حسن زارع روزدوشنبه در حاشیه بازدید از مناطق عشایری شهرستان ابرکوه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا با بیان اینکه ۲۵ درصد فرآورده های دامی استان را عشایر تولید می کنند، افزود: این میزان تولید شامل ۵۰۰ تن شیر ، ۴۰۰ تن گوشت قرمز ، ۷۰ تن پشم و بیش از ۴۰۰ تن دیگر فرآورده لبنی و دامی است .
وی اظهار کرد زنان عشایر استان در کنار خانواده علاوه بر تولید محصولات دامی در تولید صنایع دستی هم فعالیت دارند .
زارع با بیان اینکه این قشر پرتلاش سالانه ۲۰ درصد در زمینه تولید صنایع دستی فعالیت دارند، ادامه داد: سال گذشته ۳۰۰ مترمربع فرش و گلیم و سایر بافتنی ها از سوی زنان و برخی مردان عشایر استان تولید شد.
رییس اداره امور عشایری یزد همچنین با تاکید بر اهمیت تولید گوشت قرمز و زنجیره تولید این فرآورده از طرف جامعه عشایری استان خاطرنشان کرد: پنج سال گذشته تولید گوشت قرمز با ۲۰ درصد افزایش از ۴۰۰ به ۴۸۰ تُن در سال رسید .
وی اضافه کرد: این میزان تولید گوشت قرمز با پرداخت ۸۰ میلیارد ریال تسهیلات پرواربندی (زنجیره تولید گوشت قرمز) تحقق پیدا کرد.
اختصاص ۲۴ میلیارد ریال برای زنجیره تولیدگوشت قرمز
رییس اداره امور عشایری یزد با بیان اینکه ۲۴ میلیارد ریال وام برای زنجیره تولید گوشت قرمز به استان اختصاص یافت، تصریح کرد: پارسال پنج میلیارد ریال وام برای زنجیره تولید گوشت قرمز به تولیدکنندگان عشایر استان پرداخت شد .
زارع خاطرنشان کرد: این مبلغ برای تامین سرمایه در گردش پرواربندی از محل صندوق توسعه توسعه ملی بند «ب » تبصره ۵۲ با هدف رونق و جهش تولید در اختیار عشایر قرار گرفت.
زارع ادامه داد: طرح زنجیره تولید گوشت قرمز با هدف کاهش هزینه تولید و طول دوره پرواربندی و کاهش ضریب تبدیل خوراک دام اجرا می شود و میانگین مصرف خوراک دام به صورت سنتی ۱۰ تا ۱۱ کیلوگرم برای تولید یک کیلوگرم گوشت بود که با اجرای این روش به هفت کیلوگرم برای تولید یک کیلوگرم گوشت کاهش یافت.
کاهش 30 درصد هزینه تولید با اجرای طرح زنجیره تولید گوشت
این مسوول اضافه کرد: اجرای طرح زنجیره تولید گوشت ، ۳۰ درصد هزینه تولید یک واحد دامداری را کاهش می دهد و از طرفی سبب افزایش تولید و درآمد خانوار، ایجاد اشتغال جدید، تثبیت شغل در مناطق عشایری و خروج بخشی از دام مازاد عشایر از مراتع می شود.
زارع یادآور شد : عشایر نقش مهمی در اقتصاد، امنیت غذایی و تامین نیازهای پروتئینی شهروندان دارند به همین منظور دولت برای تقویت و حمایت از تولیدکنندگان ، تسهیلات زنجیره تولید گوشت قرمز به این قشر پرتلاش اختصاص می دهد.
وی همچنین اظهارکرد: در راستای تامین نهاده های دامی برای دام های عشایر ، سال گذشته هزار و ۵۰۰ تن جو و خوراک برای دام های عشایر که در مناطق قشلاقی( سکونتگاه های زمستانی) استان سکونت دارند، در اختیار ۲ هزار و ۲۰۰ خانوار عشایر ساکن در شهرستان های ابرکوه وخاتم قرار گرفت.
هم اکنون ۲ هزار و ۱۵ خانوار در قالب ۹ هزار نفر در مناطق عشایری ابرکوه و خاتم زندگی می کنند که عمدتا از ایلات بختیاری، خمسه و قشقایی هستند.
مرکز شهرستان ۵۵ هزار نفری ابرکوه در ۱۴۰ کیلومتری جنوب غربی شهر یزد قرار دارد.