در پی حادثه برق گرفتگی و سقوط یکی از اهالی روستای حجت آباد از ارتفاع و تاخیر طولانی مدت آتش نشانی برای امداد رسانی به این مصدوم،اعتراض مردم این روستا به تصمیم شهرداری مرتبط به تعطیل کردن ایستگاه شماره ۳ آتش نشانی بالا گرفت.
این ایستگاه که به مدت حدود ۱۵ سال به ساکنان روستاهای بخش مرکزی و حوادث جادهای و صنایع موجود در کوتاهترین زمان، خدمات ارائه میداد و اهالی این روستا با حضور در فرمانداری و شهرداری مراتب نگرانی و ناراحتی عمیق مردم روستاهای بخش مرکزی را به این تصمیم ابراز نمودند.
عضو شورای بخش مرکزی میبد، در مورد اعتراض مردم روستاهای حجت آباد، محمد آباد، جهان آباد، رکن آباد، مهر آباد، بدر آباد و مزرعه کلانتر به تصمیم مسئول جدید آتش نشانی شهرداری گفت: “قبلا در صورت وقوع هرگونه حادثه ناگوار برای مردم ساکن در این روستاها، ماشین آتش نشانی در کمتر از ۵ دقیقه در محل حادثه حاضر میشد و با اقدام به موقع، حادثه را مهار و مشکل را بر طرف میکرد.
غلامرضا رنجبر اضافه کرد: اما اکنون و پس از تعطیلی ایستگاه شماره ۳، در حادثه حجت آباد ماشین آتش نشانی ۲۵ دقیقه پس از تماس به محل حادثه می رسد و چون به بالابر ۷ متری مجهز نبوده، درخواست کمک کرده که پس از ۵۰ دقیقه ماشین دوم به محل حادثه می رسد. این تاخیر در کمک رسانی بر اثر تعطیلی ایستگاه آتشنشانی سبب شده تا مردم هم در خانه و هم در محل کار، دچار حس نا امنی در رابطه با جان و مال خود شوند.”
عضو شورای روستای حجت آباد درباره حضور اعتراض آمیز مردم روستا در فرمانداری و شهرداری با ارایه توضیحات بیشتر اظهار کرد: متاسفانه به نظر می رسد شورای شهر تنها در زمان انتخابات، نماینده همه مردم هستند و دغدغه مردم را دارند. در حقیقت پس از اینکه ما واکنشی نسبت به اعتراضمان مشاهده نکردیم؛ تصمیم به حضور در فرمانداری گرفتیم.
وی افزود: در ابتدا با تعداد محدودی از اهالی روستا به فرمانداری رفتیم تا مراتب اعتراض خود را نسبت به تعطیلی ایستگاه شماره سه اعلام کنیم. اما در کمال تعجب براساس صحبت های معاون فرماندار، متوجه شدیم که اکثر مسئولان شهر بر ادامه خدمات رسانی ایستگاه مذکور طبق سنوات گذشته اتفاق نظر دارند و تنها یک نفر در شهرداری به روش های مختلف اجازه نمیدهد این ایستگاه بازگشایی شود.
رنجبرادامه داد: بنابراین به شهرداری رفتیم و در پاسخ به اعتراض مردم، مسئول مربوطه گفت: “آیا من حق دارم پول میبد را خرج مردم روستا کنم؟!” در پاسخ به وی گفتم: “من به عنوان یکی از اهالی روستای حجت آباد سالیانه میلیون ها تومان از درآمدم که با زحمت به دست می آورم را به عنوان مالیات به شهرداری می دهم. شما مالیات اهالی روستا را به خودشان برگردانید؛ ما هیچ گونه خدماتی از شهرداری نمیخواهیم و خودمان به بهترین نحو روستایمان را آباد می کنیم.”
عضو شورای روستای حجت آباد در ادامه شرط(!) مسئول آتش نشانی که گفته است : “اگر اهالی روستا ۶ نفر را به عنوان پرسنل در اختیار من قرار بدهند؛ یک ایستگاه با یک خودرو مجهز در روستای حجت آباد دایر خواهم کرد.” را بیان کرد .
وی ادامه داد: به عنوان کسی که اندکی از مدیریت منابع و امکانات سر در می آورد به نامبرده گفتم: “هزینه احداث یک ایستگاه با یک ماشین چیزی حدود ۳۰ الی ۴۰ میلیارد تومان می شود. این مبلغ را به من بدهید تا علاوه بر دایر نمودن ایستگاه و تامین خودرو مخصوص، دستمزد سالیانه کارمندان آتش نشانی داخل شهر را نیز پرداخت کنم.”
آقای رنجبر درباره شایعاتی در خصوص اینکه ایستگاه شماره ۳، تنها به محدوده صنعتی خدمات ارایه می دهد؛ گفت: “امکانات موجود در شهرک صنعتی همچون ایستگاه آتش نشانی و درمانگاه، در طول سالیان گذشته همیشه به طور رایگان به مردم روستاهای بخش مرکزی خدمات ارائه داده است و این شایعات، جوسازی هایی است که جهت جلوگیری از بازگشایی ایستگاه پخش می شود.”
کانال مجازی یزد من