قارچ از کارشناسان فنی و حرفهای مشاوره گرفته شد و برای دانشجویان رشته منابع طبیعی کارگاه آموزشی برگزار شد که حدود ۵۰ نفر از دانشجویان از این کارگاه آموزشی گواهی دریافت کردند.
قاسمی یادآور شد: تولید و بستهبندی و عرضه قارچ دکمهای در مزرعه پرورش قارچ وهمچنین دانشکده منابع طبیعی دانشگاه یزد انجام میگیرد.
وی گفت: در حال حاضر دانشجویان مقطع کارشناسی رشته خاکشناسی در این امر همکاری میکنند و تعداد زیادی از دانشجویان رشتههای منابع طبیعی برای همکاری درخواست داده و علاقهمندی خود را اعلام کردند.
وی با بيان اين كه از شهریورماه سال جاری پرورش قارچ در اين دانشگاه آغاز شده است، اظهار كرد: ظرفیت تولید سالنی که مورد استفاده قرار گرفته در حال حاضر ۱۰ تن در سال است به طوری که در سال، پنج دوره دو ماهه قارچ برداشت خواهیم کرد.
قاسمی افزود: ۷۵ متر مربع از مساحت این سالن برای پرورش قارچ دکمهای تجهیز شده و مورد بهرهبرداری قرار گرفته است و در صورتی که از تمام ظرفیت سالن استفاده شود امکان تولید ۲۵ تن قارچ در سال وجود دارد.
عضو هیئت علمی دانشگاه گفت: با توجه به جنبههای خوارکی و دارویی قارچهایی از قبیل پلوروتوس، کوپرینوس و شیتاکه، ارزان بودن محیط کشت مورد استفاده (خاک اره)، سودآوری اقتصادی به علت قابلیت عرضه آن به شرکتهای داروسازی گیاهی و شرکتهای آرایشی بهداشتی و استفاده از خواص دارویی آنها توسط این شرکتها، مطالعه در زمینه تولید این قارچها به صورت گسترده، توسط صنایع تولید و پرورش قارچ در ایران را قابل تامل میسازد.