به نقل از مدیریت امور فناوری دانشگاه یزد با هدف تهیه طرح جامع گردشگری قنات مزدآباد در محدودهای به وسعت 145 هکتار قرارداد همکاری میان شهرداری شهر میمه استان اصفهان و پژوهشکده معماری بومی دانشگاه یزد منعقد شده است.
دکتر علی شهابی نژاد استادیار دانشکده هنر و معماری دانشگاه یزد و مدیر طرح جامع گردشگری قنات مزدآباد میمه در خصوص جزییات این طرح گفت: پس از تهیه طرح اولیه، در تابستان سال 1397 کلیات طرح به تأیید کارفرما رسید و اجرای دو بخش از این طرح شامل پارک مزدآباد و پایاب قنات در اولویت قرار گرفت.
عضو هیات علمی دانشگاه یزد طرح جامع گردشگری قنات میراث جهانی مزدآباد میمه را طرحی بلند مدت با افق 10 ساله معرفی کرد که به منظور برنامهریزی جهت استفاده بهینه از اراضی بکر واقع در بخشهای شمالی شهر میمه و اطراف قنات جهانی مزدآباد تهیه و تدوین شده است.
به گفته وی، فاز اول این محور حد فاصل مظهر قنات و محل پایاب پیشنهادی در فاصله 2300 متری از مظهر بوده که به موازات مسیر قنات تعریف شده است. همچنین در فاز دوم (برنامه میان مدت) اتصال به پهنههای طبیعی پایین دست قنات، آسیاب قدیمی و هسته تاریخی شهر میمه در قالب ایجاد محور سلامت در دستور کار است و در فاز سوم (برنامه بلند مدت) توسعه این محور به سمت مادرچاه قنات مدنظر است.
مدیر طرح جامع گردشگری قنات مزدآباد میمه هدف از این طرح را امکانسنجی و پیشبینی زیرساختها و عملکردهای کلان گردشگری در محدوده اطراف قنات مزدآباد عنوان کرد و افزود: این عملکردها میتوانند در مقیاس محلی، منطقهای، ملی و بینالمللی خدمات گردشگری مختلف و متنوعی که با زیستبوم و بسترهای طبیعی و تاریخی محدوده طرح سنخیت دارد ارائه دهند.
دکتر شهابی نژاد با ابراز خرسندی از اجرای بخش عمدهی فضای سبز پارک مزدآباد و مسیرهای آب آن در رابطه با پایاب نیز گفت: احداث مسیر دسترسی به قنات و ساختمان ورودی آن تاکنون به اجرا درآمده و محوطهسازی آن نیز بعد از تهیه طرح توسط مشاور طرح جامع در دستور کار قرار خواهد گرفت.
دکتر حسین راعى رئیس پایگاههاى قناتهاى میراث جهانى ایران نیز در مصاحبه خود با صدا و سیمای جمهوری ایران ضمن ابراز خرسندى از پیشرفتهاى طرح جامعه گردشگری قنات مزدآباد میمه، اذعان داشت: قنات مزداباد میمه مبتنى بر اقدامات اجرایى این طرح در حال تبدیل شدن به یکى از پیشروترین قناتهاى میراث جهانى ایران است.
گفتنی است که با وجود تکمیل نبودن پروژه، روزانه ٢٠٠ نفر از زیرساختهاى گردشگرى قنات در این طرح دیدن مىکنند.
میمه یکی از شهرهای تاریخی استان اصفهان است که به دلیل قرار گرفتن در مسیر جاده ترانزیتی اصفهان- تهران همواره مورد توجه و نظر مسافران عبوری از این مسیر بوده و پس از ثبت جهانی قنات مزدآباد میمه در سال 1395 موجب ایجادیک ظرفیت منحصربفرد برای این شهر و مناطق پیرامون آن شده است.