مدیرعامل شرکت سازنده ماشین آلات بازیافت زبالههای لاستیکی و پلاستیکی گفت: دستگاه بازیافت نصب شده در میبد ۱۰ تنی و خروجی آن هیدروکربن های سوختی و سوخت هایی که آلایندگی کمتری دارند ، فلزات و آب مقطر مورد استفاده آبیاری فضای سبز است که از بخار شدن پسماندها به دست می آیند.
شهرام محمدی در گفت و گو با خبرنگاران افزود: دستگاههای نصب شده زباله را به طور کامل بازیافت میکند و چیزی به نام سوختن در فرآیند مشاهده نمیشود.
وی همچنین اظهار کرد: انواع پلیمرها در محیط بسته رآکتور در حرارت ۴۰۰ درجه به صورت مذاب در می آید و بعد از آن به بخار و گازهای قابل استفاده تبدیل می شوند که با توجه به اینکه مواد مایع را بهتر می توان نگهداری کرد ، مواد حاصل شده به صورت معکوس به صورت مایع در میآیند.
مدیرعامل شرکت سازنده ماشین آلات بازیافت زبالههای لاستیکی و پلاستیکی ادامه داد:محصولی به نام دوده صنعتی که دارای کاربردهای بسیار فراوانی دارد نیز در حدود یک هزار و ۵۰۰ تا ۲ هزار کیلو به طور میانگین از یک کوره ۱۰ تنی استخراج می شود ، همچنین پنج تا ۶ تن هیدروکربن های با ارزش سوختی قابل استفاده در صنایع مختلف ، سوخت خورو ، دیزل ، کوره ها ، تولید سیمان و نیروگاههای حرارتی حاصل حرارت دیدن پلیمرها و زباله ها است.
وی فلزات را نیز از دیگر مواد خروجی دستگاههای بازیافت را عنوان کرد و افزود: انجام صفر تا صد بازیافت زباله به عنوان یک اتفاق بزرگ با همکاری و مدیریت مهندس کرامتی در میبد یکی از شهرهای فعال استان یزد با حمایت و پیگیری شهردار این شهرستان به صورت آزمایشی شروع شده و باید با حمایتهای مسئولان امکانات پایه مانند برق و آب برای نصب دستگاههای متعدد و تولید زباله در مبدا و بازیافت در مقصد به صورت صفر تا صد در اختیار تولید کننده قرار گیرد.
وی تفکیک زباله از مبدا و در خانه را دارای درآمد و ارزش مالی برای خانواده و بسیار کمک کننده در اجرای طرح عنوان کرد که باید فرهنگ سازی شود.
محمود کرامتی مدیرعامل شرکت بهزیست بازیافت میبد به عنوان سرمایه گذار طرح یاد شده نیز ازمردم و مسئولان درخواست کرد در اجرای طرح همکاری کنند و به خصوص تفکیک زباله از مبدا در منزل را فرهنگ سازی کنند.