استاندار یزد گفت: میبد در سایه همراهی و همکاری خیرین ، نخبگان و مردم برای پیگیری اهداف بلند و متعالی در حوزه تعلیم و تربیت ، فرهنگ و اندیشه ، یک شهرستان پیشرو و سرآمد نه تنها در استان یزد حتی در کشور است.
مهران فاطمی در آیین افتتاح مدرسه خیری ارچین میبد افزود: مردم و خیرین مدرسه ساز میبد در سایه رهبری معنوی و نگاه بلند آیت الله اعرافی و پیگیری اهداف متعالی در حوزه آموزش و پرورش از مدافعان دانایی هستند.
وی با بیان اینکه هیچ اقدامی در حوزه کارهای خیری به اندازه اقداماتی مانند مدرسهسازی ارزشمند نیست و همچین با قدردانی از خیرین بخش صنعت در ساخت و ساز مدارس ، شیرینی بهره برداری از یک مدرسه و یک مرکز فناوری را ستود.
استاندار یزد در ادامه با اشاره به هزینه هایی که امروز برای آسیبهای اجتماعی پرداخت می کنیم ، اظهار کرد: این هزینهها ، هزینههایی است که سالهای گذاشته باید در حوزه آموزش و پرورش انجام میدادیم که انجام ندادیم و امروز باید چندین برابر تاوان آن را بپردازیم.
فرماندار میبد هم گفت: از سال ۹۵ نهضت مدرسه سازی با توجه پیشنهاد آیت الله اعرافی امام جمعه میبد شروع شد و سالی ۱۰ مدرسه در دستور کار احداث قرار گرفت و هماکنون ۶۰ مدرسه در مراحل مختلف پیشرفت است و ۲۲ مدرسه از این مدارس بهره برداری شدهاست.
سید جمال سجادی پور با قدردانی از خیرین مدرسه ساز میبد درخواست کمکهای دولتی برای تکمیل و سرعت بخشیدن در ساخت و ساز و نوسازی مدارس کرد و ۲ شیفت بودن مدارس در بعضی از محلات مانند محله امیرآباد با وجود دوراندیشی انجام شده را یادآور شد.
نماینده مردم تفت و میبد در مجلس شورای اسلامی هم با قدردانی از خیرین مدرسه ساز شهرستان گفت: علی رغم پا به کار بودن خیرین میبد در کار مدرسهسازی ، دولت وظیفه خودش را در ارتباط با مدرسهسازی در میبد انجام نمی دهد.
سید جلیل میر محمدی تصریح کرد: وظیفه دولت ساخت مدرسه به صورت صفر تا صد است و انتظار میرود دولت همانگونه که در شهرهای دیگر در استان و کشور نسبت به مدرسهسازی توجه دارد و اعتبارات خوبی هم در این ارتباط دارد ، وظیفه خود در خصوص مدرسه سازی در میبد هم در کنار خیرین انجام دهد.
وی خاطرنشان کرد: ساخت و ساز این مدرسه به صورت صفر تا صد از سوی خیر انجام شده و مدارسی هم داریم که پدر و مادرشهید ، معلم و پزشک پای کار آمدند و از ۳۰ تا ۵۰ درصد مدرسه را ساختند و تعهد خودشان در تفاهم نامه با آموزش و پرورش را انجام دادند و با این وجود چهار پنج سال است که این مدارس نیمه ساز به حال خود رها شدند و دولت وظیفه خود را انجام ندادهاست.
مدیر کل نوسازی، توسعه و تجهیز مدارس استان یزد هم گفت: سال ۱۴۰۰ به میزان ۴۰۰ میلیارد تومان از سوی اداره نوسازی، توسعه و تجهیز مدارس استان یزد برای مدارس استان یزد شامل ۱۵۰ میلیارد تومان اسناد و ۲۵۰ میلیارد تومان اعتبار نقدی برای مدارس استان یزد در قالب ساخت مدارس ، تجهیزات ، تعمیر و احداث سرویسهای بهداشتی ، ایزوگام ، قیر و آسفالت هزینه شد.
محسن کاظمی سهم میبد از اعتبارات دولتی را ۳۵ میلیارد تومان عنوان کرد که برای پروژههای مختلف هزینه شدهاست.
وی با اشاره به اتمام ساخت و ساز مدارس مسکن مهر ، بناپور و برکت حسن آباد و چند مدرسه در حال ساخت شامل برکت حجت آباد ، حسین زاده در رکن آباد ، جهانفر و یاسایی گفت : انشاءالله با تخصیص اعتبار و واریز شدن اعتبارات ساخت و ساز بقیه پروژهها نیز تکمیل میشود.
محقق میبدی نیز در این مراسم با بیان سخنانی در خصوص اهمیت توجه به آموزش و مدرسه گفت: در یک هزار پیش در قرن پنجم شخصیتهایی مانند ابوالفضل رشید الدین میبد مفسر کبیر قرآن و خطیب الملک میبدی وزیر ملکشاه سلجوقی تربیت یافتگان مدارس میبد بودند و ۳۰۰ سال بعد در قرن هشتم مدرسه مظفریه در میبد دایر شد و بزرگانی در آن مدرسه هم درس میدادند و هم درس میخواندند.
سید عبدالعظیم پویا از معینالدین معلم میبدی به عنوان مدیر مدرسه یا دانشگاه مظفریه و از شاه شجاع میبدی از شاهان فرهنگ دوست ، شاعر و ممدوح حضرت حافظ به عنوان دانش آموز آن مدرسه یاد کرد.
وی در ارتباط با مدرسه ارچین (امام سابق) نیز با اشاره به اینکه ۷۰ سال پیش دانش آموز این مدرسه بوده است ، خاطرهای از مدرسهای که در آن درس میخواند ، تعریف کرد.
وی اظهار کرد: این مدرسه مانند یک خانه بود و همه معلم ، مدیر و خدمتگزار آنجا را مانند یک خانه مشترک اداره می کردند، خدمتگزار مدرسه یک هنرمند و فردی باسواد و دارای هنر برچسته خوشنویسی بود و ساعت خوشنویسی با گچ هایی که خودش ساخته بود با خط زیبایی به دانش آموزان سرمشق می داد، او هفت فرزند دارای تحصیلات عالی تحویل جامعه داد.