سمیه اسماعیلی کیا روز یکشنبه در حاشیه برگزاری این دوره آموزشی با حضور حدود 50 نفر در گفتگو با ایرنا گفت: کسانی که زمینی را برای کاشت زعفران دراختیار دارند میتوانند با شرکت در کلاسهایی که در این ارتباط برگزار میشود و با عمل به توصیههای کارشناسان با کاشت این محصول بهره برداری خوبی را از آن داشتهباشند.
وی با اشاره به افرادی که در کاشت این محصول موفق بودهاند تصریح کرد: کاشت این محصول خوب جواب میدهد منتها به شرطی که افراد با عمل به توصیههایی که می شود در کاشت و نگهداری ازاین محصول به گونهای عمل کنند که در گرمای تابستان مشکلی برای پیاز زعفران پیش نیاید.
رئیس اداره ترویج جهاد کشاورزی میبد درارتباط با تهیه پیاز زعفران که کشت آن در میبد بهتراست درمهرماه باشد ، یادآورشد: سالهای گذشته پیاز زعفران به صورت یارانهای در اختیار افراد علاقمند به کاشت این محصول قرار میگرفت اما امسال افراد میتوانند از شرکت های خصوصی فعال تحت نظارت جهاد کشاورزی آن را تهیه کنند.
وی همچنین اشاره کرد: افراد با شرکت دردورههای آموزشی که جهاد کشاورزی برگزار میکند ، می توانند مجوز مشاغل خانگی تحت عناوین کلاسها دریافت و برای خود با استفاده از تسهیلاتی که جهاد کشاورزی در این ارتباط ارائه میدهد برای خود ایجاد اشتغال نمایند.
کارشناس ارشد مرکز آموزش جهاد کشاورزی استان یزد ومدرس این کلاس آموزشی هم گفت: مرحله گام یک این دوره آموزشی مختص تولید کننده ای است که الان می خواهد وارد بازار کارشود ، گام دوم سرآوری و گام سوم صادرات است.
مهدی جنتی افزود: در گام اول با توجه به اینکه کشاورز تجربهای در کاشت محصول ندارد اطلاعات کارشناسی شده به وی ارائه میشود.
وی با اشاره به اینکه زعفران گیاه کم آبخواه است ، ادامه داد : زمان ایده آل کاشت پیاز زعفران خرداد ماه است و در طول زمان کاشت و برداشت این محصول حداکثر پنج بارباید به محصول آب داد ، اولین آبیاری در مهرماه است که بعد از آن محصول شروع به گل دادن می کند و بعد از آن دردی ماه دومین آبیاری و پس از آن در فصل زمستان در صورتی که بارندگی نباشد باید پیازکاشت شده را برای سومین و چهارمین بار آبیاری کرد و آبیاری پنجم در مرداد ماه است که آبیاری مهمی است و حدود 40 درصد عملکرد گلدهی محصول را در سال بعد افزایش میدهد.
کارشناس ارشد مرکز آموزش جهاد کشاورزی استان یزد به طور کلی آبیاری محصول زعفران قبل از گل دهی ، بعد از گل دهی و یکی هم آبیاری مرداد ماه عنوان کرد و افزود : اگر در زمستان بارندگی باشد عملا دو آبیاری فصل زمستان را نخواهیم داشت.
وی با ذکر این نکته که زعفران طلا است تصریح کرد: کاشت این محصول با هدف ایجاد اشتغالزایی در صورت زمین داشتن به صرفه است ، همچنین دریک زمین به وسعت یک متر در متر می توان به کاشت این محصول پرداخت ودرمنازل در باغچه ای که درتابستانها آبیاری نمی شود و سطح باغچه خشک است میتوان پیاز این محصول را کاشت و از آن بهرهبرداری کرد.
جنتی خاطرنشان کرد : گیاه زعفران به یک دوره چهار تا پنج ماهه خواب تابستانه نیازدارد به صورتی که 15 اردیبهشت تا تیرماه به مدت دو ماه گیاه باید خواب کامل داشته باشد ، دو ماه بعد به خواب سبکتری نیاز دارد.
جهاد کشاورزی میبد برگزار کننده در طول سال کلاس های آموزشی در حوزه زراعت و باغداری مانند پرورش گل محمدی ، آفات انار ، تعذیه باغات پسته و انار و…، حوزه دامداری و شیلات نظیر دوره های آموزشی پرورش بلدرچین ، مرغ بومی ، پرورش ماهیان زینتی و… و درحوزه صنایع تبدیلی و تکمیلی کلاس هایی مانند عرق گیری و روغن گیری از گیاهان دارویی ، فراوری میوه ، تهیه دمنوش ها ، ترشیجات و…درطول سال است.