به نقل از روابط عمومی فرمانداری میبد، سید بهروز موسوی بابیان اینکه سلامت مردم خط قرمز ماست تصریح کرد: پلیس اماکن فرماندهی انتظامی، تعزیرات حکومتی و مرکز بهداشت باید بهصورت مستمر بر تعطیلی واحدهای صنفی نظارت و واحدهایی که از مصوبات شورای تأمین و سلامت تخطی کرده باشند را پلمب نمایند.
موسوی گفت: شهرستان میبد درزمینهٔ پیشگیری از ابتلا به کرونا، بسیار دقیق عمل کرده است و در این راستا تعطیلی صنوف و عدم تردد غیرضروری مردم در سطح شهر، کمک بزرگی به قطع زنجیره انتقال این ویروس است.
معاون سیاسی، امنیتی و اجتماعی فرمانداری میبد با قدردانی از همراهی و همکاری اصناف شهرستان خاطرنشان کرد: ماندن در خانه و رعایت بهداشت فردی مهمترین راه مبارزه با کروناست.
از شلوغی در میوهفروشیها پرهیز شود
فرماندارمیبد هم در جلسه فوقبرنامه با اعضای ستاد مقابله با کرونا درخواست کرد از شلوغی در میوهفروشیها پرهیز شود.
حسین فلاح گفت: شهرستان میبد در موضوع دامنه شیوع بیماری کرونا، نسبت به دیگر شهرستانهای استان در شرایط ویژهای قرار دارد.
وی در ادامه بر تعطیلی اصناف بهویژه میوهفروشیها تأکید کرد و افزود: اگر حضور مردم در سطح شهر و اصناف و کسبه را مدیریت نکنیم، شرایط بحرانیتری را در روزهای آینده در شهرستان شاهد خواهیم بود.
این مسئول تصریح کرد: ستاد مقابله با کرونا و گشتهای متشکل از نیروی انتظامی، صمت، اماکن و تعزیرات حکومتی با اصنافی که همچنان به باز بودن واحدهای صنفی اصرار میورزند باید قاطعانه برخورد و ضمن پلمپ این واحدها، پرونده آنها را به دادگستری ارائه کنند.
فرماندار میبد با اشاره به شلوغی میوهفروشیهای سطح شهر گفت: تجمع در میوهفروشیها میتواند سلامت مردم را به خطر انداخته و باعث شیوع و گسترش کرونا در شهر شود.
وی افزود: اگر شهروندان عزیز به حضور غیرضروری خود در سطح شهر ادامه دهند و بیماری کرونا را جدی نگیرند باید شاهد از دست دادن خیلی از عزیزانمان در روزهای آینده باشیم.
اصناف میبد رعایت نکات بهداشتی پیشگیری ازکرونا را جدی نگرفتهاند
کارشناس بهداشت محیط شبکه بهداشت و درمان میبد نیز گفت: متاسفانه به دنبال بازدید مشترک شبکه بهداشت و رییس اداره صنعت معدن و تجارت از اتحادیههای نانوا و میوه فروش و آموزش های داده شد به غیر از یک مورد میوه فروش سایر مراکز همچنان طبق روال سابق در حال فعالیت هستند.
دستورالعملهای ایمنی و بهداشتی پیشگیری از کرونا توسط میوه فروشیها
حسن خواجویی افزود : این در حالی است که باید ورودیهای مغازهها مسدود و از ورود افراد به داخل مغازه به طور جدی خودداری شود ، همچنین میوه فروشیها باید کلیه میوه و سبزیجات خود را از دسترس مشتریان خارج و درون مغازه قرار داده و کلیه پیاده روها رو خالی نمایند.
وی ادامه داد : همه فروشندگان میوه موظف به عرضه میوه به صورت جعبه و بسته بندی دروزنهای مختلف با رعایت انصاف و قیمت و کیفیت مطلوب هستند تا با انجام آن از ازدحام و دست زدن به میوه توسط افراد مختلف جلوگیری به عمل آید.
کارشناس بهداشت محیط شبکه بهداشت و درمان میبد یادآور شد : برای پرداخت وجه لازم است کارت توسط مشتری کشیده شده و مبلغ و رمز توسط متصدی فروشگاه انجام و مرتبا کارتخوان ضدعفونی گردد.
دستورالعملهای رعایت موارد ایمنی و بهداشتی پیشگیری از کرونا توسط نانواییها
وی ارتباط با نانواییها هم گفت:نانوایی ها نیز ملزم به بستن ورودی نانوایی خود برای جلوگیری از ورود افراد متفرقه به قسمت پخت نان در مغازه هستند ؛ همچنین باید میز ها از پیاده رو جمع آوری و از دسترس مشتریان خارج گردد.
خواجویی با اشاره به اینکه لازم است بسته به فضای مغازه تعدادی میز ضدعفونی و جهت سرد کردن نان درون مغازه قرار گیرد ، ادامه داد :نانوایی ها نیز ملزم به بسته بندی نان جهت ارائه به مشتریان هستند و برای اجرای این موضوع لازم است بعد از یک ساعت فعالیت و تهیه بسته بندی نان درب نانوایی خود را باز کنند تا از تجمع افراد جلوگیری به عمل آید.
وی تاکید کرد : متصدی به هیچ وجه پول نقد را نپذیرد و جهت پرداخت وجه نان لازم است صرفا کارت بانکی استفاده گردد ، کارت باید توسط مستری و مبلغ و رمز توسط فروشنده انجام گیرد.
دستورالعملهای رعایت موارد ایمنی و بهداشتی پیشگیری از کرونا توسط خواربار فروشیها
این کارشناس مسئول با اشاره به صنف خوار بار فروشیها اظهار داشت: عرضه مواد غذایی فاقد مشخصات بهداشتی و فلهای که قابلیت شستشو و پخت ندارند نظیر تخمه، آجیل و شیرینی در خواربارفروشیها ممنوع می باشد.
وی افزود : همینطور تداخل صنفی فروش میوه فروشی با هرصنفی دیگر نیزممنوع و راه ورود افراد متفرقه به داخل مغازه باید مسدود شود.
لزوم دستورالعملهای رعایت موارد ایمنی و بهداشتی پیشگیری از کرونا توسط همه اصناف
خواجویی همچنین گفت : همه فروشندگان در اصناف مختلف ملزم به رعایت دستورالعلملهای بهداشتی و ایمنی هستند که در این ارتباط لازم است کلیه سطوح مغازه و دستگیره های یخچال ها و… صدعفونی وروشویی مناسب و مجهز به صابون مایع وسطل زباله درب دار و پدالی مجهز به پلاستیک زباله نیز در محل کسب قرار گیرد ، در محل قرار گیرد به علاوه کلیه ظروف نگهداری خیارشور و ترشی جات باید درب دار باشد تا از نفوذ گرد وغبار داخل مواد غذایی جلوگیری به عمل آید.
وی بادآور شد : از فردا با بازدید ازمراکز صنفی با حضوراکیپهای مرکز بهداشت و بازرسان سایر ادارات ضمن بازدید با اصناف متخلف برخورد میشود.
کارشناس بهداشت محیط شبکه بهداشت و درمان میبد متذکر شد : با توجه به ماده 688 قانون مجازات اسلامی که تهدید علیه بهداشت و سلامت عمومی جرم تلقی و پرونده به مراجع قضایی ارسال می گردد و قابل توجه است که مجازات پیش بینی گردیده در این ماده قانونی یکسال حبس است.
حدود ۲۳ اتحادیه صنفی در میبد فعال هستند.