سیزدهمین نمایشگاه صنایع دستی و سومین نمایشگاه تخصصی زیلو، حصیر و دست بافته های سنتی با حضور 30 استان کشور در محل دائمی نمایشگاههای بین المللی استان یزد گشایش یافت و از جمله هنرمندان میبدی در غرفههای برپا شده دستبافتهها و طرح و نقشهای اصیل را به نمایش گذاشتند.
به گزارش پایگاه خبری بام میبد صنایع دستی گوناگون و بسیار چشم نواز از سراسر کشور در سیزدهمین نمایشگاه صنایع دستی و سومین نمایشگاه تخصصی زیلو، حصیر و دست بافته های سنتی به نمایش گذاشته شدهاست.
لابلای تار و پود دست بافتههای به نمایش گذاشته شده از جمله فرشهای زیبای تبریز که گلها و نقشهای کم نظیر به صورت بافت برجسته بر خود دارند و با مهارتی خاص بافته شده اند ناخودآگاه نگاههای بسیار را مجذوب خود میکنند و آثار حیرت را بر دیدگان نقش میاندازند.
قلم زنی بر روی مس و آثار زیبایش ، کاربافی با انواع کاربری های خلاقانه و زیبا ، جاجیم ، حصیر بافی ، انواع زیبایی از صنایع دستی چوبی ، نساجی سنتی سمنان ، صنایع دستی کهکیلویه و بویراحمد ، نساجی سنتی گلستان ، صنایع دستی زنجان ، سفال همدان ، حصیر بافی بافق ، دیگهای دیزی مشهد و چوقا بافی و گلیم بافی و … در این نمایشگاه به معرض نمایش و فروش گذاشته شدهاست.
حضور نوجوانان از جمله هنرمند نوجوانی که در غرفه هنرسرای مس علوی یزد و همچنین امیر حسین غنی پور هنرمند عرصه زیلوبافی نشان از علاقه ویژه نوجوانان شهرهای کویری استان به صنایع دستی دارد.
در میان صنایع دستی و آثار و محصولات به نمایش گذاشته شده ، زیلوها ، طرح ها و نقشهای زیبا و کم نظیر از آثار هنرمندان میبدی نیز با حضور هنرمندان زیلوباف و طراح نقش و نگار زیلو و با نام سومین نمایشگاه تخصصی زیلو در محل دائمی نمایشگاه های بین المللی استان یزد ارایه شدهاست.
هنرمندان عرصه زیلو از جمله آقایان ماشاالله غنی پور ، محمدعلی غنی پور ، امیر جعفری ، علی عابدنیا مسئول کارگاه رنگرزی و پزوهشگر رنگرزی زیلو و خانم انسیه طاهره آقایی طراح یکی از معلمان شهرستان و طراح نقش و نگار زیلو ، محدثه زارع از هنرمندان حوزه نقش و نگار و بافت زیلو و خانم شیخی از دست کاران خوشه زیلو و سایر هنرمندان در غرفه زیلوی میبد مستقر هستند و در باره هنرصنعت زیلو به ارایه توضیحات برای بازدید کنندگان میپردازند.
برگزاری نمایشگاه در روز نخست با بازدید مسئولان استان یزد از غرفه های صنایع دستی و گفت و گوی آنها با هنرمندان همراه بود.
غرفههای صنایع دستی میبد شهر جهانی زیلو نیز مورد بازدید مهران فاطمی استاندار یزد ، سید جمال سجادی پور فرماندار میبد ، مجید بهارستانی شهردار و دبیر شهرجهانی زیلو ، مهندس نوبخت باباییان معاون شهرداری ، خانم مرادی روابط عمومی شهرداری ، محمد علی دهقانی عضو شورای اسلامی شهرستان علیرضا نقوی مدیر منطقه بافت تاریخی شهرداری ، مهندس اعتمادی و سایر مسئولان استان و شهرستان و مردم قرار گرفت.
همچنین مهرداد ذوالفقاری رییس میراث فرهنگی میبد ، عبدالمهدی همت پور مدیر پایگاه پژوهشی میراث فرهنگی میبد و مهناز کوچکی مسئول صنایع دستی شهر جهانی زیلو از نمایشگاه بازدید کردند.
مجید بهارستانی شهردار میبد و دبیر شهر جهانی زیلو در بازدید از غرفه های صنایع دستی میبد گفت : هنرمندان زیلوباف و طراح نقش ونگار زیلو و همچنین هنرمندان عرصه کاربافی و رنگرزی با حضور در سیزدهمین نمایشگاه ملی صنایع دستی، سومین نمایشگاه تخصصی زیلو، حصیر و دست بافته های سنتی برگزار شده در محل دائمی نمایشگاه های بین المللی استان یزد نمونه های زیبایی از صنایع دستی اصیل میبد را به نمایش گذاشته اند.
وی ادامه داد: تلاش هنرمندانی که در این نمایشگاه شرکت کردند و با حضور خود به معرفی فرهنگ ، تاریخ و همچنین پیشینه صنایع دستی میبد و سالها تلاش هنرمندان برای زنده نگه داشتن کورسوی صنایع می پردازند را باید ستود و باید شرایط را برای فعالیت آنها در این عرصه مهیا و تسهیل کرد تا بتوانند همراه با تکنولوژی روز صنایع دستی شهرستان از کیفیت و کمیت ارتقا دهند.
وی با تاکید بر اینکه در ارتقای صنایع دستی باید اصالت این هنرها حفظ شود اظهار کرد: به روز کردن صنایع دستی بر اساس تحقیق و نیاز سنجی و ذایقه های روز نقش مهمی در بازاریابی و فروش این محصولات در سطح ایران و جهان دارد.
علیرضا نقوی شهردار سابق میبد و مدیر منطقه بافت تاریخی یزد با بازدید از غرفه های صنایع دستی میبد گفت : نمایشگاه عرصه تبادل و تعامل بین هنرمندان صنایع دستی سراسر کشور است و انشاالله هنرمندان بتوانند از این عرصه بهره ببرند و شاهد موفقیت روزافزون آنها در عرضه این کالاهای با اصالت باشیم.
وی ادامه داد: صنایع دستی هویت ، تاریخ و شناسه یک ملت و کشور است همانطور که در سراسر دنیا زیلو را به نام میبد می شناسیم و تلاش هنرمندان بعد از جهانی شدن زیلو برای عرضه با کیفیت این هنر و صنعت را به وضوح می توان دید و انشاءالله با ضمیمه شدن گواهی اصالت این محصول خاطره خوبی از خرید زیلو در ذهن خریداران زیلو نقش ببندد.
سیزدهمین نمایشگاه ملی صنایع دستی، سومین نمایشگاه تخصصی زیلو، حصیر و دست بافته های سنتی و همچنین نانهای سنتی از ۲۶ تا ۳۰ اردیبهشت در محل دائمی نمایشگاه های بین المللی استان برپا است.