رییس بهزیستی میبد گفت: مرکز تحقیقات ژنتیک ، آزمایشگاهی دارای بهترین تجهیزات و امکانات پیشرفته است وبا بهرمندی از ظرفیتهای تحقیقاتی و آزمایشگاهی آن می توان از تولد نوزادان معلول پیشگیری کرد.
سید محسن فلاح در نشست برگزار شده با حضور مسئولان مرکز تحقیقات ژنتیک و اصناف میبد و اکرم احمدیان کارشناس پیشگیری اداره بهزیستی این شهرستان افزود: بسیاری از افراد در شهرستان حتی ممکن است نام مرکز تحقیقات ژنتیک نشنیده باشند و ندانند که این مکان تحقیقاتی یک آزمایشگاه است و می توانند برای آزمایشهای ژنتیک به این مرکز دارای امکانات آزمایشگاهی مراجعه داشته باشند.
وی در ادامه به چگونگی راه اندازی و روند کار آزمایشگاه و مرکز تحقیقات ژنتیک میبد و به صرفه بودن هزینه های آزمایشگاهی با توجه به نیمه خصوصی بودن مرکز تحقیقات ژنتیک اشاره کرد.
رییس اداره بهزیستی میبد ادامه داد: یک فرد معلول از زمانی که به دنیا میآید علاوه بر اینکه خودش زندگی سختی دارد هزینه های بسیاری برای زندگی کردن و هم خانواده و دولت دارد و با توجه به این موضوع باید معرفی مرکز تحقیقات ژنتیک در دستور کار اصناف به خصوص صنف های مرتبط به بانوان قرار گیرد.
وی با اشاره به وجود ۶ هزار نفر معلول در شهرستان که بیش از سه هزار آنها در اداره بهزیستی پرونده دارند و تعدادی از آنها نیز مراجعه ای به اداره بهزیستی نداشتهاند، لزوم مشاوره گرفتن خانواده ها از کارشناسان مرکز تحقیقات ژنتیک را یادآور شد و از رییس صنف بانوان میبد خواست در نصب پوستر و بنرهای مرتبط به مرکز تحقیقات ژنتیک همکاری کنند.
شکوه رجبی مسئول واحد آزمایشگاه مرکز تحقیقات ژنتیک میبد نیز در این نشست با معرفی مرکز تحقیقات ژنتیک و ظرفیتهای آن مراحل انجام آزمایشات را سه سطح غربالگری ، سل فری و آمینو سنتز عنوان کرد.
جلال رییس اصناف میبد هم به وجود بیش از ۱۵۰ آرایشگاه زنانه در شهرستان اشاره کرد و همکاری اصناف در معرفی مرکز تحقیقات ژنتیک را باقی الصالحات برشمرد و از رییس آرایشگران میبد خواست نرخنامه و پوستر مرکزتحقیقات ژنتیک در کنار هم در آرایشگاه های زنانه نصب کنند.
فخرالسادات آقایی مسئول صنف آرایشگران زنانه میبد هم در این نشست به اجرای برنامه های مختلف فرهنگی اجتماعی از سوی صنف آرایشگران زنانه میبد اشاره کرد و از برنامه های متنوع دیگر و هماهنگی بازدید بانوان آرایشگر از مرکز تحقیقات ژنتیک و برگزاری نشست هم اندیشی و آموزشی در این مرکز تحقیقاتی خبر داد.
مرکز تحقیقات ژنتیک میبد که از سال ۱۳۹۱ به عنوان قطب ژنتیک جنوب شرق کشور در زمینی به مساحت ۳ هزار و ۵۰۰ متر و در زمینه خدمات آزمایشگاهی تخصصی ژنتیک در رشتههای مختلف شروع به فعالیت نموده است، شامل بخش سیتوژنتیک که آنالیز مربوط به کروموزومها در آنجا انجام میشود و نیز بخش مولکولی میباشد که آزمایش پی سی آر، توالی یابی و آزمایش Array CGH که برای تشخیص بسیاری از بیماریهای تک ژنی است، در آن صورت میگیرد.
همچنین آزمایشات غربالگری مربوط به بارداری نیز در این مرکز انجام میگیرد و مجوز فعالیت مرکز رشد واحدهای فناوری دانشگاه میبد در مهر ماه سال ۹۹صادر شد.
مرکز شهرستان ۱۰۶ هزار نفری میبد در ۵۰ کیلومتری شمال غربی شهر یزد قرار دارد.