سید محسن فلاح رئیس اداره بهزیستی شهرستان میبد بیان کرد : سازمان بهزیستی به عنوان متولی سلامت اجتماعی در جامعه شناخته می شود و خوشبختانه در برنامه ششم این امر مصوب شده است .
وی افزود : معلولین در 5 دسته معلولین جسمی حرکتی ، ذهنی ، روانی مزمن ، ناشنوا و نابینا تعریف می شوند و هر دسته خدمات خاص خودشان را نیاز دارند و باید تدابیر لازم در مورد آنها اندیشیده شود.
رئیس اداره بهزیستی شهرستان میبد با اشاره به اینکه ما شش مرکز توانبخشی معلولین در سطح شهرستان داریم ، گفت : مرکز شبانه روزی خیریه محبت با دو مرکز زیر مجموعه آن به نام مراکز معلولین ذهنی شقایق و مرکز معلولین روانی شبنم از جمله آنها است که کار ویزیت در منزل برای معلولین روانی را انجام می دهد .
وی در ادامه از مراکز دیگری چون مرکز حرفه آموزی رشد که حرفه هایی چون منبت کاری ، نقاشی روی سفال و… را به پسران بالای 12 سال آموزش می دهد ، مرکز کودکان ذهنی زیر 15 سال ، مرکز روزانه سالمندان حبیب بن مظاهر ، مرکز جسمی حرکتی طنین و موسسه جامعه معلولین شهرستان که به صورت انجیو در حال فعالیت است ، یاد کرد.
فلاح بیان داشت : ما در هر جامعه ای 2 الی 4 درصد معلول داریم و در بعضی جاها به علت ازدواج فامیلی این آمار بالاتر نیز می رود.
وی در ادامه گفت : در مجموع 2375 پرونده در حوزه توابخشی داریم و از نظر شدت معلولیت ، انواع خفیف ، متوسط ، شدید و خیلی شدید وجود دارد که کمیته توانبخشی شدت آن را تشخیص می دهد.
رئیس اداره بهزیستی شهرستان میبد بیان کرد : از مجموع پرونده های موجود در بهزیستی 1946 تعداد پرونده فعال است که به طور مرتب با بهزیستی سرو کار دارند و از این تعداد 735 پرونده مستمری بگیر هستند که 285 تا از این پرونده ها مستمری بگیر ماهیانه هستند.
وی کمک هزینه پرستاری برای افراد ضایعه نخاعی که 48 نفر هستند را 38 مورد ذکر نمود و افزود : دانش آموز معلول به تعداد 98 مورد و دانشجوی معلول نیز 27 مورد داریم و از تعداد کل پرونده ها ، 498 پرونده به بخش غیر دولتی جامعه معلولین و مرکز خیریه محبت واگذار شده اند.
این مسئول مجموع مبلغ کمکهای موردی امسال اداره بهزیستی را 22 میلیون ریال عنوان کرد و نیز هزینه مناسب سازی برای معلولین نظیر ساخت سرویس بهداشتی ، حمام و .. را ، 13 میلیون ریال ذکر کرد و گفت : 9 میلیون ریال هم مبلغ کفاره به صورت حواله خرید نان برای آنها در نظر گرفته شده است.
وی همچنین برقراری کمیته های توابخشی در زمینه های بهداشتی ، پزشکی ، کمکهای موردی و… 29 مورد و تعداد پرونده هایی که امسال پذیرش شده اند را 174 پرونده عنوان نمود.
رئیس اداره بهزیستی 285 نفر را در نوبت پذیرش این اداره ذکر کرد که این افراد ممکن است 2 الی 6 سال در نوبت پذیرش منتظر بمانند ، اما کمکهای موردی مانند خرید ویلچر، هزینه درمان و کمک هزینه دانش آموزی و دانشجویی کم و بیش بدون نوبت صورت گرفته است.
فلاح در ادامه گفت : ما خیرین زیادی در سطح شهرستان داریم که تمایل به تاسیس مرکز شبانه روزی سالمندان دارند ، اما سیاست دولت این است که تعداد مراکز شبانه روزی را کم کرده مراکز روزانه را توسعه دهد و در این ارتباط یک مرکز روزانه در حال حاضر داریم و در صدد تاسیس دومین مرکزهم هستیم که هنوز مجوز آن به دلیل کمبود بودجه که در قالب دادن یارانه دولتی انجام می گیرد ، داده نشده است .
وی گفت : خیرین محترم می توانند در زمینه برگزاری کلاسها برای سالمندان ، برنامه های تفریحی برای آنها ودر زمینه پیشگیری مشارکت داشته باشند.
رئیس اداره بهزیستی تصریح نمود : معلولین چند مشکلاتی اساسی در جامعه دارند که جامعه ما ظرفیت سازی برای مساوی بودن زندگی کردن این افراد در جامعه نظیر مناسب سازی را ندارد علی رغم همکاری هایی که از طرف شهرداری و شورای شهر در این زمینه در حال انجام است ، اما انتظار ما بیش از این است و همانطور که برای مردم عادی شرایط فراهم است ، باید برای افراد معلول هم در مکانهایی مانند بانکها ، پارکها و… شرایطی ایجاد شود که با مردم عادی بتوانند رقابت داشته باشند و این امر یک عزم ملی را می طلبد .
وی همچنین در ارتباط با بحث مناسب سازی به سد معبرهایی که توسط مغازه ها در خیابان ها صورت می گیرد و مشکلاتی را برای معلولین در جامعه ایجاد می کند ، اشاره نمود.
این مسئول ، بیکاربودن افراد قشر معلول را علی رغم صنعتی بودن شهر زیاد ارزیابی نمود و این امر را در درجه اول به عدم اعتماد به نفس آنها مربوط دانست وافزود: وظیفه بهزیستی را در این رابطه برگزاری کلاسهای آموزش و معرفی افراد موفق و کارآفرین برای اشتغال است .
فلاح مشکل دیگر اشتغال معلولین را اعتقاد نداشتن واحد های صنعتی به کار معلولین عنوان نمود و افزود : متاسفانه این فکر اشتباه است ، چون ممکن است یک فرد معلول بتواند با فرد عادی در زمینه اشتغال برابری کند.
وی در ادامه گفت : بهزیستی تا به حال در زمینه آموزش افراد به صورت جدی کارهایی را انجام داده است ، همچنین تسهیلاتی را در سطح کارفرمایی فراهم نموده که اگر فردی 5 معلول را به عنوان شاغل جذب کند برای هر فرد معلول می تواند 20 میلیون تومان تسهیلات دریافت نماید ، در زمینه بیمه نیز سهم 23 درصدی را بهزیستی پرداخت می نماید.
رئیس اداره بهزیستی میبد عامل معلولیتها را به حوادث نظیر تصادفات ، حوادث محیط کار و ژنتیک و موارد ارثی مرتبط دانست و افزود : در 2 تا 5 درصد تولد ها ، معلولیت وجود دارد که مربوط به ژنتیک است که می توان از تولد این نوزادان با مشاوره مراکز ژنتیک که در سطح کشور راه اندازی شده اند ، پیشگیری کرد.
وی اعلام شعار هفته معلولین را « تصویب قانون اساسی و حمایت از افراد دارای معلولیت، اقدامات فراگیر برای تحقق جامعه پایدار و پذیرا برای همه» اعلام نمود.