معاون هماهنگی امور عمرانی استانداری یزد خواستار برگزاری نشستهای تخصصی و بررسی راهکارها و الگوهای توسعه و نوآوری در تولید محصولات برای افزایش صادرات و بازاریابی صنایع دستی شد.
محمد جواد ابوالحسینی در دومین نشست شهرداران شهرها و فرمانداران روستاهای صنایع دستی جهانی ایران با بیان مشکلات و مسایل دیگری که از سوی شهرداران و فرمانداران مطرح شد ، افزود: از میان ۶۰۰ صنایع دستی شناسایی شده ۳۷۰ صنایع دستی متعلق به ایران است و ما هنوز با وجود این تنوع محصولات نتوانستیم در حوزه صادرات کار زیادی انجام دهیم و از این نظر از کشورهایی که کمتراز ما تنوع صنایع دستی دارند ، موفق تر بودهاند.
وی همچنین با بیان پیشینه تاریخی میبد اظهار کرد: قدمت نارین قلعه میبد را به چهار هزار سال قبل از میلاد مسیح نسبت دادهاند واین کهندژ گواه ۶ هزار سال پیشینه تاریخی و مدنیت شهر میبد است.
معاون هماهنگی امورعمرانی استانداری یزد در ادامه زیلو را یکی از صنایع دستی ریشه دار در میبد معرفی کرد و افزود: یکی از مشخصه های صنایع دستی به صورت عام و زیلو به صورت خاص این است که هیچ نوع عارضه و آلودگی برای محیط زیست انسان ندارد و دست بافته کاملا همگون وهمسان با نوع زندگی انسان است.
وی اضافه کرد: بافت قدیمی ترین زیلوی میبد که در موزه نگهداری می شود به سال ۸۰۸ هجری قمری بر می گردد و هنوز هم زیلوهایی در مساجد و حسینیه ها در حال استفاده است که قدمت آن به ۱۰۰ و ۲۰۰ سال قبل برمی گردد.
سرپرست دفتر امور شهری و شوراهای استانداری یزد نیز گفت: این نشست با حضور شهرداران و فرماندارن شهرهای جهانی دست آوردهای خوبی می تواند داشته باشد و الگویی برای شهرهای دیگر نیز برای ثبت صنایع دستی و آثار آنها ارایه دهد.
محمد رستگاری همچنین با بیان اینکه این گردهمایی همچنین می تواند معرفی کننده آثار و صنایع داشته باشد ، باغ دولت آباد ، بافت تاریخی یزد ، باغ پهلوان مهریز و قنات زارچ را نیز به عنوان مظاهر تاریخی استان یزد معرفی کرد.
شهردار میبد نیز در این نشست با معرفی شهر میبد گفت:میبد دومین شهر استان یزد از نظر وسعت و در شمال شهر یزد قرار دارد ، سه هزار و ۲۰۰ هکتار وسعت دارد و دارای ۶۰۰ هکتار باغات هم پیوند و تک بناهای ارزشمند تاریخی است.
مجید بهارستانی نارین قلعه ، مجموعه کاروانسرا و چاپارخانه ، یخچال خشتی ، آب انبار کلار ، حمام و قلعه های احیا شده را از آثار تاریخی میبد برشمرد و ابوالفضل رشید الدین میبدی بزرگترین مفسر قرآن ، قاضی میر حسین ، آیت الله حائری موسس حوزه علمیه قم و ایت الله اعرافی مدیر حوزه های علمیه کشور به عنوان مشاهیر این شهرستان نام برد.
وی ادامه داد: این شهرستان ۵۰۰ شهید و همچنین شهید محمد حسین ذوالفقاری و و شهید مقنی کوچکترین و مسن ترین شهید دوران دفاع را تقدیم انقلاب کردهاست.
شهردار میبد با بیان اینکه پنج آذر چهارمین سالگرد جهانی شدن زیلو است ، کاربافی ، موتابی ، سبد بافی و سفالگری را از دیگر صنایع دستی میبد برشمرد.
وی برگزاری ۲۴ دوره آموزشی زیلو بافی و آموزش به ۵۰۰ نفر زیلوباف ، ۱۰ دوره آموزشی ظریف دوزی زیلو ، کارگاههای طراحی و نقاشی زیلو ، ۲ جشنواره ملی زیلوی برتر ، تشکیل کارگاههای انفرادی و تجمعی زیلو بافی ، اجرای طرح نشان جغرافیایی میبد ، راه اندازی مرکز تامین مصالح زیلو ، تاسیس انجمن زیلو ، چاپ و انتشار شناسنامه زیلو برای هفت کارگاه را ازجمله فعالیتهای چهار ساله گذشته عنوان کرد.
رییس شورای اسلامی شهر میبد نیز گفت: ایجاد بسترهایی که صنایع دستی ایران به جهان معرفی شود موجب می شود درآمد سرشاری بیش از نفت از صایع دستی داشته باشیم و این مهم با برگزاری چنین نشت ها و تعاملات سازنده محقق می شود .
جواد فیاضی همچنین با تبریک هفته بسیج از همه مسئولان و مردم که بسیجی وار درهمه عرصه ها حضور دارند، قدردانی کرد.
در این نشست شهرداران و فرمانداران به معرفی شهرها و صنایع دستی شهرها و روستاهای خود پرداختند.