بر خلاف تصورات گذاشتن نان در یخچال باعث روند سریع کهنگی آن می شود.
به گزارش خبرنگار گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از یزد؛ نان تازهای که از تنور یا فر بیرون میآید، بافت نرم و عطر و طعم دلچسبی دارد اما بیتوجهی به اصول نگهداریاش مغزش را سفت میکند که به اصطلاح به آن نان بیات میگویند.
گذاشتن نان در یخچال نه تنها با عپ بیات شدن آن مشود بلکه این كار روند کهنه شدن را سریعتر میكند.
تنها راه پیشگیری از بیات شدن نان نگهداشتن آن در فریزر در دمای منفی 10 تا منفی 4 درجه سانتیگراد است.
هنگامی که نان را در فریزر میگذاریم رطوبت یا آب موجود در بافت آن منجمد میشود و دیگر آبی در بافت نان نمیماند که میان مولکولهای پروتئین و نشاسته منتقل و کریستاله شود، به این ترتیب میتوان نان را به مدت 3-2 ماه در فریزر نگه داشت.
با بیرون آوردن نان از فریزر آب منجمد شده بافت آن دوباره به حالت مایع برمیگردد و حالت تازه به خود میگیرد.
در محیط یخچال و اتاق، آب موجود در بافت نان نه تنها به نقطه انجماد نمیرسد بلكه میان مولكولهای پروتئینی و نشاستهای، منتقل و باعث كریستالهشدن این مولکولها و بیاتشدن نان میشود.
در روستاها یا مناطقی که به یخچال دسترسی ندارند برای افزایش ماندگاری نان آن را زیر آفتاب خشک میکنند؛ با این كار آب از بافت نان حذف میشود و روند بیات شدن نان رخ نمیدهد.
لازم به ذکر است: اگر به هر دلیلی بیش از مصرف یک وعده نان در اختیار دارید آن را در فریزر قرار دهید و با توجه به نوع نان قبل از مصرف آن را 20-5 دقیقه در دمای اتاق بگذارید.