کدو سبز از نظر تغذیه ای دارای ارزش زیادی است و به عنوان یک منبع خوب ویتامین C، منیزیم، پتاسیم، مس، فیبر شناخته می شود.
عباس لطفی پژوهشگر طب سنتی در گفت و گو با خبرنگار کلینیک گروه علمی پزشکی باشگاه خبرنگاران؛ با بیان اینکه کدو حاوی پتاسیم، آهن، منیزیم و کالری است، گفت: بتاکاروتن موجود در کدو از بروز رادیکال های آزاد در بدن جلوگیری می کند.
وی با بیان اینکه بتاکاروتن کدو سرشار از ویتامین A است، اظهار داشت: مصرف این میوه باعث کاهش بیماری هایی همچون قلبی و عروقی، عفونت مثانه، یبوست، چاقی، دیابت و چربی خون می شود.
این پژوهشگر طب سنتی با اشاره به اینکه مبتلایان به بیماری کلیوی باید از خوردن کدو خودداری کنند، تصریح کرد: افراد باید جهت کاهش بعضی بیماری ها روزانه ۳۰ گرم مواد غذایی حاوی فیبر مانند سبزیجات، خشکبار و حبوبات را مصرف کنند.
لطفی با بیان اینکه مصرف ویتامین A و E بروز سرطان پروستات را کاهش می دهد، تاکید کرد: مصرف روغن تخم کدو از انسداد عروق خونی جلوگیری می کند.
لطفی با اشاره به اینکه کدو حلوایی خلط آور، ادرار آور و تب بر است، تاکید کرد: از کدو حلوایی می توان به عنوان کرم استفاده کرد، طوریکه آن را پخته و سپس جهت شفافیت پوست بر صورت ماساژ دهید.
این پژوهشگر طب سنتی با اشاره به اینکه مصرف جوشانده گل کدو برای خلط سینه بسیار موثر است، افزود: استفاده از شیره کدو باعث رفع تشنگی افراد می شود.