جشنواره پخت غذای سالم با تخم مرغ با به نمایش گذاشتن انواع غذاهای تهیه شده با تخم مرغ و شرح فواید مصرف این ماده غذایی توسط کارشناسان مسئول در دبیرستان دخترانه مجاهد دهقانی میبد برگزار گردید.
معاون مدیریت هماهنگی ترویج کشاورزی استان یزد دراین مراسم گفت: رویکرد مدیریت ماهنگی ترویج جهاد کشاورزی سرمایه گذاری بر روی نیروی انسانی و افزایش دانش بهره برداران است و جشنواره ها نیز یکی از سازهها و فرصتهای ترویجی برای پیگیری مباحث فرهنگی ، اجتماعی و آموزشی با کمک بخشهای تخصصی است.
کارشناس امور دام جهاد کشاورزی میبد نیز گفت: تخم مرغ یک غذای کامل است و با مصرف یک تخم مرغ در روز همه انرژی ، پروتئین و ویتامین مورد نیاز یک فرد در طول روز به راحتی تامین میشود.
هادی کریمی افزود: با توجه به اهمیت مصرف تخم مرغ روزی را نیز به نام روز جهانی تخم مرغ نامگذاری کردهاند و برگزاری این جشنواره میتواند مباحث مطرح شده در مورد فواید و ویژگیهای تخم مرغ به عنوان یک غذای سالم را توسط دانش آموزان شرکت در این برنامه میان خانوادهها و جامعه ترویج دهد.
حجتالاسلام محسن دهقانی مسئول دفتر حوزه نمایندگی ولی فقیه جهاد کشاورزی میبد نیز در این مراسم با بیان توصیهها و درسهای دین اسلام در ارتباط با آموختن علم رمز موفقیت دانش آموزان را کمک به یگدیگر در آموختن مطالب درسی و آموختن مهارتهای زندگی بیان کرد.
رییس ترویج جهاد کشاورزی میبد نیز هدف از برگزاری این جشنواره بیان خاص تخم مرغ و تخم بلدرچین برای دانش آموزان عنوان کرد و گفت: در قالب این جشنواره یک مسابقه نقاشی هم بین دانش آموزان برگزار و هدایایی به نقاشیهای برگزیده اهدا میشود.
فواید و روش های نگهداری و مصرف تخم مرغ
کارشناس تغذیه مرکز بهداشت و درمان میبد نیز گفت:مهمترین ترکیب تخم مرغ ، ترکیب پروتئینی آن است که دارای ارزش غذایی بیشتر از ارزش غذایی گوشت است و باید حتما با توجه به داشتن آهن ، ویتامین کا ، آ ، ب ۱۲ و پروتئین در برنامه غذایی قرار گیرد.
مرجان علمچی با اشاره به شعار «هر انسان سالم ، یک تخم مرغ در روز»، اظهار کرد: هر فرد سالم می تواند یک تخم مرغ در روز مصرف کند و افراد دارای مشکلات قلبی ، فشارخون و دیابت نیز میتوانند همراه با احتیاط سه روز در هفته تخم مرغ مصرف کنند.
وی نشانههای تشخیص تخم مرغ فاسد از غیر فاسد را تغییر رنگ سفیده ، آمیختگی سفیده و زرده و داشتن بوی بد تخم مرغ برشمرد و تاکید کرد: تخم مرغی که سفیده آن رنگی است را نباید به هیچ عنوان مصرف کرد.
وی افزود: اگر هنگام پوست کردن تخم مرغ آپز پوسته به راحتی از سفیده تخم مرغ جدا شود نشان دهنده کهنگی تخم مرغ است و تخم مرغی که به سختی و همراه با سفیده پوست میشود نشان تازه بودن تخم مرغ دارد.
کارشناس تغذیه مرکز بهداشت و درمان میبدهمچین بیان کرد: اگر تخم مرغ آپز را بشکنیم و زرده در وسط سفیده باشد نشان تازه بودن آن است و اگر زرده در گوشه به سفیده بچسبد ، کهنه است و در هنگام خرید باید تخم مرغهای نگهداری شده درون تخچال و بسته بندی شده را خرید و در خانه نیز در طبقات یخچال باید نگهداری کرد و باید قسمت پهن جا تخممرغی به طرف بالا باشد.
وی تاکید کرد: تخم مرغ باید به صورت بسته بندی شده خرید پس از خرید نیز باید تخم مرغ را حتما همراه با بسته بندی در یخچال نگهداری کرد و هیچ وقت نباید تخم مرغ را بشویید و در یخچال بگذارید، زیرا در صورت آلوده بودن پوست آن آلودگی به درون تخم مرغ سرایت میکند.
علمچی مدت زمان نگهداری تخم مرغ در یخچال را چهار هفته ذکر کرد و گفت: اگر تخم مرغی دارای لکه خونی بود آن لکه نشان دهنده نطفه یا وجود جنین در تخم مرغ است و نباید مصرف کرد.
وی مصرف تخم مرغ را برای بانوان باردار و شیرده ، کودکان و نوجوانان در حال رشد و بزرگسالان و ورزشکاران و روش مصرف تخم را به صورت آپز کامل و نه عسلی توصیه کرد.
جشنواره پخت غذای سالم با تخم مرغ با همکاری اداره ترویج جهاد کشاورزی میبد همراه با اجرای سرود توسط دانش آموزان و گستردن سفره صبحانه برای دانش آموزان در فضای مدرسه برگزار شد.