سید محسن فلاح روز دوشنبه در جمع خبرنگاران افزود: بازدید از طرحهای اشتغال ، بازدید از خانوادههای مددجو و معلول، گلباران قبور شهد توسط نونهالان مهد کودک ،برپایی نمایشگاه توانمندی های معلولان و … از دیگر برنامه هایی است که اجرا خواهد شد.
وی در ادامه ضمن ارائه توضیحاتی درارتباط با عملکرد یکساله اداره بهزیستی میبد گفت:بیشتر فعالیتهای بهزیستی توسط مردم انجام میشود ، شهرستان میبد نیز با برخوردار بودن از این ویژگی دارای ۵۳ مرکز و ۲۰ موسسه است که تحت نظارت بهزیستی فعالیت میکنند.
رئیس اداره بهزیستی میبد ادامه داد : فعالیت مراکز درحوزه اجتماعی ، توانبخشی و پیشگیری و اشتغال می باشد و بیشترین آنها در حوزه اجتماعی فعالیت دارند.
وی تعداد مجوز حوزه اجتماعی را 43 مجوز مرتبط به ۳۵ مرکز و ۷ موسسه عنوان کرد.
فلاح همچنین به ۱۲ مجوز حوزه توانبخشی شامل ۸ مرکز و ۴ موسسه و ۱۸ مجوز حوزه پیشگیری شامل ۱۰ مرکز و ۸ موسسه اشاره کرد.
وی تعداد کلی موسسات در این سه بخش را ۲۰ موسسه ذکر کرد و گفت: ۱۴ موسسه به صورت خیریه و ۶ موسسه دیگرنیز در حوزه فرهنگی و اجتماعی فعالیت دارند.
این مسئول تعداد افراد شاغل در ۷۳ موسسه و مرکز را 301 نفر عنوان کرد که از این تعداد ۲۵۵ نفر به صورت تمام وقت و ۴۶ نفر نیز به طور پاره وقت فعالیت دارند.
وی بیشترین آمار مراکز را مهدهای کودک نام برد و گفت: یک هزار کودک تحت پوشش ۲۹ مهدکودک بهزیستی شامل ۲۱ مهد شهری و ۸ روستا مهد میباشند و این مهدها ۹۰ نفر مربی دارند.
اجرای طرحهای غربالگری
فلاح با اشاره به حوزه پیشگیری گفت: ۶ هزار و ۷۰۰ کودک در طرح غربالگری بینایی سنجی معاینه شدند که از این تعداد ۵۰۰ کودک مشکوک تشخیص داده شدند که به بینا سنج و چشم پزشک ارجاع داده شدند و همچنین کمک هزینه ۳۵ مورد عینک نیز داده شده است.
وی با اشاره به طرح غربالگری اضطراب روی کودکان ۵ تا ۶ سال که طی آن ۱۰ درصد از بچه ها انتخاب و به مشاور برای سنجش اضطراب معرفی شدند که با تشخیص اضطراب تحت قرار گرفتند و در این ارتباط با والدین آنها نیز مشاوره انجام شد.
رئیس اداره بهزیستی میبد به یک هزار و ۲۰۰نوزاد هم اشاره کرد تحت غربالگری شنوایی در بیمارستان قرار گرفتند و ۵۰۰ کودک ۳ تا ۵ سال هم در مهدکودک ها مورد غربالگری شنوایی قرار گرفتند که ۷۱ نفر آنها به متخصص گوش معرفی شدند.
وی اجرای طرحهای اجتماع محور در ۷ محله را نیز نام برد و به طرح پیشگیری از معلولیت ها د رمدارس اشاره کرد که طی آن ۲ هزار و ۲۰۰ دانش آموز در مقطع دهم و یازدهم
تحت پوشش طرح قرار گرفتند و پیشگیری از معلولیتها به آنها آموزش دادهشد ، همچنین طرح غربالگری ژنتیک برای ۱۵۰ دانش آموز دختر شهرستان مقطع دهم نیز اجرا شد.
فلاح به اجرای طرح فراگیر شناسایی اختلالات در معلولان و ارجاع به مراکز مشاوره ژنتیک ، برگزاری دوره های پیشگیری از اعتیاد ، مهارتهای زندگی ، زوج درمانی ، کارگاه دانشنامه ازدواج و…اشاره کرد.
وی درمان ۳۳۰ معتاد در سطح سه مرکز ترک اعتیاد را نیز نام برد.
مرکز تحقیقات ژنتیک
این مسئول به طرحهای مشترک ژنتیک و دیابت ، راه اندازی و به روز شدن سایت اینترنتی مرکز ژنتیک ، برگزاری دوره های آموزشی ، بازدید دانش آموزان از مرکز تحقیقات ژنتیک ، به راه اندازی سالن کنفرانس این مرکز ، پیگیری اعتبارات مرکز و …نیز اشاره کرد.
وی با اشاره به خصوصی شدن آزمایشگاه مرکز تحقیقات ژنتیک گفت: آزمایشگاه به موسسهای خیریه واگذار شد و تعرفه ای به مراتب کمتر از آزمایشگاههای خصوصی دیگر دارد و برای افراد نیازمند به تشخیص مددکار بهزیستی ۲۰ تا ۳۰ درصد تخفیف هزینه داده میشود گذشته از آن که انجام آزمایشات برای مددجویان بهزیستی رایگان است.
آماده سازی ساختمان جدید مرکز محبت
رئیس اداره بهزیستی میبد درادامه اظهار داشت : مرکز محبت در حال اتمام است و در سال آینده مورد بهره برداری قرار می گیرد همچنین یک مرکز شبانه روزی سالمندان نیز در کنار آن احداث خواهد شد که برای راحتی آنها بیشتر سوئیت مانند ساخته خواهدشد و البته سیاسی بهزیستی توسعه مراکز روزانه سالمندان می باشد.
اشتغال معلولان
وی ادامه داد : امسال در حوزه اشتغال تسهیلات ۲ برابر پارسال شد به گونه ای که پارسال یک میلیارد و ۷۰۰ میلیون تومان تسهیلات اشتغال داشتیم و امسال حدود سه میلیارد و ۷۰۰ تومان است و حدود ۸۰ درصد تسهیلات جذب شدهاست.
فلاح به ارائه ۱۶ وام کارفرمایی اشاره کرد و افزود: سیاست بهزیستی افزایش وامهای کارفرمایی است و سقف وام به افراد نیز از پنج میلیون و ۱۰ میلیون به ۱۵ تا ۲۰ میلیون افزایش یافته که درحوزه های کاربافی ، زیلوبافی ، خیاطی و کارگاههای تولیدی و خدماتی داده شدهاست.
پرونده های بهزیستی
وی پروندههای بهزیستی را ۴۵۰ پرونده مستمری بگیر و در کل ۲ هزار پرونده تحت پوشش برشمرد که تعدادی از آنها مستمری بگیر نیستند و موردی کمک دریافت میکنند.
وی پروندههای مرکز توانبخشی را ۷۸۰ نفر مراجعه گفتاردرمانی ، ۵۳۲ نفر شنوایی ، ۸۱۴ بینایی سنجی ،فیزیوتراپی 236 نفر و یا تشکیل یک هزار و ۲۱۶ جلسه فیزیوتراپی و ۴۸۸ کاردرمانی ذکر کرد و همچنین به تشکیل 12 کمیسیون تایید ورودی معلولان و بررسی ۳۱۴ پرونده در این کمیسیون ها و برگزاری ۵ جلسه مناسب سازی با ۳۰ مصوبه اشاره کرد.
وی همینطور به پیگیری آمادهسازی سه مسکن با ارائه ۱۲ میلیون اعتبار با زمین داده شده از طرف بنیاد مسکن اشاره کرد و از سه مسکن که اخیرا به صورت سه جانبه بین بهزیستی ، بسیج سازندگی و بنیاد مسکن صورت گرفته یاد کرد.
وی افزود: این سه مسکن هرکدام ۴۰ میلیون تومان وام ، ۱۰ میلیون سهم آورده مددجو و ۱۰ میلیون سهم بهزیستی دارد که به آنها اختصاص داده شدهاست.
مرکز شهرستان ۱۰۵هزار نفری میبد در ۵۰ کیلومتری شمال غرب شهر یزد مرکز این استان قرار دارد.
ایرنا