در روز سیزده فروردین مردم مناطق مختلف کشور ایران در دامان طبیعت اوقات خود را به دور هم بودن با هم سپری می کنند.
بام میبد: روز سیزده فروردین که آخرین روز تعطیلات عید نوروز نیز می باشد از زمان قدیم تا به حال در میان ایرانیان به عنوان روز طبیعت نامیده شده است .
در این روز مردم در مناطق مختلف کشور ایران با برنامه ریزی خاصی سعی دارند تمام یا نیمی از روز را در دامان طبیعت بگذرانند و به اصطلاح نحوست این روز را که هنوز به اثبات نرسیده به دل طبیعت سپرده و بقیه سال را با خیال آسوده به خوبی سپری نمایند. همچنین اعتقاد بر این است با گره زدن سبزه ها در طبیعت ، بهترین بخت و اقبال برای خود آرزو کنند .
از دیگر آیین های مرسوم در این روز سپردن سبزه به آب و رها کردن آن در دامان طبیعت است .
در استان یزد خانواده ها از صبح روز سیزده بساط چای ، شیرینی ، آجیل ، میوه و ناهار را آماده می کنند و با هماهنگی هر خانواده ای با اقوام و خویشان نزدیک به دامان طبیعت پناه می برد.
در روز طبیعت اگر به کوهستانها و پارکهای هر شهری از استان یزد سر بزنید مملو از جمعیت است که به قصد جشن گرفتن این روز گرد هم آمده اند تا با خوردن تنقلات و غذاهای خوشمزه ای چون آش ، جوجه کباب ، باقلاپلو، سبزی پلو با ماهی و دلمه ( اگر مثل امسال نباشد و برگهای درختان انگور رشد کرده باشند دلمه نیز جزو غذاهای این روز است.) با گفت و گو و در کنار هم بودن اوقاتشان را به شادی سپری کنند.
از مناطقی که در این روز مورد استفاده مردم قرار می گیرد می توان به مناطق ییلاقی در تفت و روستاهایی در مهریز اشاره کرد .
مناطق اشنیز ، ندوشن ، علویه ، محمد آباد و….در شهرستان میبد نیز تفرجگاه های مناسبی برای سپری کردن روز طبیت است.
گفتنی است از دیر باز تا به حال آیین روز طبیعت برای آشتی با طبیعت و در کنار هم با صلح و صفا بودن برگزار شده است اما اکنون این عادت پسندیده کم و بیش همراه با رفتارهای ناپسندی است که بیش از همه صدمه زدن به طبیعت را همراه دارد.