معمولاً خانم های خانه دار برای انجام کارهای منزل وقت زیادی می گذارند در این مطلب چند روش صحیح خانه داری که باعث صرفه جویی در وقت شما می شود، آمده است.
۱ – در هفته یک بار لباس بشویید.
۲ – پس از شستن و تا کردن لباس ها از افراد خانواده بخواهید تا هرکدام لباس های خود را در کمد بگذارند.
۳ – پس از صرف غذا، از هر یک از اعضای خانواده بخواهید بشقاب، کاسه، لیوان، قاشق و چنگال خود را تمیز کنند و در سینک بگذارند . این کار کمک بزرگی به مادر است.
۴ – پس از شستن ظروف، سینک را با آب داغ بشویید تا هم میکروب ها از بین برود و هم سینک تمیز شود.
۵ – هر ۲روز، از اعضای خانواده بخواهید تا لوازم و اتاق خود را گردگیری کنند.
۶ – بلافاصله پس از استفاده از مایکروفر آن را با دستمال مرطوب تمیز کنید. اگر این کار را نکنید، غذاهای مانده در مایکروفر خشک خواهد شد.
۷ – برای جلوگیری از انباشته شدن لوازم اضافه، سعی کنید زود به زود، آن لوازم را به مراکز بازیافت تحویل دهید.
۸ – دم در، زیرانداز قرار دهید تا مانع از ورود خاک و کثیفی به منزل شود.
۹ – هر روز آینه ها را تمیز کنید. این کار باعث می شود خانه تمیزتر به نظر برسد.
نکات ظریف در خانه داری:
۱ – نگهداری موز برای مدت طولانی امکان پذیر نیست و این میوه زود از بین میرود. برای اینکه بتوانید مدت زمان بیشتری از این میوه نگهداری کنید، باید آن را درون کاغذ آلومینیومی بپیچید و در یخچال بگذارید. به این ترتیب آن را برای زمان بیشتری حفظ خواهید کرد.
۲ – برای اینکه جعفری در غذایتان سبز باقی بماند، کافی است به محض آنکه غذا شروع به جوشیدن کرد، جعفری را به آن اضافه کنید.
۳ – برای رسیدن موز، کیوی، گوجهفرنگی یا سیب کال از قرار دادن میوهها در مقابل تابش مستقیم آفتاب خودداری کنید، چون باعث نرمی و حتی له شدگی آنها میشود. میوه را درون یک حوله یا پارچه تمیز و مرطوب بپیچید سپس آن را داخل یک پاکت کاغذی یا مقوایی قرار دهید. بزودی میوه شما بدون آنکه له یا سیاه شود، داخل پاکت کاغذی میرسد.
۴ – برای حفظ کیفیت عطرتان، شیشه عطر را در محل خشک، خنک و به دور از پنجره و نور خورشید نگه دارید، زیرا نور خورشید باعث بروز اختلالاتی در مواد تشکیل دهنده عطر شده و آن را از بین میبرد. به طور کلی برای اینکه شیشه عطر عمر بیشتری داشته باشد، پیشنهاد میشود آن را همیشه درون جعبه اش نگه دارید.
۵ – برای پاک کردن لکههای چای و قهوه از روی ظروف پلاستیکی و سبدها از محلول جوش شیرین و آب و یک برس برای شستشو استفاده کنید.
۶ – برای جدا کردن پوست نازک روی بادام، آنها را ۲ دقیقه در آب جوش قرار دهید و بعد در آب سرد بگذارید تا براحتی پوست آنها جدا شود.
۷ – برای گرفتن پوست هلو در تهیه مربا و کمپوت، آنها را یک دقیقه در آب بجوشانید و بعد پوست آن را بکنید.
نکاتی مهم در برق انداختن آشپزخانه
یکی از مهمترین قسمتهای خانه، آشپزخانه است، خانمهای خانهدار قسمت زیادی از وقت خود را در آن میگذرانند و مهمترین دغدغه خاطر آنان نیز تمیز و بهداشتی بودن این بخش از خانه است.
برای تمیز و ضدعفونی کردن سطوح و وسایل خانه مانند اجاق گاز، وان حمام، سرویس بهداشتی، شیشه، باز کردن لولههای ظرفشویی، سفید کردن و زدودن لکههای روی پارچه و البسه، تمیز و براق کردن وسایل فلزی و از بین بردن بوهای نامطبوع، محصولات متنوعی در فروشگاهها عرضه میشود که بسیاری از آنان محتوی مواد شیمیایی زیانآور هستند.در اینجا با برخی از محصولات ساده موجود در خانه برای تمیز کردن آشنا میشوید.
سرکه سفید، مناسبترین تمیزکننده با خاصیت ضدعفونی کنندگی ملایم، برای سطوح گوناگون مانند کابینتها، پیشخوان، بدنه داخلی و خارجی یخچال، اجاق گاز و ماشین لباسشویی است. سرکه از خود اثری روی سطوح به جای نمیگذارد و بوی آن نیز پس از مدت کوتاهی از بین میرود.حدود یک چهارم لیوان سرکه را در یک لیوان آب حل کنید و آن را روی سطوح مورد نظر اسپری کنید و با دستمال خشک پاک کنید. افزودن مقداری از گیاهان معطر یا عصاره طبیعی آنها به سرکه را نیز امتحان کنید تا ضمن تمیزی، از بوی خوش آنها نیز لذت ببرید.
پاک کردن چربی در آشپزخانه
برای پاک کردن روغن و چربی، مواد غذایی تازه ریخته شده روی اجاق، زدودن لکههای چربی داخل فر و شیشه آن، مخلوطی از مقدار مساوی جوششیرین و نمک پودر با کمی آب تهیه کنید و با مالش به وسیله دستمال نرم، نقاط مورد نظر را پاک کنید.
لکههای چربی قدیمیتر و چسبیده به اجاق، نیاز به زمان بیشتری دارند.برای زدودن آنها مقداری جوششیرین را با کمی آب به صورت خمیر درآورید و روی نقاط مورد نظر بمالید و پس از چند ساعت با دستمال نرم و مرطوب تمیز کنید.
همچنین برای چربی و غذای سوخته و چسبیده به کف ظروف، آنها را با آب داغ خیس کنید و روی آنها مقدار کافی جوش شیرین خشک بپاشید. پس از یکی دو ساعت مواد سوخته به راحتی از ته ظرف جدا میشود. روش سریعتر برای جدا کردن غذای سوخته از کف قابلمههای غیرآلومینیومی این است که مقداری آب در قابلمه بریزید و به آن یکی دو قاشق غذاخوری جوششیرین اضافه کنید و روی اجاق، برای مدت کوتاهی به جوش بیاورید. دقت کنید که این روش برای ظروف آلومینیومی توصیه نمیشود زیرا میتواند باعث خوردگی این نوع ظروف شود.
تمیز کردن چربی سینک ظرفشویی
مخلوطی از مقادیر مساوی نمک پودر با جوششیرین تهیه کنید و با کمی آب آن را به صورت خمیر درآورید .با این خمیر و با کمک یک دستمال نرم، سینک ظرفشویی را تمیز و براق کنید. اگر رسوب سفید آهکی به جامانده از آب شستشوی ظروف، منظره بدی به ظرفشویی استیل شما داده است، آخر شب یک دستمال یا حوله کاغذی را روی محلهای مورد نظر پهن کنید و آن را با سرکه خیس کنید و صبح روز بعد، با آب بشویید. اگر فرصت صبر کردن ندارید، خمیری از سرکه و نمک پودر درست کنید و با آن رسوب را بسایید تا به طور کامل پاک شود. همچنین نصف لیموترش تازه آغشته به نمک پودر نیز برای ساییدن و براق کردن سینک ظرفشویی استیل مناسب است.
ضدعفونی کردن تخته خرد کردن گوشت
تخته خرد کردن گوشت و مرغ حتی پس از شستشو با آب و صابون نیز میتواند به سرعت به محل تکثیر میکروبها تبدیل شود. برای ضدعفونی کردن کامل این سطوح و از بین بردن باکتریهای خطرناک، پس از شستشو با آب و صابون یا مایعظرفشویی، ابتدا آن را با سرکه و سپس با آب اکسیژنه رقیق اسپری کنید.
جرمگیری کاشی و سرامیک
برای جرمگیری و تمیز کردن رسوبات آهکی و صابونی کاشی و سرامیک، از مخلوط سرکه یا آب لیمو و کمی نمک پودر، خمیر نرمی تهیه کنید و آن را روی کاشی و سرامیک بمالید و پس از حدود ۳۰ دقیقه با آب بشویید و یا اینکه یک دستمال نرم را در سرکه یا آب لیمو خیس کنید و روی آن کمی پودر نمک بپاشید. با مالش این دستمال روی سطح سرامیکی، آن را تمیز و پرداخت کنید و پس از اتمام کار، آب بکشید. همچنین میتوانید مقداری جوهرلیمو پودر شده مخلوط با مقدار مساوی نمک را روی یک دستمال نرم و مرطوب ریخته و مانند روش یاد شده استفاده کنید.
تمیز کردن شیشه و آینه
برای تمیز کردن شیشه و آینه نخست روزنامههای قدیمی را برای تمیز کردن شیشهها نگاه دارید. تجربه نشان داده است که برای تمیز کردن شیشهها، روزنامه مرطوب شده ضمن ارزانتر بودن، شیشهها را در مقایسه با دستمالهای پارچهای بهتر تمیز میکند.
شستشوی شیشهها در برابر تابش مستقیم آفتاب موجب باقی ماندن لکه روی شیشهها خواهد شد. بنابراین برای کسب نتیجه بهتر سعی کنید شستشوی شیشهها را در نور غیرمستقیم آفتاب یا در سایه انجام دهید. یک چهارم تا نصف لیوان سرکه را در یک لیتر آب ( چهار لیوان ) حل کنید و با روزنامه مچاله شده یا دستمال خیس شده در آن، شیشههای خانه را تمیز کنید.
یک چهارم تا نصف لیوان الکل را در حدود یک لیتر آب حل کنید و به آن چند قطره مایع ظرفشویی اضافه کنید. برای تمیز کردن شیشه و آینه در خانه از روش یاد شده استفاده کنید. این نکته مهم را فراموش نکنید که در صورت استفاده از الکل صنعتی، این محلول را از دسترس کودکان و افراد ناآگاه دور نگاه دارید.
تمیز کردن ظروف شیشهای، چینی و لعابی
برای پاک کردن رسوبات به جا مانده از آب داغ و چای و قهوه و تمیزی و درخشندگی هر چه بیشتر ظروف شیشهای، چینی و لعابی، خمیری از سرکه یا آب لیمو و نمک پودر تهیه کنید و آن را روی سطوح داخلی و بیرونی آنها بمالید و پس از حدود یک ساعت آب بکشید.
این نکته را هم بدانید که اضافه کردن کمی سرکه به آب مورد استفاده برای آبکشی ظروف شیشهای مانند استکان و لیوان، موجب تمیزی و شفافیت بیشتر خواهد شد.
تمیز کردن و باز کردن لوله ظرفشویی
برای پاک کردن بقایای چربی و مواد غذایی در لوله ظرفشویی و جلوگیری از گرفتگی آن، هر چند گاه یک کتری آبجوش داخل آن بریزید یا اینکه مخلوط مساوی نمک و جوششیرین را در سوراخ ظرفشویی بریزید و یک کتری آبجوش به آن اضافه کنید. همچنین برای رفع گرفتگی لوله تخلیه ظرفشویی، مقداری جوششیرین و نمک را به نسبت مساوی مخلوط کنید و در سوراخ سینک بریزید و بلافاصله مقداری سرکه به این مخلوط اضافه کنید و در حد امکان راه آب را برای مدت کوتاهی ببندید. پس از مدتی، کار را با ریختن یک کتری آب جوش به اتمام برسانید. توجه داشته باشید که از ریختن مواد چرب و روغن داخل ظرفشویی خودداری کنید زیرا این کار علاوه بر تجمع چربی در لولههای تخلیه آشپزخانه، موجب گرفتگی این لولهها در خانه شما یا خانههای زیرین آپارتمانهای دیگر میشود و دردسرهای فراوانی برای شما و به ویژه دیگر همسایهها فراهم میکند.
جرمگیری سماور
برای پاک کردن رسوبات آهکی به جامانده از آب داغ در کتری و سماور، سرکه و آب را به نسبت مساوی مخلوط کنید و آن را برای حداقل ۳۰ دقیقه در داخل کتری یا سماور بجوشانید، سپس با ساییدن به وسیله سیم ظرفشویی، رسوبات نرم شده را جدا کنید، یا اینکه محلول آب و سرکه را پس از جوشاندن، برای حدود یک شب تا صبح بگذارید تا رسوب حل شود. همچنین میتوانید دو تا سه قاشق غذاخوری جوهرلیمو را در هر لیتر آب حل کنید و با روش یاد شده استفاده کنید.
منبع : مجله اینترنتی زن روز