مرکز اتیسم میبد مورد بازدید شهردار و اعضای شورای اسلامی این شهرستان قرار گرفت و مقرر شد امکانات مورد نیاز و فضایی وسیع تر از مکان کنونی این واحد توانبخشی برای خدمت رسانی بهتر به جامعه هدف آن با کمک مسئولان و خیرین فراهم شود.
مرکز اتیسم میبد یکی از ۲ مرکز اتیسم دایر در سطح استان یزد در سال ۹۷ برای خدمت رسانی به کودکان اتیسم ساکن در شهرستانهای میبد و اردکان دایر شد و داری اتاقهای گفتار درمانی ، کار درمانی ، شنوایی سنجی و اتاق بازی است.
مسئولان شهری میبد و رییس اداره بهزیستی این شهرستان در آستانه روز جهانی معلولین (۱۲ آذر ماه) با حضور در این مرکز مشکلات و نیازهای این واحد آموزشی و توانبخشی را بررسی و همکاری خود برای فراهم شدن فضا و امکانات مورد نیاز آن اعلام کردند.
روانشناس مرکز اتیسم نیز توضیحاتی در بازه امکانات مرکز ، چگونگی کار با کودکان اتیسم و ارتقای توانمندیهای آنها و مشکلات و امکانات مورد نیاز این واحد درمانی آموزشی ارایه داد.
کمک گرفتن از خیرین برای تامین فضای مورد نیاز و ساخت و ساز ساختمان مرکز و معرفی مرکز به مردم و خانوادههای دارای فرزند اتیسم از موضوعاتی بود که در این برنامه بازدید مطرح شد.
روانشناس مرکز اتیسم میبد در گفت و گو با خبرنگار ایرنا نیز گفت: سه نفر مربی و یک نفر گفتار درمان و یک نفر روانشناس به عنوان کادر علمی و توانبخشی و یک نفر کادر خدمه در این مرکز مشغول ارایه خدمت به ۱۶ کودک اتیسم ثابت هستند.
سعیده اسلامی فر افزود: اینکه ۱۶ کودک به طور ثابت و تعدادی هم به صورت موقت به مرکز مراجعه دارند و هر مربی در هر روز از ساعت هشت صبح تا ۱۳ عصر به ۲ تا سه کودک به صورت همزمان ارایه خدمت دارد.
وی مشکلات کودکان را از خفیف تا شدید عنوان کرد و ادامه داد: درسطح شدید کودکان توان حرف زدن ندارند و نمی توانند حتی یک کلمه حرف بزنند ، بسیار بی قرار و مدام در حال جیغ زدن هستند ، کودکان در سطح بهتر میتوانند چند کلمه حرف بزنند و چند نفر از کودکان زیاد مشکل گفتار ندارند و با این وجود جمله های خود را با پس و کردن کلمات بیان می کنند.
این کارشناس ارشد بالینی در ادامه اظهار کرد: با تقسیم بندی برنامهها ساعت اول هر روز با گفتار درمان به تقویت بیان و کلام کودکان پرداخته میشود، ساعت دوم برنامه روانشناسی در نظر گرفته شده که در ارتباط با آن هم به مربیان و هم خانواده ها برنامه داده شده است تا در طول روز هم در منزل با فرزندان خود کار کنند.
وی ادامه داد: در ساعت روانشناسی بازیهای مختلف با بچهها به خصوص کسانی که مشکلات رفتاری بیشتری دارند ، انجام می شود و ساعت سوم نیز هر مربی با توجه به خلاقیت برنامه خودش را با کودکان دارد و در ساعت آخر نیز زمانی که بچه ها خیلی خسته هستند ، ساعت بازی درمانی است و بچه ها روانه اتاق بازی شامل وسایل تاپ ، سرسره واستخر توپ میشوند.
اسلامی فر همچنین از«اتاق تاریک» یا «اتاق حس» نام برد و گفت: با استفاده از امکانات این از بین بردن مشکلات حسی و کم حسی کودکان ، کار درمانی و ماساژحسی ، روشن کردن شمع و فوت کردن حباب برای تماس چشمی کودکان انجام می شود و بچه ها بسیار این محیط را دوست دارند.
وی با اشاره به کمبود امکانات اتاق تاریک مرکز گفت: پذیرش افراد دارای علایم ختلال اتیسم از سه سه سالگی تا ۱۸ سالگی در این مرکز انجام می شود و با پذیرش آنها به مرور با انجام تمرینات کار درمانی و گفتار درمانی و سایر خدمات وضعیت بچه ها از نظر گفتار و برقراری ارتباط و ناآرامی نکردن تغییر کرده تا جایی که بعضی از آنها با توجه به پیشرفتی که کرده اند ، می توانند در مدارس عادی نیز به تحصیل بپردازند.
وی تصریح کرد: پیشرفت بچه ها بستگی به خود بچه ها و کار کردن با آنها دارد.
۲ هزار و ۲۷۲ نفر معلول زیر پوشش اداره یهزیستی شهرستان هستند و مرکز این شهرستان ۱۰۶ هزار نفری در ۵۰ کیلومتری شمال غربی شهر یزد قرار دارد.