عدهاي هم هستند كه بهخاطر شرايط خاصي كه دارند نميتوانند از سسهاي حاوي مواد نگهدارنده مصرف كنند مثل خانمهاي باردار. اما سس مايونز يا آبليمو و نمك تنها راهحل خوشمزهتر كردن سالادها نيست. سسهاي متنوعي وجود دارند كه شما ميتوانيد در خانه و آشپزخانه خودتان بهراحتي آنها را تهيه كنيد و از شر مواد نگهدارنده سسهاي صنعتي راحت شويد. ما شما را با چند نمونه از اين سسها آشنا ميكنيم. اين سسها همگي هنر دست شما هستند و در تهيه آنها از مواد ناسالم و مواد نگهدارنده خبري نيست. پس بهتر است اينها را قبل از هر وعده غذايي درست و مصرف كنيد. نگهداري طولاني مدت اين سسها توصيه نميشود.
- سس رژيمي ساده
آرد: 3قاشق غذاخوري، كره: ۱۰ گرم، آبليمو: يك قاشق غذاخوري، شير: ۲۵۰ گرم، فلفل سياه و نمك: به مقدار لازم
طرز تهيه:
ابتدا كره را داغ كنيد و از روي شعله برداريد، پس از اينكه خنك شد، آرد و شير را به آناضافه كرده و خوب هم بزنيد، سپس دوباره روي شعله قرار دهيد تا سرخ شود. حالا نمك و فلفل را هم به آن اضافه كنيد. از طرف ديگر در نيم ليتر آب جوش، آبليمو بريزيد و درحاليكه ميجوشد، مخلوط آماده شده را با احتياط در آن بريزيد و خوب هم بزنيد.
- سس فرانسوي خانگي
آب: يكدوم ليوان، سركه: يكدوم ليوان، شكر: 1قاشق چايخوري، نمك و پودر سير: به ميزان لازم، جعفري: مقداري
طرز تهيه:
اين سس كه به سس فرانسوي مشهور است دستور تهيه ساده و راحتي دارد. آب، سركه، شكر، پودر سير و نمك را با هم مخلوط كنيد. سپس جعفري خرد شده را به سس اضافه كنيد. سس را درون كاسهاي بريزيد و بهمدت 30دقيقه درون يخچال قرار دهيد. پس از اين مدت سس قابل استفاده است. اين سس براي انواع سالاد، كباب و ماهي بسيار مناسب است.
- سس ماست
سير خرد شده: 1حبه، برگ جوان كرفس خردشده: نصف ليوان، ماست: 2فنجان، پياز بزرگ: 1عدد، نمك: يك قاشق چايخوري، شكر: دوسوم قاشق مرباخوري
طرز تهيه:
برگ كرفس، پياز و سير را در مخلوطكن خوب نرم كنيد. سپس ماست، شكر و نمك را به آن اضافه كنيد تا مخلوط يكدست شود. به همين زودي و راحتي سس شما آماده است. اين سس را با هر نوع سالاد يا غذايي ميتوانيد مصرف كنيد.
- سس گوجهفرنگي
آب گوجهفرنگي: 1فنجان، پودر سير: 1قاشق چايخوري، سركه 1فنجان، خردل خشك: نصف قاشق چايخوري، ترخون خشك: نصف قاشق چايخوري، شكر، فلفل و نمك: به ميزان لازم
طرز تهيه:
مواد بالا را با نصف قاشق مرباخوري شكر و مقداري نمك و فلفل در يك بطري بريزيد و خوب تكان دهيد تا مخلوط شوند. آن را در يخچال بگذاريد و هر زماني كه دوست داشتيد آن را از يخچال بيرون بياورد و استفاده كنيد.
- سس سركه مخصوص
يكچهارم فنجان روغن زيتون غيرصنعتي، ۴ تـــا ۵ قاشق غذاخوري سركه بالزاميك، نصف تا ۱ قاشق چايخوري نمك،۱ تا ۲ حبه سير متوسط و خردشده
طرز تهيه:
اين سس سركه ويژه، مخصوص سالادهاي سبزيجات است و ماندگاري آن هم 2تا 3هفته است.همه مواد را در يك ظرف شيشهاي مخلوط كنيد. در آن را محكم ببنديد و خوب تكان دهيد.ظرف شيشهاي را در يخچال نگهداري كنيد و تا حداكثر 3هفته آن را به مصرف برسانيد.
- سس سالاد تايلندي
اين سس با موادي كه به راحتي پيدا ميشوند به آساني تهيه و درانواع سالادها استفاده ميشود. طعم ترش و شيرين و تند اين سس را از دست ندهيد.
مواد لازم:
۶ قاشق غذاخوري كره بادامزميني
۱ فنجان آب جوش
۴ قاشق غذا خوري سركه سيب
۱ قاشق غذاخوري شكر زرد يا عسل
۱ تا يكونيم قاشق چايخوري نمك
۳ تا ۴ حبه سير متوسط و خرد شده
فلفل قرمز خرد شده براي طعم بهتر
طرز تهيه:
تهيه اين سس فقط به اندازه مخلوط كردن همه مواد با همزمان ميبرد. بههمين سادگي سس شما آماده است.
- سس سالاد تند
يكسوم فنجان آب ليمو، يكدوم قاشق چايخوري پودر خردل خشك، يكچهارم فنجان پوره گوجهفرنگي تازه، يكچهارم قاشق چايخوري پودر فلفل قرمز، يكدوم قاشق چايخوري سس تاباسكو، نمك و شكربه مقدار لازم
طرز تهيه:
اگر به غذاهاي تند علاقه داريد، اين سس هم با ذائقه شما هماهنگ است. براي تهيه اين سس تمام مواد را در يك شيشه مخلوط كنيد. خوب تكان داده و در شيشه در بسته، در يخچال نگهداري كنيد. ماندگاري اين سس ۲ تا ۳ روز است.
- فوت و فن
براي درست كردن هر كدام از اين معجونهاي خوشمزه كافي است در يك كاسه بزرگ، همه مواد به جز روغن زيتون را با هم مخلوط كرده و با همزن فلزي يا چنگال خيلي سريع هم بزنيد. سپس اگر سس حاوي روغن زيتون بود، در آخر روغن زيتون را با جرياني آرام و پيوسته و يكنواخت به مواد اضافه كنيد و هم بزنيد تا سس نرم و يكدست شود. اين دستور كلي را در تهيه انواع سسها رعايت كنيد تا همانند يك سرآشپز حرفهاي به نتيجه مطلوب برسيد.
منبع : همشهری – مریم حدادی
سلام
ممنون به خاطر اموزش خوبتون روش های جالبی بودن
سلام
ممنون از حضورتون و همین طور نظرتون
لطف کردید