مدیرشهرک صنعتی جهان آباد میبد گفت: توسعه کاشت گل محمدی و راه اندازی واحد صنعتی تهیه اسانس نیازمند تغییر الگوی کشت در اراضی کشاورزی و رفتن به سمت کاشت و برداشت گیاهان کم آبخواه و سرمایه گذاری بسیار است.
محمد رضا ماندگاری در گفت و گو با خبرنگار ایرنا افزود : با کاشت گل محمدی به وسعت بیش از 50 هکتار میتوان واحدهای صنعتی تهیه اسانس را راه اندازی کرد که البته با وجود اینکه نیاز به سرمایه گذاری زیاد دارد ، بهره مند شدن از ارزش افزوده بیشتری را نیز نتیجه میدهد.
وی ادامه داد : در سال 94 تصمیم به احداث باغ گل محمدی به وسعت سه هزار متر مربع در شهرک صنعتی گرفته شد هم اکنون محصولات این باغ علاوه بر تامین نیازهای شهرک صنعتی در سطح شهرستان نیز در راستای گسترش مشاغل خانگی از جمله گلابگیری و همچنین در میان عطاریهای شهرستان هم توزیع میشود.
مدیرشهرک صنعتی جهان آباد میبد همچنین اظهار کرد: 2 واحد گلخانه نیز برای توزیع نهالهای مورد نیاز و ترویج و توسعه کاشت گیاهان دارویی در شهرک صنعتی با همکاری جهاد کشاورزی شهرستان احداث شده و گیاهانی مانند به لیمو ، گل گاوزبان ، مریم گلی ، شقاهل و امثال گیاهان دارویی کاشت و توزیع میشود.
وی با اظهار امیدواری به توسعه و ترویج کاشت گیاهان دارویی در سطح شهرستان گفت: هم اکنون کارگاههای نیمه صنعتی گلابگیری از صنایع تبدیلی گل محمدی در شهرستان فعال است.
10 هکتار از اراضی کشاورزی میبد زیر کشت گل محمدی است
رییس اداره جهاد کشاورزی میبد نیز گفت: 10 هکتار از اراضی کشاورزی این شهرستان زیر کشت گل محمدی یکی از گیاهان کم آب است و تا کنون 60 هزار متر مربع از وسعت کاشت به مرحله برداشت رسیدهاست.
حسن زارع افزود: گل محمدی از گونه های مقاوم در برابر آفات و بیماریهای گیاهی و دارای هزینه کم برای کاشت ، دوره باردهی کوتاه مدت و طول دوره آبدهی 20 روز یک بار است.
وی ادامه داد: با توجه به وسعت کاشت گل محمدی تا کنون پنج کارگاه سنتی کوچک و یک کارگاه نیمه صنعتی در شهرستان راه اندازی شده و این شهرستان ظرفیت داشتن کارگاه صنعتی بزرگ برای گلاب گیری و تهیه عطر و اسانس را دارد و با احداث و بهره برداری ، کشاورزان نیز از ارزش افزوده خوب آن بهره مند میشوند.
سمیه اسماعیلی کیا رییس اداره ترویج جهاد کشاورزی میبد هم گفت: گل محمدی دارای خواص زیاد ، کم آبخواه و با صرفه اقتصادی است و از سال 96 شروع کاشت گل محمدی مشاغل خانگی گلابگیری و فروش گلبرگ های خشک شده گل محمدی نیز ایجاد شد.
به گزارش پایگاه خبری بام میبد جشنواره گل محمدی با حضور کودکان که سبد های گل و پاکتهایی را برای چیدن گل محمدی در دست داشتند و همچنین بانوان روستای محمدآباد برگزار شد.
عزت باقری حجت آبادی از کشاورزان روستای محمد آباد به همراه خواهر شوهرش مرضیه کلانتر با حضور در جشنواره گل محمدی مشغول چیدن گلها بودند ، آنها خودشان نیز صاحب یک مزرعه گل در روستای محمد آباد هستند .
باقری گفت : در فصل رویش گل محمدی هر روز صبح از ساعت 6 صبح به صحرا برای گل چیدن می رویم و بعد از چیدن گلها را به خانه می آوریم و در منزل نیز عرقگیری از گلها را در کنار فعالیت روزمره انجام می دهیم و خدا را شکر نتیجه تلاش ما نیز تا حدودی مقرون به صرفه است.
زعفران ، گل محمدی ، نعناع فلفلی ، روناس ، چای ترش از جمله گیاهان دارویی کم آبخواه هستند که در میبد کشت میشود.
مرکز شهرستان ۱۰7هزار نفری میبد در ۵۰ کیلومتری شمال غرب شهر یزد مرکز این استان قرار دارد.