بیاعتنایی به جایگاه نهادهای مردمی یکی از کاستیهای جدی متن انتشاریافته برنامه هفتم توسعه است و مصرانه از متولیان امر میخواهیم تا دیر نشده با همفکری فعالان این حوزه به رفع این کاستی اقدام نمایند.
به گزارش پایگاه خبری بام میبد نشست استاندار یـزد با تشکل های مردم نهاد استان به مناسبت هفته تشکلها و مشارکتهای اجتماعی و به منظور بررسی مسائل و دغدغههای موجود فعالین این حوزه برگزار شد.
دبیر انجمن جوانان نواندیش پویای بفروئیه در این نشست مشارکت اجتماعی را بروزترین زبان توسعه جوامع پیشرفته و قلب تپنده آن جوامع عنوان کرد و افزود: شالوده و کلید واژه مشترک مقالات علمی در مورد توسعه پایدار، چیزی نیست جز مشارکت اجتماعی.
ابوالفضل برزگر بفروئی ناکافی بودن بودجه سمن ها را از مشکلات و موانع این حوزه دانست و افزود: توانمندسازی سمنها برای خوداتکایی مالی با افزایش درآمد از طریق برپایی نمایشگاه ها جهت فروش محصولات ، واگذاری بخشی از امور دستگاه های دولتی و شهرداری ها به سمن ها و اختصاص درصدی از بعد فراموش شده بخش صنعت و معادن یا همان مسئولیت اجتماعی این بخش به سمن ها در قبال واگذاری امور اجتماعی صنعت و معدن به سمن ها می تواند کمک شایانی به سمن ها جهت رفع این معضل نماید.
برزگر بفروئی باور ضعیف دولت و حتی ناآگاهی برخی مسئولین از نقش سمنها در توسعه پایدار جامعه را از دیگر موانع سمن ها مطرح کرد و ادامه داد: برگزاری کارگاه های آموزشی برای مسئولین جهت درک صحیح و باور آنان به اینکه سمن ها قلب تپنده جامعه هستند، لحاظ شدن حمایت از سمن ها در ارزیابی سالیانه مسئولین، استفاده از سمنها در سه نقش متفاوت ناظر، مشاور و مجری پروژههای بخش دولتی و همچنین عضویت سمن ها در شوراهای تصمیمگیری بخش عمومی می تواند راه حل هایی جهت رفع این مانع باشد.
دبیر انجمن جوانان نواندیش پویای بفروئیه نا آگاهی جامعه نسبت به کارکردهای سازمان های مردم نهاد و باور و درک ضعیف مردم از نقش پراهمیت سمن ها را به عنوان سومین چالش سمن ها یاد کرد و افزود: اختصاص برنامه ای از صدا و سیما استان به معرفی برنامه های تشکل ها، مصاحبه از مدیران عامل و دبیران سمن های استان و همچنین توجه برنامه ریزانِ امور آموزشی و تهیه کنندگان کتب درسی، به مسائلی از قبیل تقویت روحیه همکاری و مسئولیتپذیری و انجام کارهای گروهی در بین دانش آموزان از مواردیست که می تواند کمک نماید تا این چالش برطرف گردد.
🔹 این فعال اجتماعی با انتقاد از بی توجهی برنامه ریزان درتوجه به جایگاه نهادهای مردمی در پیش نویس برنامه هفتم توسعه تصریح کرد: تدوین برنامه هفتم توسعه فرصت مناسبی است که تدبیری برای این مشکل اندیشیده شده و مقدمات استفاده جامعه از خیر و برکت سازمانهای مردمنهاد فراهم شود. بااینحال با مروری بر متن انتشاریافته میتوان ادعا کرد که توجهی به جایگاه نهادهای مردمی و چگونگی بهرهمندی از این ثروت بزرگ، نشده است.
برزگر افزود: بیاعتنایی به جایگاه نهادهای مردمی یکی از کاستیهای جدی متن انتشاریافته برنامه هفتم است و مصرانه از متولیان امر میخواهیم تا دیر نشده با همفکری فعالان این حوزه و برگزاری نشستهای مشترک هماندیشی به رفع این کاستی اقدام نمایند.
وی فاصله داشتن سمن های استان با سمن های مدرن و بین المللی را یکی دیگر از موانع پیش روی سمن ها مطرح کرد و گفت: لازم است سمن ها در استان یزد با بهره گرفتن مناسب از دانـش و تجربـههـای بین المللی و فرهنگ همکاری و مبادله اطلاعات و همچنین به روز بودن آگاهیها دربـاره عملکـرد سـمنهـای مـدرن بینالمللی به سمت ملی و بین المللی شدن حرکت نمایند.
دبیر سازمان مردم نهاد جوانان در بخش پایانی مطالبات حوزه جوانان را اینگونه برشمرد: بازسازی و افتتاح خانه جوانان استان، ارزش نهادن به جوانان و جلب مشارکت آنها در فعالیت های مختلف استان مطابق با بیانیه گام دوم انقلاب، اعطای تسهیلات لازم جهت تقویت فرهنگ کارآفرینی و فعالیت اقتصادی در میان جوانان از سوی بانک ها و دستگاه های مربوطه و همچنین برنامه ریزی در حوزه ازدواج جوانان از مطالبات مهم جوانان استان می باشد.
روابط عمومی انجمن جوانان نواندیش پویای بفروئیه