آسیبهای شایع اجتماعی میبد در نشستی با حضور مسئولان دانشگاه میبد و اداره بهزیستی بررسی شد و تفاهم نامه ای برای ایجاد سازوکارهای لازم جهت تشکیل کارگروه تخصصی از کارشناسان مجرب تنظیم شد.
رییس اداره بهزیستی میبد در این نشست تخصصی کاهش آسیب های اجتماعی در حوزه خانواده با اشاره به روند افزایشی آسیب های های اجتماعی در جامعه گفت: آسیبهای اجتماعی اکنون جزء جدایی ناپذیر جامعه شدهاند و لزوم ورود همه ارگان ها در این حوزه احساس می شود.
سید محسن فلاح افزود : بر این اساس استفاده از توان علمی اساتید ونخبگان اجتماعی وفرهنگی در راستای شناخت صحیح آسیبهای اجتماعی،تحلیل وضعیت موجود و برنامه ریزی دقیق، گسترش و تدوین برنامههای اجرایی نو و خلاقانه و ارائه راهکارهای علمی کاربردی مطابق با وضعیت بومی شهرستان به دستگاه های اجرایی همچون بهزیستی با هدف مهار و کنترل آسیبهای اجتماعی مقوله ای است که دانشگاه میتواند درآن نقش موثری داشته باشد.
وی اضافه کرد:جامعه هدف دانشگاهها اکثریت دانشجویان قشر جوانندکه در معرض آسیبها و بحرانهای عاطفی، تحصیلی، فردی، خانوادگی و اجتماعی هستند لذا دانشگاه به عنوان دومین کانون تجربه زندگی مشترک و جامعه پذیری دانشجویان نقش موثری در کنترل انحراف از ارزشهای مذهبی، فرهنگی، خانوادگی و اجتماعی و کاهش آسیبهای اجتماعی دارد.
رییس اداره بهزیستی میبد در ادامه آگاهیبخشی به دانشجویان و دادن آموزشهای لازم به ویژه در سطح خوابگاههای دانشجویی و ارائه خدمات در زمینه آموزش مهارتهای زندگی در طول دوران دانشجویی از جمله موارد موثر در کاهش میزان مسائل بین فردی و سایر آسیبهای اجتماعی ویژه این قشرعنوان کرد.
نقش آفرینی دانشگاه در کاهش آسیبهای اجتماعی
رئیس دانشگاه میبد با بیان اینکه دانشگاه دو کارکرد آموزشی و پژوهشی داردگفت: دانشگاه در بخش آموزشی ایفای نقش رسمی و نقش آموزشهای غیررسمی را برعهده دارد و بحث عمده در حوزه آسیبها نقش غیر مستقیم دانشگاه و نقش آفرینی در کاهش آسیبهای اجتماعی است .
عباس نیکنژاد افزود: در دانشگاه در کنار حوزه تخصصی که دانشجویان مشغول تحصیل علم هستند ، کانونها و تشکلها تشکیل میشود و این امر میتواند به حل آسیبهای اجتماعی کمک کند.
وی با استقبال از تشکیل دوره های آموزشی مد نظر اورژانس اجتماعی جهت دانشجویان گفت : بدین ترتیب دانشجویی که وارد جامعه میشود میتواند خود عاملی برای کاهش آسیبهای اجتماعی باشد.
رییس دانشگاه میبد در ادامه افزود: در بعد پژوهش دانشگاه دو کارکرد دارد؛ مطالعاتی که انجام میشود از جمله عوامل تاثیرگذار آسیبهای اجتماعی هستند و دیگری رصد آسیبهای اجتماعی ا ست. پس از اینکه آسیبهای اجتماعی مشخص شد، نقش دوم پژوهش این است که با مطالعات کیفی عمیق این آسیبها بررسی شود تا راهکارها مشخص شود.
وی در پایان اذعان داشت همکاری با دستگاههای فرهنگی و اجتماعی مجری در امر کنترل و کاهش آسیبهای اجتماعی از جمله بهزیستی با انجام پژوهشهای میدانی علمی و کاربردی در راستای شناخت دقیق آسیبهای اجتماعی هرمنطقه و علل روند تغییرات افزایشی و کاهشی آسیبهای اجتماعی بسیار موثر است.
روابط عمومی اداره بهزیستی میبد