بچه های پرحرف گاهی می توانند مایه دردسر پدر و مادر یا سرپرست شان باشند، اما باید یادمان باشد که این ویژگی فوایدی هم دارد. توانایی رسا و مکرر حرف زدن، یک خصوصیت مثبت تلقی می شود.
هدی بانکی – بخش خانواده ایرانی تبیان : تحقیقات نشان داده بچه های پرحرف در دوره پیش دبستانی عملکرد بهتری نسبت به سایرین دارند و این امتیاز تا دوره ابتدایی، متوسطه، دانشگاه و مخصوصا به محل کار هم کشیده می شود. حالا ببینید چرا احتمال موفقیت این بچه ها در بزرگسالی بیشتر است.
مهارت های کلامی بهتری دارند
بدیهی ترین امتیازی که بچه های پرحرف دارند این است که طبیعتا در حرف زدن ماهرترند. بچه های پرحرف هر زمانی که صحبت کنند، به دنبال این هستند که چطور ارتباط قوی برقرار کنند، و داشتن مهارت های ارتباطی، موفق شدن را تقریبا در هر زمینه ای از زندگی آسان تر می نماید.
درک و سرعت انتقال فوری دارند
کسی که وقت زیادی را صرف حرف زدن می کند، واضح است که می تواند بلافاصله هم فکر کند. به همین دلیل، بچه های پرحرف نسبت به بیشتر همسالان شان سرعت انتقال بیشتری داشته و درک بهتری هم دارند، سریع تر مطالب طنز به ذهن شان خطور کرده و تعریف می کنند و دوستان شان را سرگرم می نمایند. این یک امتیاز است، چون شوخ طبعی یکی از کلیدهای موفقیت است.
به جواب می رسند
[box type=”shadow” align=”” class=”” width=””]والدین بچه های پرحرف معتقدند که این بچه ها جالب و جذاب هستند و اغلب سرگرم شان می کنند. البته در نظر والدین همیشه هم به این سادگی نیست، اما دست کم بچه های شان هرگز نمی گذارند چیزی کسل کننده باشد[/box]
بچه های پرحرف تمایل به پرحرفی دارند چون کنجکاو هستند، و می خواهند در مورد دنیایی که درآن زندگی می کنند بیشتروبیشتر بدانند. وقتی شما سوال های بیشتری می پرسید، طبیعتا جواب های بیشتری خواهید گرفت. یعنی بچه های پرحرف زمان شروع مدرسه، نسبت به بچه های معمولی اطلاعات و دانش بیشتری دارند.
مهارت های اجتماعی بهتری دارند
بچه های پرحرف گرایش به تعامل و ارتباط بیشتری دارند و زودتر رابطه دوستی برقرار می کنند. داشتن یک گروه اجتماعی قوی، یکی از چیزهایی است که برای رشد کردن از هرچیزی بیشتر به آن نیاز دارید، و پرحرف ها به راحتی از این امکان برخوردارند. این بچه ها رابطه بهتر و قوی تری هم با خواهر و برادرهای شان دارند. مخصوصا دخترها از داشتن چنین برادری که بتوانند با او درد و دل کرده و به او اعتماد کنند بهره می برند.
مشارکت بیشتری دارند
بچه های پرحرف نمی توانند مدت طولانی ساکت بمانند. بله، قطعا این مسئله می تواند تبدیل به یک مشکل شود، اما اگر بتوانند یاد بگیرند که چه زمانی برای حرف زدن مناسب است و چه زمانی نه، نتایج فوق العاده ای خواهند گرفت. مثلا در کلاس درس، این مهارت می تواند به صورت داوطلب شدن و دست بلند کردن و شرکت در بحث ها و گفتگوها بروز کند. معمولا معلم ها برای پیشبرد یک بحث به ترفندها و تکنیک هایی نیاز دارند، اما اگر یک یا دو بچه پرحرف در کلاس داشته باشند کارشان بسیار راحت تر خواهد بود.
چیزهای بیشتری برای گفتن دارند
بیشتر بچه ها نمی توانند پنج دقیقه یکسره حرف بزنند. اما بچه های پرحرف می توانند ساعت ها حرف بزنند که نشان می دهد پراز ایده و تفکر هستند. این پُراندیشه بودن و حس تخیل به وقت نیاز نتیجه بسیار مطلوبی برای شان به بار خواهد آورد، مثلا وقتی به عنوان یک مدیرعامل قرار است یک استراتژی ارائه دهند یا گزارشاتی بنویسند.
انرژی فراوانی دارند
[box type=”shadow” align=”” class=”” width=””]بچه های پرحرف نسبت به بیشتر همسالان شان سرعت انتقال بیشتری داشته و درک بهتری هم دارند، سریع تر مطالب طنز به ذهن شان خطور کرده و تعریف می کنند[/box]
بچه های پرحرف بسیار پرانرژی هستند. فکر کنید اگر بتوانند از این انرژی به خوبی بهره ببرند چه کارها که نمی توانند بکنند. اگر فرزند شما هیچ وقت ساکت نمی ماند و برای شما یک معضل شده، به او کمک کنید سرگرمی هایی پیدا کند که بتواند انرژی اش را به سمت و سویی خلاقانه سوق دهد.
زندگی را جالب تر می کنند
والدین بچه های پرحرف معتقدند که این بچه ها جالب و جذاب هستند و اغلب سرگرم شان می کنند. البته در نظر والدین همیشه هم به این سادگی نیست، اما دست کم بچه های شان هرگز نمی گذارند چیزی کسل کننده باشد. در دنیایی که حتی پدر و مادر بودن هم می تواند گاهی ملال انگیز و خسته کننده باشد، خوب است که چیزی در زندگی وجود داشته باشد که همیشه غافلگیر و متعجب تان کند.
در آینده پدر و مادر بهتری خواهند بود
پژوهشگران طی مطالعاتی نشان دادند پدرومادرها هرچه بیشتربا بچه َهای شان صحبت کنند، مهارت های بیانی و سوادآموزی شان نیز بهتر خواهد شد. بنابراین حتی اگر بابت داشتن فرزند پرحرف تان در فشار و تنش هستید، به خودتان یادآوری کنید که گرایش آنها به زیادحرف زدن چه پیامدهای خوبی در زندگی شان و همچنین در زندگی نوه های شما خواهد داشت.