شرکتهای تولیدی و کارخانجات در ابتدا با تقسیم سهام و فروش آن به صورت عمومی و یا خصوصی راه اندازی میشوند و سرمایهگذاری سرمایه داران چرخ تولید در این واحدها را به حرکت انداخته و موجب اشتغال کارگران برای کسب روزی حلال می شود.
زمانی نیز پیدا شدن اختلافات بین سهامداران چرخ تولید را متوقف کرده و موجب بیکاری کارگران و بر باد رفتن سرمایه سرمایه گذارانی که گاهی برای خرید سهام همه پس انداز یک عمر زندگی خود را سرمایهگذاری کردهاند.
بنابراین باید ارگانها و سازمانهای مرتبط از شروع اندیشه برای راه اندازی یک واحد تولیدی و اقدامات انجام شده را مورد بررسی و حسابرسی قرار دهند تا بعد از مدتی از فعالیت این واحدها شاهد بیکاری کارگران و متوقف شدن چرخ تولید و امنیت نداشتن سرمایه گذاری نشویم.
گذشته از آن شعار هر سال از سوی مقام معظم رهبری به نوعی مرتبط با رونق و شکوفا کردن تولید اعلام می شود و مردم نیز با مهم شمردن رونق تولید با سرمایه گذاری داشتههای خود و مشارکت در بخش صنعت و تولید ، چشم اندازی از برخورداری از رفاه و آسایش در آینده را برای خود ترسیم میکنند.
نا امنی سرمایهگذاری در بهشت سرمایهگذاری ایران
سرمایه گذاری در بخش تولید در کشور رایج است و در استان یزد نیز که بهشت سرمایه گذری معروف شده به مراتب بیشتر است و در این میان بر اساس شواهدی که دیده میشود ، گاهی سهم سرمایهگذاران به کلی بر باد رفته و سرمایه گذار تا زمان فوت آرزوی رسیدن به داشته خود را دارد و یا اینکه سرمایه گذار باید انتظاری چندین ساله برای رسیدن به داشتههای خود بکشد.
بلاتکلیفی کارگران و سهامدارن کارخانه فولاد میبد
کارخانه فولاد میبد از جمله کارخانجاتی است که سالهاست دچار توقف تولید شده و کارگران و سهامداران در بلاتکلیفی فعال شدن کارخانه به سر میبرند.
به گفته نماینده مردم و تفت و میبد در دهمین دوره مجلس شورای اسلامی در تاریخ سه آذر ماه سال ۹۸ در گفت و گو با ایرنا ، فولاد میبد در سال ۱۳۸۲ با شاخص اولین کوره بلند در تولید چدن توسط متخصصان ایرانی و با حمایت شرکت ملی فولاد ایران، اعتبار بانکی و مشارکت مردمی به بهره برداری رسید.
کمال دهقانی فیروزآبادی افزود: در سال ۱۳۸۸ و در راستای اجرای اصل ۴۴ قانون اساسی، قریب ۴۶ درصد سهام دولتی این شرکت به بخش خصوصی واگذار که پس از مدتی شرکت تعطیل شد.
وی با بیان اینکه در سال ۱۳۹۱ بار دیگر سرمایه گذار این شرکت تغییر کرد، گفت: این تغییر نتیجه ای نداشته و تاکنون شرکت فولاد میبد با بدهی بالغ بر ۲ هزار و دویست میلیارد ریال در بلاتکلیفی به سر میبرد.
سه هزار سهامدار کارخانه بعد از گذشت ۳۰ سال به داشته های خود میرسند
همچنین به گزارش روابط فرمانداری میبد در 21 آبان ماه سال 99 نیز فرماندار این شهرستان خبر از راه اندازی کارخانه فولاد به دنبال پیگیریهای انجام شده در آیندهای نزدیک داد و افزود : سه هزار سهامدار کارخانه بعد از گذشت ۳۰ سال از چرخه تولید و اشتغال این واحد تولیدی، به داشتههای خود میرسند.
حسین فلاح گفت : بر اساس رأی صادر شده هیات داوران حل اختلاف وزارت دادگستری ، عمده سهامی که در دست یک عده خاص بود، خلع ید شد و در اختیار ایمیدرو (سازمان توسعه و نوسازی معادن و صنایع معدنی ایران ) قرار گرفتهاست.
حال بعد از گذشت بعد از گذشت چهار ماه هنوز خبری از شروع فعالیت این کارخانه و به راه افتادن چرخ تولید در آن نیست و در آستانه فرا رسیدن سال جدید کارگران این کارخانه ماهها حقوق نگرفته و برای گذران زندگی و خردیهای نوروزی نیازمند دریافت حقوق و مزایا هستند.
اختلافنظر حقوقی در نحوه مدیریت کارخانه فولاد میبد
با توجه به گزارش روز 29 بهمن 99 روابط عمومی فرمانداری نیز فرماندار این شهرستان یک اختلافنظر حقوقی بین خصوصیسازی و ایمدرو در نحوه مدیریت فولاد را مورد اشاره قرار داد و گفت : سه جلسه را در این خصوص به همراه معاونین و استاندار در این دو ماه با دکترشیرکوند در نهاد ریاست جمهوری، در حد معاون وزیر تشکیل دادیم.
وی افزود: قرار شد گزارشی نهایتاً تا 21 بهمنماه توسط ایمدرو و سازمان خصوصیسازی کشور تهیه و به دکترشیرکوند معاونت اجرایی و اقتصادی معاون اول رئیسجمهور اعلام شود و متعاقب آن تصمیمگیری شود.
تمدید بیمه کارگران
وی با اشاره به فرایند پیچیده حقوقی و قضایی و قانونی فولاد میبد گفت: بارها با پیگیریهای انجام شده و همکاری سازمان تامین اجتماعی دفترچههای بیمه افرادی که بیمه شده شرکت بوده و مشکل بیمه دارند تمدیدشدهاست.
فرماندارمیبد تصریح کرد: علی رغم این درخواست کارگران حق است ، این سوال مطرح است که که آیا واقعا نیاز به حضور این تعداد نیرو در این شرایط که کارخانه تعطیل است، می باشد؟
البته با توجه به گفتههای فرماندار شاید کارگران خود باید جویای کاری دیگر میشدند ، پاسخگوی سهامدارانی که شاید پس انداز یک عمر خود را دراین شرکت وابسته به دولت سرمایه گذاری کردهاند ، چه کسی است.
حضور وزیر صنعت ، معدن و تجارت در استان یزد
این ناامنی سرمایه گذاری تنها در ارتباط با شرکت فولاد میبد نیست ، کارخانجات دیگری نیز در استان یزد نیز هستند که سرمایه گذاران جزء با سرمایه گذاری در آن خود را دچار مشکل و بلاتکلیفی کردهاند ، مشکلی که تنها یک جواب دارد و آن به زیر سوال بردن آن سرمایهگذاراست که چرا تحقیق نکرده سرمایهگذاری کردهاست.
امید که حضور وزیر صنعت ، معدن و تجارت در استان یزد راهگشای حل مشکل توقف تولید در کارخانجات استان یزد و نحوه مدیریت واحدهای تولیدی باشد ، واحدهاییی که با استفاده از تسهیلات دولتی و سرمایه مردم راه اندازی میشوند و بعد از گذشت زمانی به دنبال اختلافنظرها در سهام دهی و تلاش سهامداران عمده برای محدود کردن سهام واگذار شده دچار توقف تولید میشوند.
پایگاه خبری بام میبد – مرضیه امامی