بام میبد : راضیه ذوالفقاری فرمانده پایگاه مقاومت بسیج ام ابیها در شهیدیه برپا نمودن این دار قالی را در جهت اشتغال زایی بانوان عنوان نمود که از بیکار بودن خود گله مند بودند و افزود : با وجود اینکه این کار درآمد چندانی ندارد ، اما بانوان در کنار هم گذشته از این که کار می کنند، در سایه هم صحبتی با هم درد ها و غم های خود را نیز از یاد می برند و به نوعی به آرامش خاطر دست می یابند و درآمد زایی هم دارند.
وی افزود : بافت این قالی که حدود 20 متر است ، در محل مسجد حضرت رقیه صورت گرفت که اگر دوباره هیئت امنا مسجد ، این مکان را در اختیار ما بگذارند طی برنامه دیگری ، در کنار خیاطی که تا به حال هم در این کارگاه با دوخت رو لحافی و روتختی ترمه صورت می گرفته ، بافت و آموزش زیلو را نیز شروع می کنیم.
فرمانده پایگاه مقاومت بسیج ام ابیها زمان بافت قالی را چهارماه عنوان نمود و اظهار داشت : سعی شد با همکاری و همراهی بانوان بافت قالی در شب عید که همزمان با شهادت امام هادی (ع) است ، به اتمام برسد .
سیف الله قاسمی از برپا کنندگان دار قالی در شهرستان میبد با عنوان اینکه فرش دست باف از سالیان دور در میبد بافته می شده است ، بیان کرد : در پنجاه سال گذشته بیشتر بافت قالی طرح کاشان در میبد رواج داشته است و بافت قالی گرد هم به مدت بیست و پنج سالی است که در کار بافت آن هستیم ، اما بیشتر به علت محدویت مکانی بافندگان در سایزهای کوچک بافته می شود و متاسفانه به دلیل اینکه بافت آن در همه جا صورت می گیرد و زیاد هم این سایزهای کوچک به چشم نمی آید ، فروش خوبی هم ندارند و نمی توانند در بازار رقابت داشته باشند ، زیرا این نوع فرشها را با قیمت های پایین تری هم می شود ، خریداری کرد.
وی افزود : هر کسی ریسک بافت قالی در سایز بزرگ را نمی کند و بیشتر بافت این نوع فرش به دلیل محدودیت مکانی بافندگان ، به صورت گروهی انجام می شود ، به همین علت فروش آن هم زیاد مشکل نیست و بسیار راحت مشتری پیدا می کند و توجیه اقتصاد بیشتری دارد.
قاسمی همچنین عنوان نمود : یک زمانی مهر فرش ایرانی در دل مردم تمام دنیا بود اما متاسفانه در زمان حال به دلیل بعضی از مسائل و همچنین جایگزین شدن کف پوش های دیگر مانند پارکت ، سرامیک و… فرش ایرانی و فروش آن کمرنگ شده است اما لازم است در خصوص بافت این فرش به سبب فوایدی که دارد ، فرهنگ سازی شود که مردم به خرید فرش دستی نیز ، روی آورند.
گفتنی است ، دار قالی بافته شده در پایگاه ام ابیها به همت مهدی ملا احمدی برپا شده و بافت آن با تلاشهای صدیقه دهقانی و راضیه ذوالفقاری به اتمام رسیده است .
مراسم چیدن قالی همراه با پخت آش گندم در پایگاه ام ابیها از پایگاهها تحت نظارت حوزه فاطمه الزهرا بود.