[box type=”shadow” align=”” class=”” width=””]آش رشته یکی از عذاهای لذیذ و سنتی مردم ایران است که معمولا در بیشتر شهرها در شنبه اول سال پخته می شود و بهانه ای است برای جمع کردن افراد فامیل و همنشینی اول سال به نشانه ای که تا آخر سال این دور همی ها و رفت و آمد های خانوادگی و رعایت صله رحم پابرجا باشد .[/box]
در این جا دستور پخت این آش خوشمزه را آورده ایم انشاءا.. این آش را در کنار هم و با دل خوش می پزید و نوش جان می فرمائید .
مواد لازم:
لوبیا چیتی: 1 لیوان
نخود: 1 لیوان
عدس: 1 لیوان
لوبیا سفید: 1 لیوان
آرد گندم: 1 قاشق غذاخوری
رشته آشی: 600 گرم
پیاز داغ: 1 لیوان
سیر داغ (سرخ شده): 1/2 لیوان
سبزی آش(تره،جعفری،گشنیز،شوید، اسفناج): 2 کیلوگرم
کشک: 1 کیلوگرم
سیر داغ (سرخ شده): به مقدار لازم جهت تزیین
پیاز داغ: به مقدار لازم جهت تزیین
نعنا داغ: به مقدار لازم جهت تزیین
طرز تهیه
حبوبات را از قبل خیس کنید و 2 تا 3 بار آب آنها را عوض کنید. پیاز داغ و سیر داغ را هم آماده کنید. پیاز داغ و سیر داغ را با زردچوبه کمی تفت دهید. نخود، لوبیا و سیر داغ و پیاز داغ را درون قابلمه ریخته و بپزید. سپس عدس و سبزی خرد شده را هم اضافه کنید.یک تا دو قاشق آرد را در کمی آب سرد حل کنید و به مواد اضافه کنید. سبزی که پخته شد رشته آش را اضافه کنید و هم بزنید تا رشته ها به یکدیگر نچسبند . رشته نباید خرد شود. زمانی که از پختن رشته ها اطمینان پیدا کردید کشک را اضافه کنید . چون کشک شور است سعی كنید نمك را با احتیاط در آش بریزید، بعد از 5 دقیقه گاز را خاموش کنید. و اجازه دهید که آش کمی جا بیافتد سپس در ظرف بریزید و با نعنا داغ، پیاز داغ و سیر داغ تزیین کنید.
نکات مهم در پختن آش رشته
- اگر كشك به آش مي زنيد نمك نريزيد و اگر دوغ مي ريزيد به ميزان لازم نمك بزنيد.
- براي خوش رنگ شدن آش بهتر است که پیاز داغ و سیرداغ را با زردچوبه سرخ کرده و به آش بیافزایید.
- آشي كه مي خواهيد دوغ بزنيد سفت برداشته و اگر كشك مي زنيد شل تر برداريد.
- اگر اسفناج در بازار نيست از برگ چغندر استفاده كنيد.
- سبزی آش را نباید ریز خرد کرد.
- نعنا داغ را با روغن مایع و جامد سرخ کنید.
- براي تهيه كشك زرد، كشك را با زعفران و آب بجوشانيد.
- می توان به جای آب از آب قلم استفاده کرد طعم خوبی به آش می دهد.
مرحله 1
بنشن ها را یک روز خیس کنید و 2 تا 3 بار آب آنها را عوض کنید. پیاز داغ و سیر داغ را هم آماده کنید. پیاز داغ را با زردچوبه کمی تفت دهید.
مرحله 2
نخود، لوبیا و سیر داغ و پیاز داغ را درون قابلمه ریخته و بپزید.
مرحله 3
سپس عدس و سبزی خرد شده را هم اضافه کنید.
مرحله 4
یک تا دو قاشق آرد را در کمی آب سرد حل کنید و به مواد اضافه کنید.
مرحله 5
سبزی که پخته شد رشته آش را اضافه کنید و هم بزنید تا رشته ها به یکدیگر نچسبند .
مرحله 6
زمانی که از پختن رشته ها اطمینان پیدا کردید کشک را اضافه کنید . بعد از 5 دقیقه گاز را خاموش کنید. و اجازه دهید که آش کمی جا بیافتد .
مرحله 7
برای درست کردن کشک زرد کافیست مقداری زعفران دم کرده به آن اضافه کنید. اگر کشک شل است بهتر است زعفران دم کرده و کشک کمی جوشیده شود تا کشک سفت تر شود.
مرحله 8
منبع :
cookery.ir
تبیان