رییس اداره فرهنگ و ارشاد اسلامی میبد گفت: خانه خبر میبد استفاده خبری از آن نمیشود و بهرهبرداری از قسمت اداری آن برای ایجاد مکان دورهمی خبرنگاران شهرستان در دستور کار قرار گرفتهاست.
هادی زارعمهرجردی در اولین نشست خانه مطبوعات میبد افزود: مجموعه یاد شده 2 خانه به متصل است و یک قسمت آن اداری و یک قسمت آن مهمانسرا است که در چند سال پیش با بودجه فرمانداری احیا و مورد بهره برداری قرار گرفت.
رییس اداره فرهنگ و ارشاد اسلامی میبد همچنین با اشاره به پیگیری های انجام شده مرتبط با دایر شدن نمایندگی خانه مطبوعات اظهار کرد: خانه مطبوعات یک انجمن کاملا صنفی غیر دولتی است و اداره فرهنگ و ارشاد اسلامی دخالتی در امور آن ندارد و فقط گوش دهنده و پیگیری کننده مسایل مطرح شده از سوی این انجمن است.
زارع با برشمردن چند بند از اساسنامه خانه مطبوعات گفت: این انجمن در ارتباط با آموزش تخصصی به اعضا ، فراهم آوردن تسهیلات رفاهی ، تقویت ارتباط رسانه ها با ادارات و ارگانهای دولتی ، کمک به اقتصاد رسانه از طریق آموزش و ترویج شیوههای روزآمد مدیریت رسانه و استعداد یابی فعالیت دارد.
وی افزود: آموزش تخصصی در حوزه رسانه مورد تاکید امام جمعه میبد است و برای تامین هزینه برگزاری کارگاههای آموزشی قول کمک داده شده است و ارایه تسهیلات با بهره اندک بانکی نیز از سوی فرمانداری و دفتر امام جمعه در دستور کار قرار گرفته که انشاءالله از طریق قرعه کشی خبرنگاران به بانکهای شهرستان معرفی میشوند.
نیاز به همکاری خبرنگاران در راه اندازی و تداوم فعالیت نمایندگی خانه مطبوعات
سرپرست نمایندگی خانه مطبوعات و رسانههای میبد نیز گفت: ضرورت وجود یک مجموعه با عنوان نمایندگی خانه مطبوعات در شهرستان برای پیگیری مطالبات خبرنگاران به صورت نظام بند و تامین امکانات رفاهی و اعلام برنامهها و نشستهای خبری شهرستان احساس شد که به همکاری خبرنگاران در راه اندازی و تداوم فعالیت این نمایندگی نیاز دارد.
احسان دستبرآورده به حامی کارت خانه مطبوعات هم اشاره کرد که به مناسبتهای مختلف برای خرید از فروشگاههای بزرگ طرف قرارداد شارژ میشود که اگر تعداد اعضای خانه مطبوعات در شهرستان به حد نصاب برسد و نمایندگی راهاندازی شود یکی از فروشگاههای میبد به عنوان طرف قرارداد حامی کارت تعیین میشود تا خبرنگاران مجبور نشوند برای استفاده از حامی و خرید از فروشگاههای مربوطه به یزد بروند.
وی رویکرد آموزشی نمایندگی خانه مطبوعات در شهرستان را یادآور شد که پیگیریهایی از جمله دعوت از مدیران خبرگزاری برای حضور در جمع خبرنگاران شهرستان و بیان تجربیات و برگزاری کارگاههای آموزشی با استفاده از ظرفیت خبرنگاران پیشکسوت و دارای تحصیلات آکادمیک شهرستان و نیز بهرهگیری از فضای آموزشی پایگاه مرصاد انجام شدهاست.
خبرنگاران و صاحبان رسانه نیز به بیان دیدگاهها و نظارت خود پرداختند .
برگزاری کارگاههای آموزشی
مدیرمسوول پایگاه خبری صدای میبد گفت: کیفیت کار خبر در سطح شهرستان و استان پایین است و نیاز به برگزاری کارگاههای آموزشی با حضور استادان برجسته کشوری و همچنین فعالان رسانهای منخصص استان و شهرستان دارد.
محمد تقی شفیع پور افزود: خبرنگاران باید آموزش ببینند که حوزه خبر را پوشش خبری ادارات ندانند ، ادارات روابط عمومی دارند و روابط عمومی خبر اداره را در سایت اداره منتشر می کند و نیازی به خبرنگار برای انتشار خبر خود ندارد خبرنگاران باید در نوشتن گزارش و گرفتن مصاحبههای خبری مهارت کسب کنند.
مدیر پایگاه خبری نارین هم گفت: شهرستان میبد در حوزه رسانه از قدیم تا کنون با ارایه رشته ارتباطات در دانشگاه میبد و نیز رسانههای متعدد پیشگام بوده و در دهه 90 به خصوص با به وجود آمدن پایگاههای خبری مجازی متحول شد.
وحید کریم بیگی نیز توجه به امر آموزش را مهم شمرد و تاکید کرد: خبرنگاران نباید مشکات مالی و نبود امکاناتی مانند وسایل تردد را بیان کند باید خود قدرت رفع مشکلات مالی و تامین وسایل رفاهی رسانهاش را پیدا کند.
در نشست برگزار شده از سوی رسانه آرمان میبد راه اندازی خانه خبر در سال 96 یادآوری شد که راه اندازی آن مختص خبرنگاران بود و اصلا به خبرنگراران داده نشد و یا بهای اجاره یک اتاق آن برابر با اجاره یک مغازه درخیابان اصلی شهر تعیین شد تا در اختیار خبرنگاران متقاضی قرار گیرد.
محسن صادقی تصریح کرد: زمان راه اندازی خانه خبر استفاده از آن به عنوان مهمانسرا مطرح نبود و بعد از افتتاح به 2 قسمت تقسیم شد که اصلا درست نبود و خبرنگاران شهرستان در این ارتباط برای بازپس گیری خانه باید وحدت رویه داشتهباشند.
میبد بیش از ۱۰ پایگاه خبری و رسانه های مکتوب و 20 فعال رسانهای دارد که هر کدام از آنها یا دارای مجوز نمایندگی خبرگزاریها و یا نماینده یک پایگاه و یا نشریه مکتوب هستند.