رئیس اداره منابع طبیعی و آبخیزداری میبد ازجانمایی حدود 708 هکتار اراضی برای توسعه فضای سبز جهت گونههای جنگلی و بیابانی و یک هزار و 735 هکتار نیز برای گونههای مرتعی جهت عملیات بذرکاری، بذرپاشی و نهال کاری خبر داد.
به گزارش پایگاه خبری بام میبد؛ جمال جنتی در نشست خبری با خبرنگاران اظهار کرد: خوشبختانه اداره منابع طبیعی میبد بدون اعتبار دولتی برای ایجاد فضای سبز در شهرستان پیشگام بوده و اقدامات خوبی در اجرای طرح ملی کاشت یک میلیارد نهال انجام دادهاست.
وی با بیان اینکه کاشت یک میلیارد درخت یک نهضت ملی و کاری است که به عزم و مشارکت همه مردم نیاز دارد و از عهده یک گروه یا اداره خاص برنمیآید. افزود: خوشبختانه در میبد اقدامات خوبی از سوی ارگانهای مختلف از جمله شهرداریها، بخشداریها، دهیاریها، سپاه، آموزش و پرورش، دانشگاه و هلال احمر انجام شدهاست. همه پای کار آمدند و در این خصوص همت داشتند.
وی با معرفی طرح شهید مرادی که در کشور تصویب شده، گفت: این طرح با عنوان هر مدرسه یک نهالستان اجرا میشود. هر مدرسه به تعداد دانشآموزان یا هر دانش آموز خودش درخواست نهال کند، نهال و نهادههای اولیه در اختیار آنها میگذاریم. این اقدام خوبی است و میتواند دانش آموزان را با فرهنگ کاشت درخت آشنا کند. دانشآموزی که در سن 6 سالگی با فرهنگ کاشت درخت و زحماتی که برای به نتیجه رساندن آن لازم است، آشنا شود، قطعا در بزرگسالی حامی فضای سبز میشود و هیچ درختی بیهوده قطع نمیشود.
رئیس اداره منابع طبیعی و آبخیزداری میبد افزود: با توجه به فرمایشات آیت الله اعرافی و توجه ویژه ایشان، طرح یک اداره یک نهالستان نیز اجرا میشود و انشاءالله همه مردم و ارگانها و بخش صنعت برای ایجاد فضای سبز پای کار هستند.
وی با بیان اینکه احیا و بازسازی مراتع شهرستان نیز مورد توجه قرار گرفته، تصریح کرد: یکی از وظایف مهم و عمده منابع طبیعی حفاظت از عرصههای ملی و احیای مراتع ، توسعه و بهرهبرداری است. بهرهبرداری آخرین وظیفه است. بیشتر تلاش ما باید حفاظت از عرصههای ملی و منابع طبیعی باشد.
رئیس اداره منابع طبیعی و آبخیزداری میبد همچنین خاطرنشان کرد: حفاظت از نهالهای داده شده از سوی منابع طبیعی و کاشته شده توسط ارگانهای مختلف بر عهده ارگانها و ادارات و مردم است. کاشت نهال و حفاظت از فضای سبز یک کار عام المنفعه است. منفعت شخصی برای یک اداره و ارگان ندارد. همه مردم لازم است برای بهرهمندی از اکسیژن تولید شده از فضای سبز محافظت کنند.
جنتی با بیان اینکه خوشبختانه همه مردم برای حفاظت از فضای سبز و نهالهای کاشته شده پای هستند، از اصحاب رسانه برای اطلاع رسانی و انعکاس خبرهای منابع طبیعی قدردانی کرد و درخواست کرد همکاری بیشتر در این ارتباط داشته باشند.
وی در ادامه این نشست به کاشت و توزیع 20 هزار نهال در مکانهای مختلف و بین مردم و صادر کردن 120 هزار نهال گلدانی تاغ نیز به شهرستانهای همجوار و چند استان از جمله قم و البرز اشاره کرد.
وی نهالهای تولید شده شهرستان را تاغ، قرهداغ، اشنان، آتریپلکس و گز برشمرد و تصریح کرد: برای کاشت گیاهان مثمر نیازمند تامین زیرساخت با اعتباری بالغ بر 10 میلیارد تومان هزینه هستیم که با توجه به فراهم نبودن زیرساخت تولید گونههای بیابانی مورد توجه قرار گرفتهاست.
گفتنی است دولت ایران در سال ۱۴۰۲ به وزیر جهاد کشاورزی، سازمان منابع طبیعی و آبخیزداری و سازمان محیط زیست دستور داد تا برنامه ملی کاشت یک میلیارد درخت را دنبال کنند تا ظرف ۴ سال یک میلیارد درخت کاشته شود.