زیرساخت توسعه فرهنگی، انس با کتاب و در دسترس بودن کتاب است.
امام جمعه میبد با بیان اینکه مسئله کتاب و مطالعه از مهمترین شاخصهای توسعه فرهنگی کشور است گفت: زیرساخت توسعه فرهنگی، انس با کتاب و در دسترس بودن کتاب است.
به گزارش خبرگزاری بینالمللی قرآنی(ایکنا) از یزد، آیتالله علیرضا اعرافی، امام جمعه میبد ۲۹ آبان ماه در نشست با مدیرکل کتابخانههای عمومی استان یزد و کتابداران شهرستان میبد اظهار کرد: کتابخوانی چه به معنای مکتوب و چه به شکل نوین آن ضرورتی است که لحظهای نباید از آن غفلت شود و انس با کتاب و کتابخوانی باید در عمق جامعه ما نهادینه شود.
رئیس جامعه المصطفی العالمیه با بیان این که مسئله کتاب و مطالعه، از مهمترین شاخصهای توسعه فرهنگی کشور است گفت: زیرساخت توسعه فرهنگی، انس با کتاب و در دسترس بودن کتاب است.
وی ادامه داد: بر این اساس، هریک از ما وظیفه داریم به منظور ترویج فرهنگ مطالعه و فراهم آوردن زمینه برای قرار گرفتن کتاب در دسترس مردم و به ویژه جوانان، تلاش کنیم.
آیتالله اعرافی با اشاره به وجود منابع غنی و مفید در کتابخانههای تخصصی حوزوی و دانشگاهی و سایر نهادهای علمی، تصریح کرد: باید تلاش شود به نحوی پیوند بین کتابخانههای عمومی و تخصصی برقرار شود و کتابخانه عمومی نیز بتوانند از منابع غنی کتابخانههای تخصصی که در حال حاضر برای عموم مردم قابل استفاده نیستند، بهرهمند شوند و آنها را در دسترس طبقات مختلف مردم قرار دهند.
وی افزود: باید به کتابخانههای تخصصی به صورت فرابخشی نگاه شود و درِ این کتابخانهها به روی عموم مردم باز شود؛ چرا که این امر میتواند نقطه تحول مهمی در اعتلای فرهگ کتابخوانی شود.
آیتالله اعرافی با تأکید بر برگزاری مسابقات کتابخوانی منظم اظهار کرد: برگزاری اینگونه مسابقات با استفاده از کتابهای خوب و مفید، در افزایش میل به مطالعه و انس با کتاب بسیار تأثیرگذار است و این امر باید با استفاده از ظرفیت بخش خصوصی در دستور کار نهاد کتابخانههای عمومی کشور قرار گیرد.
رقیه دوست فاطمیها، مدیرکل کتابخانههای عمومی استان یزد نیز در این نشست اظهار کرد: کتابخانههای عمومی شهرستان میبد در میان سایر شهرستانهای استان از وضعیت مطلوبی برخوردار است و در این میان، کتابخانه مرکزی میبد یکی از کتابخانههای خوب و شاخص در سطح استان و کشور است.
دوست فاطمیها با تقدیر از تلاشهای کتابداران میبد، تصریح کرد: سعی همکاران این شهرستان این بوده است که وضعیت کتابخانهها را ارتقا دهند و آمار حاصل از بازدیدهای کارشناسی از کتابخانههای میبد نیز بیانگر این امر است.
وی با اشاره به اینکه نیم درصد پرداختی شهرداریها به کتابخانههای عمومی، تنها منبع برای تأمین هزینههای جاری کتابخانههاست، افزود: اگر این مبلغ به طور کامل وصول شود، میتواند برای اداره کتابخانهها راهگشا باشد که متأسفانه به دلایل مختلف این مبلغ به طور کامل پرداخت نمیشود و کتابخانهها برای تأمین هزینههای جاری خود با مشکل جدی روبرو هستند.
وی به کمبود نیروی انسانی در کتابخانههای عمومی نیز اشاره کرد و گفت: هماکنون برخی از کتابخانههای استان با کمبود شدید نیرو مواجه هستند و کتابداران این کتابخانهها، باید همه خدمات کتابخانهای را به تنهایی عهدهدار باشند.
مدیرکل کتابخانههای عمومی استان در پایان از امام جمعه میبد و عضو شورای عالی انقلاب فرهنگی خواست بحث اصلاح ساختار بودجهای نهاد کتابخانههای عمومی در دستور کار این شورا و سایر نهادهای تصمیمگیرنده فرهنگی کشور قرار گیرد.
در ابتدای این دیدار، محسن کارگر، رئیس اداره کتابخانههای عمومی شهرستان میبد گزارشی از وضعیت کتابخانههای عمومی این شهرستان ارائه کرد.