دکتر سید حیدر محمدی توزیع انسولین قلمی را به صورت مستمر و روزانه و با تعداد محدود در داروخانه های منتخب و دولتی عنوان کرد.
وی ادامه داد: با ثبت نسخه در سامانه تیتک هر بیمار تنها به اندازه مصرف ماهانه خود امکان تهیه انسولین قلمی را دارد و دیگر مانند گذشته هیچ فردی نمی تواند مازاد بر نیاز ماهانه خود، انسولین قلمی تهیه و حتی ذخیره کند.
این مسوول تصریح کرد: در صورت ورود اطلاعات تکراری برای یک بیمار، سامانه اجازه عرضه دارو را به داروخانه نمیدهد.
وی با بیان اینکه انسولین قلمی ارزبرترین داروی مصرفی کشور است، افزود: در مدتی که سازوکار عرضه انسولین با ثبت در سامانه تیتک صورت می گیرد، علاوه بر جلوگیری از نشت دارو به بازار آزاد و قاچاق معکوس آن، تقاضای انسولین حدود به حدود یک دهم کاهش پیدا کرده است.
مدیرکل دارو و مواد تحت کنترل سازمان غذا و دارو خاطرنشان کرد: بیماران برای دسترسی بهتر به انسولین مورد نیاز خود، می توانند با نصب اپلیکیشن تیتک (TTAC) در قسمت داروهای کمیاب، نوع انسولین قلمی مورد استفاده را وارد کرده، محدوده سکونت خود را انتخاب و به راحتی به لیست داروخانه هایی که داروی مدنظر را موجود دارند، دسترسی پیدا کنند.
وی با تاکید براینکه انسولین قلمی از لحاظ دارویی هیچ تفاوتی با انسولین رگولار و NPH ندارد، یادآور شد: بیماران برای اطمینان از دسترسی به داروی از آسانترین راه ممکن می توانند با مشورت پزشک معالج خود از انسولین رگولار و NPH که به وفور در داروخانه های سراسر کشور وجود دارد استفاده کنند.