بام میبد : سید محسن فلاح رئیس اداره بهزیستی میبد در کارگاه فرزند پروری که ویژه بانوان ادارات در محل سالن آمفی تئاتر فرمانداری میبد برگزار شد ، ضمن ارائه گزارشی در باره فعالیتهای مراکز مختلف تحت پوشش بهزیستی ، با اشاره به اینکه 90 درصد فعالیتهای بهزیستی از طریق بخش غیردولتی که به عنوان بازوهای اجرایی بهزیستی هستند ، صورت می گیرد ، بیان کرد: اداره بهزیستی میبد در حال حاضر حدود 22 الی 23 نفر کارمند دارد که در اداره مشغول به کار هستند ، در اورژانش بهزیستی که در کنار اداره هست ، نیز 7 الی 8 نفر و در مرکز توانبخشی آیت الله حائری نیز به همین تعداد ، افراد در حال خدمت رسانی می باشند.
وی افزود : در مرکز تحقیقات ژنتیک هم که وابسته به اداره می باشد ، 3 الی 4 نفر نیروی دولتی و بقیه کارمندان نیز به صورت شرکتی و قراردادی با مرکز همکاری دارند.
رئیس اداره بهزیستی میبد در ادامه گفت : در حال حاضر اداره بهزیستی میبد 42 الی 43 نیرو در سطح شهرستان دارد که مشغول به فعالیت هستند ، همچنین حدود 63 موسسه و مرکز در سطح شهرستان نظیر مهد کودک ها ، مراکز مشاوره ، مراکز مددکاری و توانبخشی ، مرکز مشاوره ژنتیک و روانشناختی ، موسسات خیریه که با مجوز بهزیستی به فعالیت مشغول هستند.
وی افزود : از جمله این مراکز ، ده مرکز توانبخشی شبانه و روزانه می باشند ، مرکز توانبخشی شبانه نیز زیر مجموعه مرکز توانبخشی محبت فعالیت می کند که در آنجا معلولین ذهنی و همچنین معلولین روانی مزمن که مجموعا 120 معلول هستند ، نگهداری می شوند.
فلاح همچنین گفت : در مراکز نگهداری روزانه معلولین بیشتر آموزش معلولین دنبال می شود و دختر و پسر جدا از هم نگهداری می شوند که از جمله این مراکز می توان از مرکز آموزشی پسران زیر 15 سال به نام مرکز رشد ، مرکز ذهنی دختران زیر 15 سال سارینا ، مرکز توانبخشی سالمندان حبیب بن مظاهر ، مرکز جسمی حرکتی طنین و … نام برد که جدا از آموزش معلولین ، ویزیت در منزل سالمندان ، ویزیت در منزل معلولان جسمی حرکتی ، ویزیت در منزل روانی های مزمن که چند سال است به خدمات بهزیستی اضافه شده است ، از طریق این مراکز صورت می گیرد.
وی اشاره نمود : طرح مراقبین نیز طرح و خدمت جدیدی است که به مدت سه الی چهار سال است در شهرستان شروع شده که در ارتباط آن بیمارانی که تخت گرا هستند و نیاز به مراقبت دارند ، از جمله معلولین جسمی حرکتی و سالمندن به تعداد 45 الی 50 نفر پشتبانی و مراقبت می شوند.
رئیس اداره بهزیستی میبد معلولیت را پنج دسته معلولیت های نابینایی ، ناشنوایی، جسمی حرکتی ، ذهنی و روانی مزمن برشمرد و اظهار داشت : شدت معلولیت نیز در هر کدام از دسته ها از خفیف ، متوسط ، شدید و خیلی شدید دسته بندی می شوند که از بین آنها معلولین با شدت معلولیت شدید و خیلی شدید مستمری بگیر ماهیانه بهزیستی هستند و با توجه به بودجه و اعتبارات ، 550 نفر در سطح شهرستان ، اداره بهزیستی میبد مستمری بگیر ماهیانه دارد و بقیه معلولین که جمعا با این تعداد 3000 نفر می باشند در اداره بهزیستی پرونده دارند و کمکهای موردی دریافت می کنند ، حدود 300 نفر نیز در نوبت تحت پوشش قرار گرفتن و تشکیل پرونده در بهزیستی هستند که باید بری آنها جذب اعتبار شود.
وی در ادامه در ارتباط با چرخه ورود به بهزیستی بیان کرد : چرخه ورود به بهزیستی به سه صورت معلولیت ژنتیکی و ارثی ، معلولیت ترافیکی و معلولیت محیط کار می باشد و خروجی بهزیستی نیز توانمند سازی افراد با آموزش و نیز با کمکهای توان پزشکی نظیر فیزیوتراپی ، کاردرمانی ، بینا سنجی ، روان سنجی و… می باشد.
فلاح در ارتباط با حوزه ژنتیک بیان کرد : مجوز مرکز ژنتیک در بین سالهای 1372 الی 1373 گرفته شده است و در سال 1380 کار ساخت آن شروع شد که ساخت اولیه آن را نیز خیری به نام مرحوم دکتر حسین فیروزآبادی تا حدودی مساعدت نمود و در سال 1388 اعتبارات دولتی نیز در ارتباط با آن تا حدودی دریافت شد و ما توانستیم در سال 1391 ساختمان آن را به بهره برداری برسانیم.
وی افزود : در این 5 الی 6 سالی که مرکز شروع به کار نموده است ، یک سوم سقط های صورت گرفته در کشور به خاطر وجود معلولیت در جنین از طریق این مرکز به پزشک قانونی معرفی شده است.
رئیس اداره بهزیستی میبد تعرفه انجام آزمایش ها در مرکز تحقیقات ژنتیک را طبق تعرفه دولتی عنوان نمود و بیان کرد : ما در راستای توسعه آنجا هستیم و اگر بتوانیم یک دستگاه دیگری را که حدود 2 میلیارد و نیم تومان هست به همت خیرین ، تامین کنیم ، چرخه انجام آزمایش ها در این مرکز کامل می شود و هیچ آزمایشی را نباید خارج از مرکز انجام داد.
این مسئول تصریح نمود :متاسفانه ورود خیرین جهت پرداختن به مسائل بهزیستی در سطح شهرستان فرهنگسازی نشده است و افراد نمی دانند بهزیستی چه کاری انجام می دهد ، همه بعد از ایجاد معلولیت به فکر حمایت می افتند ، در حالی که با مساعدت در زمینه پیشگیری می توان از معلولیت ها جلوگیری کرد.
وی در مورد اورژانس اجتماعی میبد گفت : میبد دومین یا سومین شهرستان در استان یزد می باشد که اورژانس اجتماعی از سال 1388 در آن راه اندازی شده است و خط ارتباطی آن 123 است که در مواقع کودک آزاری ، همسر آزاری و سالمند آزاری ، فردی که مورد آزار واقع شده و یا کسانی که مدافع او هستند ، می توانند از طریق این شماره تلفن با اورژانس اجتماعی در ارتباط باشند.
فلاح افزود : اورژانس اجتماعی در بخش طلاق در ارتباط با پرونده های طلاقی که در دادگستری تشکیل می شود و به اورژانس اجتماعی فرستاده می شوند و یا اینکه خود افراد مراجعه می کنند و نیز در بخش بحران فعالیت می کند که در ارتباط با آن ، مردم در محلات مختلف مواردی که استشهاد محلی صورت می گیرد و یا در زمینه آسیبها چون طلاق ، اعتیاد ، فرار فرزندان از خانه و… گزارشهایی را به اورژانس اجتماعی منتقل می نمایند
رئیس اداره بهزیستی میبد در پایان سخنان خود ضمن نوید به ایجاد مرکز رفاهی خانواده و کودک به ارائه تعریفی از به زیستن پرداخت و گفت : به زیستن این است که مردم در راستای مشارکت و کمک به همدیگر می توانند زندگی و آینده بهتری را برای خود رقم بزنند و برای دستیابی به این هدف ، می توانیم با آموختن آموزشهایی در زمینه مهارتهای زندگی از خود ، شروع کنیم.