شهردار میبد همدلی و همکاری همدلی و همکاری مردم اهالی محله و هیات امنای مسجد جامع برای احیا و روح بخشی به بافت سنتی راسته بازار از بافتهای تاریخی و ارزشمند شهرستان را خواستار شد.
مجید بهارستانی در جمع هیات امنای مسجد جامع میبد و اهالی محله با قدردانی از دست اندرکاران تهیه طرح افزود: شهرداری آماده همکاری برای پیشبرد برنامه های احیای راسته بازار است و انشاءالله با کمک و همکاری با یگدیگرشاهد اجرای موفق آمیز طرح و به سرانجام رسیدن پروژه باشیم.
رییس شورای اسلامی شهر میبد هم گفت: آنچه هویت یک بافت ، گذر و محله را حفظ می کند اصالت مردم محله و جریان داشتن زندگی در بافت است و باید تمهیداتی اندیشیده شود که اهالی محله با همدلی و همراهی با یگدیگر بافت را از هر گونه آسیب به دور نگه دارند.
جواد فیاضی تصریح کرد: قطعا همکاری و همراهی مردم از ایجاد تغییر و تحولات در محله مهمتر است و مهم است که یک طرح باعث اختلاف و جدایی در یک محله و درنهایت ضربه زدن به محله نشود.
وی انگیزه و آمادگی شورای اسلامی شهر برای روی دادن یک اتفاق خوب در این محله و بافت اعلام کرد.
رییس پایگاه پژوهشی اداره میراث فرهنگی میبد هم گفت: ارایه یک طرح کاربردی نیاز به مشارکت و همکاری و تشکیل شورای مشورتی ازمسئولان ؛ مردم ، دستاندرکاران و اهالی محل دارد تا در هر موضوعی مرتبط به طرح به جمع بندی برسیم.
عبدالمهدی همت پور با تاکید بر دیده شدن منافع همه مردم محله در طرح خاطرنشان کرد: باید به نقش مهم مردم در اجرای طرح و همچنین نظرات کارشناسان توجه داشته باشیم تا با به نتیجه رسیدن طرح شاهد رونق و پویایی محله شویم.
محقق میبدی نیز در این نشست گفت: مسیر مسجد جامع مسیری است که قدمت بسیار زیادی دارد و ما در این مسیر تا امامزاده سید صدر الدین قنبر ما قنات داریم و به نوعی گردشگری زیر زمینی است.
سید عبدالعظیم پویا ادامه داد:مسیر مسجد تا امامزاده سید صدرالدین قنبر یک مسیر نیایشگاه و محل عبور هیات سنتی میبد و مسیری پر از خاطرات مردم است.
وی نبود پارکینگ در این بافت را یادآور شد و اظهار کرد: از ظرفیت چند مکان از این بافت باید به عنوان پارکینگ مورد استفاده و آماده سازی شود و برای ایجاد فضای سبز نیز تمهیداتی انجام شود.
مسئول دفتر فني پايگاه پژوهشي ميراث فرهنگي میبد نیز توضیحاتی در مورد طرح و ظرفیتها و پتانسیلها و ویژگیهای راسته بازار میبد و بافت محله ارایه داد.
نجمه نادری به تعریف مسیرهای گردشگری در این بافت اشاره کرد و اظهار کرد : مسیری اصلی از پشت نارین قلعه میبد تعریف شد و با اتفاق نظر بر مسیر تعیین شده مطالعاتی انجام شد و مقرر شد شاهراههای اصلی مسیر حفظ و احیا شود.
نسرین علمچی یکی از اهالی محل یک طرفه کردن مسیر ماشین رو محله را خواستار شد و گفت: رانندگی در این بافت با وجود مشکلات تردد سخت است و باید تدابیری برای احداث پارکینگ در محله اندیشیده شود.
در این نشست احکام اعضای هیات مشورتی راسته بازار اهدا شد.
وسعت بافت تاریخی شهر میبد ۷۰۰ هکتار معادل یک سوم وسعت این شهر است و یکی از مناطق باستانی و تاریخی استان یزد محسوب میشود و مرکز این شهرستان ۱۰7 هزار نفری در ۵۰ کیلومتری شمال غرب شهر یزد قرار دارد.