آيين رونمايي از كتاب “يزد؛ يادگار تاريخ” با حضور “حسين مسرت” نويسنده اثر و جمعي از مسئولان و مولفان و علاقمندان همزمان با هفته كتاب و كتابخواني در كتابسراي ملك برگزار شد.
آيين رونمايي از كتاب “يزد؛ يادگار تاريخ” با حضور “حسين مسرت” نويسنده اثر و جمعي از مسئولان و مولفان و علاقمندان همزمان با هفته كتاب و كتابخواني در كتابسراي ملك برگزار شد.
به گزارش ايسنا – منطقه يزد، “محمدعلي طالبي” معاون سياسي، امنيتي و اجتماعي استاندار يرد در اين مراسم از سالها زحمات خستگيناپذير “حسين مسرت” قدردداني كرد و وي را از آبروهاي يزد در حوزه فرهنگي خواند.
وي ابراز اميدواري كرد كه انتشار اين كتاب به ديگر مولفان استان نيز انگيزه بدهد تا شاهد ارتقاي شاخصهاي فرهنگي اين ديار باشيم هر چند كه به گفتهي طالبي، خوشبختانه در سالهاي اخير توسعه فضاي فرهنگي استان به ويژه در موضوع كتاب و كتابخواني بسيار مشهود است.
“علي غياثي ندوشن” مدير كل فرهنگ و ارشاد اسلامي استان نيز در اين مراسم از “حسين مسرت” به عنوان يكي از پژوهشگران و اساتيد گمنام و متواضع استان ياد كرد و گفت: وي براي استان يزد به ويژه براي تاريخ اين ديار يك نعمت است.
وي نويسنده كتاب “يزد؛ يادگار تاريخ” را حلقهي وصل نويسندگان، محققان و پژوهشگران يزديتبار خواند و گفت: اگر مسرت به بسياري از اين افراد نميپرداخت، شايد هرگز متوجه نميشديم كه اين افراد اصالتاً يزدي هستند كه از آن جمله ميتوان به اخوان ثالث كه سال گذشته در يزد مراسم نكوداشتي براي وي برگزار شد، اشاره كرد.
غياثي در بخش ديگري از سخنانش با اشاره به اعتبار ويژهي معاونت فرهنگي وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامي براي حمايت از آثار فاخر، در رابطه با حمايت از نسخههاي بعدي “يزد، يادگار تاريخ” به نويسندهي اين اثر قول مساعدت داد.
“علي اكبر جعفري” از اساتيد دانشگاه و از دوستان نزديك به مسرت نيز در اين مراسم در مورد اين كتاب مسرت گفت: “يزد؛ يادگار تاريخ”، نام مجموعه مقالات یزدشناسی استاد “حسین مسرت” با مقدمهای از مرحوم استاد ایرج افشار و گنجينهاي است كه از پس 25 سال تحقيق و تفحص مستمر در مستندات اصيل و تاريخي ايران، به دست پژوهشگري سختكوش و فرزانه گردآوري و تأليف شده است.
وي حُسن ذوق و دقت نظر حسين مسرت در انتخاب مجموعهاي دُردانه از آثار نويسندگان برگزيده و مفاخر ادبي، فرهنگي و هنري را باعث انتشار كتابي خواند كه براي علاقمندانش سرشار از حلاوت باشد.
جعفري خاطرنشان كرد: اگرچه اين كتاب در هشت دفتر به گزيده مقالاتي در باب گفتارهاي تاريخي، معرفي ناموران و بزرگان يزد، فرهنگ، ادب، معماري، هنر و آثار مكتوب نسخهشناسي يزد ميپردازد اما بخشهاي دستچين شده در كتاب قادر هستند از مرزهاي نام يزد فراتر روند و چشماندازي از قرابت معناي كوير، وقار، سكوت و آباداني و اليته احساس عميق و افتخارآميز ما ايرانيان را نسبت به گذشته و تاريخ خود بازنماياند؛ احساسي كه سبب ميشود به رغم بدعهديهاي زمانه همواره «آنِ» درونمان را چون گوهري گرانمايه محفوظ نگه داشته و راهمان را از ميان سختيها بيابيم.
وي ضمن ارائه توضيحاتي در رابطه با برخي از دفترهاي هشتگانهي اين كتاب و ويژگيهاي خاص هر يك، افزود: استاد مسرت يك درامد و مقدمهاي عميق و پر معني با نثري روان را در صدر اين كتاب به خط “محمود رهبران” از خوشنويسان بنام يزد آورده است و علاوه بر اين، متن مذكور را به كمك مترجمان برجستهي كشورمان به چهار زبان انگليسي، فرانسه، آلماني و عربي ترجمه و در كتابش منظور كرده است.
جعفري با بيان اين كه “یزد؛ یادگار تاریخ” با مقدمهي استاد ایرج افشار، نقاشيهايي از پرويز كلانتري، عكسهاي نفيسي متعلق به علي ظهرايي مسئول نشر كارنامه، پس از دو سال ويراستاري، از سوي نشر دف در قطع رحلی و در 570 صفحه منتشر شده است، يادآور شد: مرحوم ايرج افشار در وصف حسين مسرت، او را جهاني بنشسته در گوشهاي ميخواند و اين كتاب، تبلوري از اين استاد متواضع و گوشهنشين است.
“حسين مسرت” نويسنده كتاب هم در سخناني كوتاه با قدرداني از حضور علاقمندان در اين مراسم، اين كتاب را برگزيدهاي از 110 مقالهي خود خواند و گفت: از مجموع 600 مقالهاي كه تاكنون نوشتهام، 400 مقاله در مورد يزد است لذا پيشبيني ميكنم كه سه نسخهي ديگر از اين كتاب ميتواند منتشر شود و اميدوارم با حمايت مسئولان اين موضوع محقق شود.
مسرت همچنين متذكر شد: با توجه به اين كه دفترهاي بعدي هم موضوع با مطلب اين دفتر منتشر شده نيست، لذا عنوان “جلد” براي اين كتاب در نظر نگرفتهايم.
گفتني است؛ در اين مراسم “رقيه دوست فاطميها” مدير كل كتابخانههاي عمومي استان، “داوود پاكطينت” مدير كل مركز اسناد و كتابخانه ملي استان و جمعي ديگر از مسئولان و مولفان استان نيز حضور داشتند.