طرح مشارکت اجتماعی نوجوانان در پیشگیری از آسیب های اجتماعی (مانا) با حضور بیش از 200 نفر در تابستان وپاییز امسال برای نوجوانان 13 تا 18 سال دختر و پسر و توسط 3 پایگاه سلامت اجتماعی ومراکز مثبت زندگی بهزیستی در محلات و مدارس اجرا شد.
به گزارش پایگاه خبری بام میبد؛ مراسم اختتامیه و قدردانی از فعالان این طرح در سالن اجتماعات مرکز مثبت زندگی 10713 برگزارشد.
نمایندگانی از نوجوانان، کارشناس، تسهیلگران طرح و مدیران مراکز مجری طرح وجمعی از مسئولان از آموزش وپرورش دراین مراسم شرکت داشتند.
مراسم با قرائت قرآن آغاز گردید.
سرپرست اداره بهزیستی میبد ضمن خوش آمدگویی به شرکت کنندگان در نشست گزارشی از رویداد جالب اجرای طرح توسط مردم در محلات و همراهی نوجوانان ارائه داد.
فاطمه السادات جوادیان با تاکید بر لزوم مشارکت نوجوانان در عرصه های متفاوت اجتماعی اظهار کرد: دفتر مشارکتها مدتها است طرح های متفاوتی را در سطح کشور در ارتباط با پیشگیری از آسیبها اجرا می کند و این امرهمکاری سازمانهای مختلف را میطلبد.
وی افزود: در اجرای طرح مانا متولیان در محلات؛ آموزش وپرورش خصوصا موسسات حوزه پیشگیری ومراکز مثبت زندگی نقش مهم داشتند.
صادق زارعی از تسهیلگران این طرح گفت: با به عرصه آمدن تکنولوژی ها و رسانه های نوین تغییرات در عرصه فرهنگی و اجتماعی بسیار سریع شده و اگر دستگاههای فعال در این حوزه آمادگی نداشته و اقدامات لازم را انجام ندهند ممکن است آسیب های به وجود آماده بسیار بیشتر از فرصتها باشد.
وی ارتقای توانمندی های نوجوانان در زمینه شیوه های همیاری اجتماعی برای پیشگیری از آسیب های اجتماعی و ایجاد و توسعه ظرفیت های مشارکت نوجوانان در موسسات غیر دولتی را از اهداف طرح بیان کرد و افزود: بررسی رویکردها و راهکارهای پیشگیری از آسیب های اجتماعی نشان میدهد که مشارکت اجتماعی و ظرفیت مجازی برای جلب حمایت و توانمندسازی مخاطبان و ذینفعان در طراحی و اجرای برنامه های پیشگیری از آسیب های اجتماعی، می تواند موجب افزایش کارایی و اثربخشی اقدامات شود.
آقای زارعشایی کارشناس حراست آموزش وپرورش ضمن تشکر از تمام کارشناسان؛ موسسات ومراکز بهزیستی در برابر آسیبهای اجتماعی بر لزوم مشارکت و برخورد جدی با آسیب ها تاکیدکرد.
وی درخصوص همکاری آموزش و پرورش با اداره بهزیستی دراجرای طرح ها وآموزشها قول مساعد داد.
سپس نوجوانی بعنوان نماینده همه گروهها به عنوان نماینده نوجوانان از تجربیات خود وگروهش دراجرای طرح سخنانی بیان کرد. او از احساس خوب باهم بودن ، مفید بودن و حس مسئولیت در قبال معضلات جامعه گفت.
او گفت: یادگرفتند که تواناییهای یکدیگر را باورکنند و به تفاوتهای یکدیگر احترام بگذارند. جلب همکاری والدین و مسولین محلی از دیگر تجربیات دلنشین اجرای طرح برای این نوجوان عزیزبود.
سپس هدایایی به مسولین همراه، مدیران اجرایی طرح و نوجوانان به آنان اهدا شد.
گفتنی است سخنران پایانی راضیه دهقانی نماینده پایگاه مجری اختتامیه طرح ضمن تشکر از همراهی کارشناس مسول اداره بهزیستی به نکاتی اشاره کرد که در صورت رفع آنان طرح با موفقیت بیشتری پیش خواهد رفت.
وی با اشاره به اینکه نوجوانان سرشار از انرژی هستند وکار با آنها توانایی خاصی را میطلبد وازاین نظر به کارشناسان / تسهیلگران مجری طرح تبریک گفتند که با امکاناتی اندک این مسیررا پیش بردند.
لازم به ذکر است مراسم اختتامیه طرح توسط موسسات حال خوب زندگی میبد، آوای زندگی میبد ومرکز مثبت زندگی ۱۰۷۱۳ درسال ۱۴۰۳همزمان اجرا شدهاست.