همایش تحکیم بنیان خانواده از سوی موسسه ره پویان عشق و با حضور مسئولان ، دانش آموزان و زوجهای جوان در سالن آمفی تئاتر دانشکده علوم قرآنی بفروییه میبد برگزار شد.
همایش شده با همکاری اداره های بهزیستی ، آموزش و پرورش ، نیروی اتظامی ، بخشداری ، شهرداری و شورای اسلامی شهر بفروییه برگزار گردید.
رییس اداره بهزیستی میبد در این همایش گفت: هر ازدواجی یک گام به سوی تشکیل خانواده و زندگی موفق است که با آشنایی زوجین با هم شروع می شود که باید با مشورت و آموزش پیش از ازدواج انجام گیرد.
سید محسن فلاح با اشاره به شروع اجرای طرح دانشنامه ازدواج در سال ۹۵ ، اظهار کرد: آموزش خانواده ، جدای از آموزش کلاسک و شامل آموزش ۱۰ مهارت است.
مهمترین عامل طلاق ندانستن مهارتهای زندگی است
وی افزود: با بررسی ۱۰ طلاق از سال ۹۰ تا ۹۹ که زوجین به مرکز اورژانس اجتماعی مراجعه داشتند ، اعتیاد ، اختلالات روحی روانی و مسایل شخصیتی ، عدم مهارت زندگی و دخالت اطرافیان به ترتیب موجب منجر شدن زندگی ها به طلاق شده و از بین این عوامل اعتیاد نیز به ندانستن مهارت زندگی بر می گردد.
فلاح تصریح کرد : آموزش مهارتهای زندگی نقش بسیار مهمی در تشکیل خانواده های موفق دارد و بسیار جای خوشحالی است که برای اولین بار این همایش با هدف آموزش مهارتهای زندگی در بفروییه با همکاری مسئول برگزار شده و بخش بفروییه با انسجام بین مسئولان و موسسه ره پویان عشق پیشگام در برگزاری کارگاههای آموزشی مهارتهای زندگی است و مردم نیز نشان دادند دراجرای این برنامهها پای کار هستند.
وی در ادامه آسیب فضای مجازی را یادآور شد و از خانواده ها خواست قبل از اینکه دوستیهای بیرون از خانواده اتفاق بیفتد ، خودشان با فرزندان خود دوست شوند.
رییس اداره بهزیستی میبد ادامه داد: پدر و مادر برای اینکه بتوانند با فرزندان خود دوست شوند ، باید آموزش ببینند و توجه داشته باشند بچه ها باید مهارتهای زندگی در دوره مهد کودک ، دبستان ، دبیرستان و همچنین زمانهای طلایی پیش از ازدواج ، حین ازدواج و پس از ازدواج بیاموزند.
وی به برنامه ریزی آموزش تعریف شده برای دو دوره سالمندی نیز اشاره و در ادامه از برگزار کنندگان همایش و همکاری مسئولان قدردانی کرد و آن را اولین قدم مسئولان در حمایت از کانون خانواده برای داشتن شهری بدون آسیب اجتماعی عنوان کرد و از ادامه دار شدن این همایش به صورت برگزاری کارگاههای حضوری و مجازی خبر داد.
آموزش مهارتهای زندگی در طرح دانشنامه ازدواج
عضو هیات علمی دانشگاه آزاد میبد و مشاور خانواده نیز در این همایش گفت: سبک ساخت و ساز خانه ها و همچنین زندگیها نسبت به ۳۰ سال پیش از شکل سنتی به صورت مدرن تغییر کرده و باعث شده روی دادن ازدواجها و نجوه تشکیل خانواده نیز تغییر کند.
معصومه اسمعیلی با اشاره به اینکه ازدواجها از صورت سنتی به شکل مدرن درآمده و حرف از پذیرش زندگی در آن نیست افزود: با توجه به اینکه برای رفع مشکلات به وجود آمده در خانوادههای مدرن نیز نمی توان از نسخه سنتی استفاده کرد ، اجرای طرح دانشنامه ازدواج درابتدا در میبد و سپس در سطح استان یزد دنبال شد.
وی ادامه داد: در قالب اجرای این طرح دختران و پسران از سن ۱۲ سال تا ۲ سال بعد از ازدواج آموزش میبینند تا بهترین انتخاب را از زمان آشنایی با همسر و تشکیل خانواده داشته باشند و بعد از ازدواج هم بنیان خانواده را به خوبی بگذارند تا به جدایی و اختلاف منجر نشود.
مشاور هانواده تصریح کرد : رفع مشکلات فرزندان باید از خانواده شروع شود ، خانوادهها برای آموزش فرزندان خود هزینه کنند ، نگاه متعصبانه نداشته باشند و با عطوفت و مهربانی و دوستی با بچهها و با دادن اطلاعات ، آنها را از خطرها دور نگه دارند ، نگرش فرزندان را تغییر دهند و از بچههای خود شخصیت های مسئولیت پذیر بسازند.
میبد شامل سه بخش ندوشن ، بفروییه و مرکزی است و مرکز این شهرستان ۱۰۶ هزار نفری در ۵۰ کیلومتری شمال غربی شهر یزد قرار دارد.
ایرنا