طرح مشارکت اجتماعی نوجوانان در پیشگیری از آسیب های اجتماعی (مانا) با حضور بیش از 200 نفر در تابستان و پاییز امسال برای نوجوانان 13 تا 18 سال دختر و پسر و توسط 3 پایگاه سلامت اجتماعی ومراکز مثبت زندگی در محلات ومدارس میبد اجرا شد.
به گزارش پایگاه خبری بام میبد؛ مراسم اختتامیه و تقدیر از فعالان این طرح در سالن اجتماعات دبیرستان دخترانه نمونه گلمحمدی برگزارشد.
دراین مراسم محمد رضاکارگر رئیس آموزش وپرورش، فاطمه السادات جوادیان سرپرست بهزیستی میبد، کبری خواجه پور مدیر دبیرستان نمونه گلمحمدی؛ زارعشایی کارشناس حراست آموزش وپرورش، احمدیان کارشناس بهزیستی ؛ خندقی مسئول روابط عمومی بهزیستی،عاطفه السادات حسینی تسهیلگر طرح، شمشادی مدیرمرکز مثبت زندگی 10414 ومجری طرح وجمعی ازمدیران مراکز مثبت زندگی وموسسات بهزیستی حضور داشتند.
مراسم با قرائت قرآن آغاز گردید.
سرپرست اداره بهزیستی میبد ضمن خوش آمدگویی به شرکت کنندگان در نشست از رویداد جالب اجرای طرح توسط مردم در محلات و همراهی نوجوانان سخن گفت.
فاطمه السادات جوادیان با بیان لزوم مشارکت نوجوانان در عرصه های متفاوت جامعه اظهار کرد: دفتر مشارکتها طرح های متفاوتی را مدتهاست در سطح کشور درزمینه پیشگیری از آسیب ها اجرا می کند واین امرهمکاری سازمان های متفاوت را می طلبد. در اجرای طرح مانا مسئولین محلات ؛ آموزش وپرورش و خصوصا موسسات حوزه پیشگیری ومراکز مثبت زندگی نقش مهم داشتند.
کارگر رییس آموزش وپرورش میبد نیز ضمن تشکر ازمدیریت مدرسه، کارشناسان ؛موسسات حوزه پیشگیری ومراکزمثبت زندگی بهزیستی در برابرپیشگیری از آسیبهای اجتماعی از لزوم مشارکت و برخورد جدی با آسیب هاتاکیدکردند.وی درخصوص همکاری آموزش و پرورش با اداره بهزیستی دراجرای طرح ها وآموزشها قول مساعد داد.
عاطفه السادات حسینی از تسهیلگران این طرح گفت: با به عرصه آمدن تکنولوژی ها و رسانههای نوین تغییرات در عرصه فرهنگی و اجتماعی بسیار سریع شده و اگر دستگاههای فعال در این حوزه آمادگی نداشته و اقدامات لازم را انجام ندهند ممکن است آسیبهای به وجود آماده بسیار بیشتر از فرصتها باشد.
وی ارتقای توانمندی های نوجوانان در زمینه شیوه های همیاری اجتماعی برای پیشگیری از آسیب های اجتماعی و ایجاد و توسعه ظرفیت های مشارکت نوجوانان در موسسات غیر دولتی را از اهداف طرح بیان کرد و افزود: بررسی رویکردها و راهکارهای پیشگیری از آسیب های اجتماعی نشان میدهد که مشارکت اجتماعی و ظرفیت مجازی برای جلب حمایت و توانمندسازی مخاطبان و ذینفعان در طراحی و اجرای برنامه های پیشگیری از آسیب های اجتماعی، می تواند موجب افزایش کارایی و اثربخشی اقدامات شود.
وی همچنین ادامه این طرح وبرنامهها را درخود نوجوانان به صورت مداوم خواستار شدند .
احمدیان کارشناس این طرح دربهزیستی میبد گفت: طرح مانا در قالب سه محور آموزش روش حل مسئله و پیشگیری ار آسیبهای اجتماعی و پر کردن اوقات فراغت ویژه نوجوانان دختر و پسر 13 تا 18 ساله اجرا گردید که اجرای موفقیت آمیز آن موجب تبدیل چالشها و تهدیدات دوره بلوغ به فرصتها و تقویت مهارتهای ارتباطی و کارگروهی می گردد.
وی افزود: این طرح توسط تسهیلگران موسسات و مشارکت نوجوانان طی 13 جلسه جهت ایجاد نشاط و پیشگیری از آسیبهای اجتماعی در محلات ومدارس و ارائه راهکارهای لازم توسط همین نوجوانان انجام می گردد.
وی از مسئولین شهرستان بویژه اداراه آموزش و پرورش، پایگاههای بسیج .شورای شهر و….بابت حمایت و پشتیبانی از این طرح قدردانی کرد.
سپس نوجوانان به عنوان نمایندگان گروهها از تجربیات خود دراجرای طرح سخنانی بیان کردند. آنها از احساس خوب باهم بودن، مفید بودن و حس مسئولیت در قبال معضلات جامعه گفتند واینکه یاد گرفتند که تواناییهای یکدیگر را باورکنند و به تفاوتهای یکدیگر احترام بگذارند.
سپس با اهدای تقدیرنامه از مسئولین همراه، مدیران اجرایی طرح قدردانی شد وهدایایی به نوجوانان شرکت کننده برنامه اهدا گردید.
لازم به ذکر است، مراسم اختتامیه طرح همچنین توسط موسسات حال خوب زندگی، آوای زندگی میبد، مرکز مثبت زندگی ۱۰۷۱۳ ومرکز مثبت زندگی ۱۰۴۱۴درسال ۱۴۰۳ اجرا شدهاست.