رئیس آموزش و پرورش شهرستان میبد با اشاره به مناطق بحرانی در شهر از نظر کمبود مدرسه ، گفت : در اکثر نقاط شهر با مشکل بحران مواجه هستیم و از الان تا سال 1400 اگر با پیگیری و کمک های مردم پیش نرویم ،در زمینه فضای آموزشی مشکل خواهیم داشت و مدارس ما شیفتی خواهد شد.
بام میبد : محسن موحدی فر رئیس آموزش و پرورش شهرستان میبد در نشست خبری مسئولان آموزش و پرورش این شهرستان با خبرنگاران و اصحاب رسانه ؛ با اشاره به آمار متولدین در سال 1380 که 1128 نفر می باشد ، عنوان نمود: این آمار در سال 1393 به 2099 نفر رسیده است و این آمار کسانی است که در میبد متولد شده اند و شناسنامه خود را با کد 448 گرفته اند و اگر دقت کنیم می بینیم که این آمار دو برابر شده است ، بر این اساس ما آمار را در شهرستان پیش بینی کرده ایم .
وی در ادامه با بیان اینکه بر اساس پیش بینی انجام شده جمعیت متولدین میبد از سال 1380 تا 1402 به سه برابر افزایش پیدا خواهد کرد و شاهد اینکه این آمار درست خواهد بود مراجعه به مراجع رسمی است ؛ افزود : در سال 1393 آمار دانش آموزان ابتدایی ، 9452 نفر بوده است و پیش بینی می شود که این آمار در سال1402 به 18548 نفر برسد و با توجه به این آمار اگر در حال حاضر 70 مدرسه ابتدایی در شهرستان میبد داریم ، باید در سال 1402 این مدارس به 140 مدرسه برسد و در عین حال تعدادی از مدارس فرسوده هم داریم که در این فاصله زمانی در ردیف مدارس تخریبی قرار می گیرند و بر این اساس هشت سال زمان داریم که 80 تا 90 مدرسه بسازیم .
موحدی فر اظهار داشت : از سال 80 تا 93 تعداد 6 مدرسه در میبد ساخته شده است و ما بر اساس آمار ارائه شده می خواهیم سالی 10 مدرسه در میبد بسازیم تا در مدارس شیفت نداشته باشیم که اگر در مدارس شیفت داشته باشیم در حال خوشبینانه 20 درصد افت آموزشی و 30 الی 50 درصد افت تربیتی خواهیم داشت و با توجه به این موضوع باید یک کار جهادی با اولویت و محوریت جذب خیرین به سمت مدرسه سازی در سطح شهرستان صورت بگیرد.
وی افزود : از سال 1393 عزم خود را در جذب خیرین نهاده و بنا را بر این گذاشتیم که سالی 10 مدرسه در سطح شهرستان میبد ساخته شود و از آن زمان تا به حال که حدود 24 ماه می گذرد، قرار داد بیست و چهارمین مدرسه را بسته ایم و از این مدارس ، ساخت تغدادی به اتمام رسیده و تعدادی هم در حال ساخت می باشد.
رئیس آموزش و پرورش شهرستان میبد با گله مندی از مدیریت سابق در سالهای گذشته شهرستان اظهار داشت : علی رغم فضاهایی که واگذار شده ، کسی فکری برای مدرسه یا حتی در نظر گرفتن زمین برای آن نکرده است ، به عنوان مثال در شهرک بهمن آباد واقع در امیرآباد که ساخته شده اصلا زمینی برای آموزش و پرورش در نظر گرفته نشده است .
وی با اشاره به مناطق بحرانی در شهر از نظر کمبود مدرسه ، گفت : اکثر نقاط شهر با مشکل بحران مواجه هستند و اگر از الان تا سال 1400 با پیگیری و کمک های مردمی پیش نرویم ، در زمینه فضای آموزشی به مشکل برخورد خواهیم کرد و مدارس ما شیفتی خواهد شد.
موحدی فر با اشاره به موفقیت آموزش و پرورش میبد در جهت رفتن دانش آموزان به سمت رشته های فنی حرفه ای و کار و دانش افزود : در زمینه رشته های نظری در رشته تجربی با معضل بزرگی در کشور ، استان و شهرستان روبرو هستیم ، با توجه به آمار کنکور امسال که 580 هزار نفر داوطلب در رشته تجربی ، 148 هزار نفر در رشته ریاضی ، 184 هزار نفر در رشته انسانی ، 10000 نفر در رشته زبان و 6000 نفر در رشته هنر داشته ایم ، درصد قبولی دانش آموزان در دو رشته علوم انسانی و ریاضی را اگر جمع بزنیم ، حدود 170 درصد می شود ولی جذب دانش آموز در رشته تجربی تنها 31 درصد است وهمچنین سهم دانش آموزان غیر خاص در رشته علوم تجربی فقط 3 درصد است و این معضل بزرگی است که افسردگی دانش آموزان و ایجاد مشکلات در خانواده ها را به دنبال دارد.
رئیس آموزش و پرورش شهرستان میبد در پایان به سامانه الکترونیک آموزش و پرورش شهرستان اشاره نمود و مزایای آن را برشمرد.
در این جلسه آقای شفاعی معاون پرورشی نیز گزارشی از حوزه فعالیت خود و همکارانشان را ارائه نمود و پیشتازی دانش آموزان میبدی در افتخار آفرینی مسابقات قرآنی و فرهنگی هنری استان را یاد آور شد.
وی گفت: در بحث مسابقات فرهنگی هنری در سال جاری بیش از 7 هزار نفر دانش آموز در سایت ” همگام ” که مربوط به وزارت آموزش و پرورش می باشد در رشته های قرآنی و فرهنگی هنری که قریب به 60 رشته می باشد علاقمندی خود را اعلام کردند.
وی خاطرنشان نمود که بیش از 3 هزار نفر از این دانش آموزان به مسابقات شهرستانی راه یافتند که1300 نفر در حوزه مسابقات فرهنگی هنری و 500 نفر در رشته های قرآنی حایز رتبه های اول تا سوم شدند.
شفاعی در ادامه گفت : 209 نفر از این دانش آموزان در رشته های فرهنگی هنری و 67 نفر در حوزه قرآنی به استان راه یافتند و حایز رتبه های اول تا سوم شدند.