[box type=”shadow” align=”aligncenter” class=”” width=””]توجه به تغذیه سالم، سبک زندگی سالم و داشتن وزن متعادل می تواند قلب تان را جوان نگه دارد. ایجاد تغییرات در شیوه زندگی می تواند خیلی از عوامل خطری را که احتمالا دارید، کمرنگ تر کند و یا حتی برطرف نماید، مانند کاهش وزن اضافی و یا تنظیم فشار خون بالا بوسیله تغذیه مناسب و ورزش.[/box]
آیا قلب تان هم سن خود شماست؟ متاسفانه برای خیلی از آمریکایی ها، پاسخ این سوال به دلیل عوامل خطر قلبی و سبک زندگی ناسالم منفی است و قلب شان در حقیقت چند سال پیرتر از آنی است که باید باشد.
محاسبه سن قلب
مرکز کنترل بیماری های آمریکا، معیاری ساده برای محاسبه سن قلب ارائه داده است. در این محاسبه، از عوامل خطر قلبی رایج یعنی شاخص توده بدنی، جنس، فشار خون، وضعیت اعتیاد به سیگار و دیابت برای محاسبه سن قلب استفاده می شود.
برای محاسبه شاخص توده بدنی، وزن تان را بر حسب کیلوگرم بر مجذور قدتان بر حسب متر تقسیم کنید
برای مثال طبق این محاسبه، یک زن سی ساله با فشار خون سیستولیک 118 میلی لیتر جیوه که هرگز تحت درمان فشار خون نبوده ، سیگار نکشیده، دیابت ندارد، و شاخص توده بدنی اش هم نرمال و 22.5 است، سن قلب او 28 سال می باشد که در واقع جوان تر و سالم تر از سن تقویمی او است.
و باز هم طبق این سنجش، یک مرد 45 ساله با فشارخون سیستولیک 126 میلی لیتر جیوه، که هرگز تحت درمان فشار خون نبوده، درحال حاضر سیگار نمی کشد، دیابت ندارد، اما چاق است و شاخص توده بدنی او 38 می باشد، سن قلب او 52 است، یعنی پیرتر از سن تقویمی اش.
شما می توانید با استفاده از محاسبه گر آنلاین بالا، سن قلب تان را تعیین کنید و ببینید چه عوامل خطری بیشترین تاثیر را روی سلامت قلب شما می گذارند.
این محاسبه گر، همچنین برایتان تخمین می زند که آیا ممکن است در ده سال آینده، یک مشکل قلبی عروقی در پیش داشته باشید یا خیر، مثل حمله قلبی یا سکته مغزی.
برای محاسبه شاخص توده بدنی تان نیز می توانید از فرمول زیر استفاده کنید:
وزن تان را بر حسب کیلوگرم بر مجذور قدتان بر حسب متر تقسیم کنید. عدد بدست آمده، شاخص توده بدنی است.
چطور قلب جوان تری داشته باشیم؟
توجه به تغذیه سالم، سبک زندگی سالم و داشتن وزن متعادل می تواند قلب تان را جوان نگه دارد. ایجاد تغییرات در شیوه زندگی می تواند خیلی از عوامل خطری را که احتمالا دارید، کمرنگ تر کند و یا حتی برطرف نماید، مانند کاهش وزن اضافی و یا تنظیم فشار خون بالا بوسیله تغذیه مناسب و ورزش.
تصمیم بگیرید که ورزش منظم و دست کم با شدت متوسط، سی دقیقه در روز داشته باشید. به تغذیه سالم اهمیت دهید، مثلا رژیم غذایی مدیترانه ای را انتخاب کنید که دهه ها تحقیقات بالینی ثابت کرده می تواند عوامل خطرساز برای حمله قلبی یا سکته مغزی را کاهش دهد.
اگر سیگار می کشید، هر چه زودتر ترکش کنید. ترک سیگار، خیلی زود و در طی مدت کوتاهی، تاثیرات شگفت انگیزش را بر قلب و سیستم قلبی و عروقی تان نشان خواهد داد. همچنین از قرار گرفتن در معرض دود سیگار دیگران هم خودداری کنید.
[divider style=”solid” top=”20″ bottom=”20″]
منبع : هدی بانکی – تبیان