مدیرپایگاه پژوهشی شهر تاریخی میبد با اعلام این خبر در فضای مجازی گفت: تهیه شناسنامه آب انبارهای میبد، مستندنگاری شیوه های بومی نگهداشت آب و شیوه های آبگیری آب انبارها توسط پایگاه پژوهشی میبد در حال انجام است.
عبدالمهدی همت پور افزود: به منظور شناسایی موقوفات، واقفان و متولیان آب انبارها رایزنی هایی با اداره اوقاف و امورخیریه انجام شده تا درآمد آن موقوفات صرف مرمت آب انبارهای مذکور گردند
وی در ادامه از ایجاد کاربری هایی جدید برای برخی آب انبارها نیز خبر داد واز جمله این کاربریها را ایجادگالری ، موزههای مردم شناسی و صنایعدستی، فضاهای تجاری و برپایی نمایشگاههای فروش کالا ،تالار همایش وسینمای کوچک، آمفی تئاتر، کتابخانه ، کارگاههای آموزشی ، فضای ورزشی و زورخانه ،ایستگاه آتش نشانی و انبار ذخیره آب برای خودروهای آتش نشانی برشمرد.
مدیرپایگاه پژوهشی شهر تاریخی میبد همچنین اظهار کرد: آب به اصطلاح خاکستری برای استفاده درباغات و مصارف صنعتی ، دپوی آب سالم برای مصارف خوراکی و در نهایت آماده و احیای بعضی از آب انبارها جهت استفاده در مدیریت بحران به عنوان پدافند غیر عامل با همکاری سایر دستگاه های اجرایی میتوانند باعث حفظ و احیای آب انبارهای میبد گردند.
آب انبارحوض سرپوشیدهای است که برای ذخیر آب معمولاً در عمق زمین ساخته میشود. آبانبار یکی از عناصر شاخص در سکونتگاههای کویری از جمله میبد هستند و معمولا آبانبار را از آ ب باران یا جویبار فصلی پر میکنند.
مرکز شهرستان ۱۰۶ هزار نفری در ۵۰ کیلومتری شمال غرب شهر یزد قرار دارد.