مدیر کل و معاونین صدا و سیمای یزد از بخشهای مختلف آزمایشگاهی و پزوهشی مرکز تحقیقات ژنتیک میبد بازدید کردند و با روند کار و امکانات و تجهیزات منحصر به فرد این مجموعه بیشتر آشنا شدند.
به گزارش پایگاه خبری بام میبد؛ محسن صباغی نژاد معاون امور توانبخشی بهزیستی استان یزد، سید محسن فلاح رئیس مرکز تحقیقات ژنتیک، فاطمه السادات جوادیان رئیس بهزیستی میبد ، راضیه دهقانیزاده مدیر تولید رادیو یزد، سعید طالبی پور مدیر رادیو میبد، الهه دهقانپور مجری صدا و سیمای یزد، نیز در این بازدید حضور داشتند.
قائم مقام مدیرعامل مرکز تحقیقات ژنتیک و شکوه رجبی مدیریت آزمایشگاه مرکز تحقیقات ژنتیک میبد و کارشناسان مجموعه در زمان بازدید توضیحاتی را در مورد بخشهای مختلف آزمایشگاهی و تحقیقاتی مرکر تحقیقات ژنتیک ارائه دادند.
قائم مقام مدیرعامل مرکز تحقیقات ژنتیک همچنین در نشستی که بعد از بازدید برگزار شد، اظهار کرد: این مرکز با پشتیبانی و حمایت آیت الله اعرافی در سفر اول رئیس جمهور احمدی نژاد افتتاح شد و اکنون در حوزه های سلولی و مولکولی حرف برای گفتن داریم و با مراکز معتبر دنیا ارتباط داریم.
کمال بیکی با بیان اینکه هدف مرکز تحقیقات ژنتیک، شناخته شدن به عنوان یک مرکز مرجع است، خاطرنشان کرد: ما به اهدافی که می خواستیم رسیده ایم. اکنون مراکزی در سطح استان در شهرهای داریم و علم ژنتیک از طریق افراد آموزش دیده در مرکز دانشگاهی علمی کاربردی مرکز تحقیقات ژنتیک آموزش داده میشود.
معاون امور توانبخشی بهزیستی استان یزد نیز با اشاره به شناسایی بیش از 32 هزار نفر معلول در سطح استان یزد و ارائه خدمت به آنها، گفت: اگر میانگین جمعیت هر خانواده را چهار نفر در نظر بگیریم ، بیش از 10 درصد جمعیت به شکل مستقیم تحت تاثیر عوارض ناشی از معلولیت هستند.
محسن صباغی نژاد با تاکید بر اهمیت کاهش معلولیتها خاطرنشان کرد: از نظر ارجاع افراد به مرکز مشکلاتی نداریم و خواستار اطلاع رسانی برنامهها و فعالیتهای این مرکز تحقیقاتی آزمایشگاهی برای آشنایی بیشتر مردم و ارائه خدمت به آنها هستیم.
مدیرکل صدا و سیمای استان یزد هم گفت: ما باید با همکاری هم این مراکز را توسعه دهیم. وظیفه رسانه ملی و رسانه استانی معرفی این ظرفیتها است. بسیاری از افراد هنوز این مرکز را نمی شناسند.
احسان کریمی میبدی اظهار کرد: این مجموعه به همت خیرین بنیانگذاری شده و توانسته به کاهش معلولیت ها و رفع مشکلات مرتبط به افراد دارای معلولیت کند.
گفتنی است در پایان نیز از سوی صدا و سیمای استان یزد از مرکز تحقیقات ژنتیک میبد با اهدای تابلویی نفیس تجلیل شد.
مرکز تحقیقات ژنتیک میبد که از سال ۱۳۹۱ به عنوان قطب ژنتیک جنوب شرق کشور در زمینی به مساحت ۳ هزار و ۵۰۰ متر و در زمینه خدمات آزمایشگاهی تخصصی ژنتیک در رشتههای مختلف شروع به فعالیت نموده است، شامل بخش سیتوژنتیک که آنالیز مربوط به کروموزومها در آنجا انجام میشود و نیز بخش مولکولی میباشد که آزمایش پی سی آر، توالی یابی و آزمایش Array CGH که برای تشخیص بسیاری از بیماریهای تک ژنی است، در آن صورت میگیرد.
همچنین آزمایشات غربالگری مربوط به بارداری نیز در این مرکز انجام میشود.