زیلو هنرصنعتی به یادگار مانده از نسلهای پیش و احیا شده توسط هنردوستان میباشد، هنردوستان و علاقمندانی که پای در مسیر تحقیق و پژوهش مینهند تا با ایجاد شکلی نوین از این میراث ارزشمند آن را در گستره جهانی به همه مردمان بشناسانند.
نفیسه پورمحمود آبادی متولد سال ۶۷ از سال ۸۳ با وجود داشتن استعدادی خاص در رشته ریاضی با رفتن به دنبال علاقهاش رشته هنر را برگزید و از جمله هنرمندانی است که با دیدی نو و پشتکاری که خصلت مردمان این منطقه است وقت و انرژی خود را تاکنون در این راه صرف کردهاست .
وی با تحقیقاتی که در رشته زیلو و مرتبط با پایاننامه تحصیلی خود درمقطع کارشناسی رشته بافت داشت نو آوریهایی را در زمینه بافت و طراحی زیلو به وجود آورد.
ارتباط برقرار کردن بین زیلو و تاپ استری
این هنرمند گفت : این نوآوریها برایم ارضا کننده نبود و تحقیقاتم را با تحصیل در مقطع کارشماسی ارشد در رشته نقاشی دنبال کردم و زیلو را وارد حوزه تاپاستری یکی از رده های هنرهای تجسمی کردم که آنچه می بینید حاصل ارتباط تاپ استری با زیلو است.
وی ادامه داد : ازمجموع تاپ استریها بعضی از آنها حالتی دکوری دارد ، یک سری هم در قالب فرشهای نرم و زیراندازهای پرزدارو ۲ رو صورتی کاربردی داشته و قابلیت تولید انبوه هم دارد.
بافنده زیلو نیستم ، برای انجام تحقیقاتم زیلو بافی را فرا گرفتم
پورمحمود آبادی گفت : نتیجه تحقیقات و کارهایی که انجام دادم از بین بردن سفتی و سختی زیلو است که گاهی باعث میشود کمتر مورد استقبال و استفاده قرار گیرد.
وی گفت: من بافنده زیلو نیستم اما برای انجام تحقیقاتم بافت زیلو را فرا گرفتهام تا بتوانم بر روی آن نوآوری و خلاقیت داشتهباشم و در کل خود به علمی که به بافت زیلو پیدا کردم ، مدیون می دانم.
هنرمند رشته زیلو بافی در ارتباط با تهیه تجهیزاتی که درهنرآفرینی خود نیاز دارد ، اظهار داشت : یک سری از تجهیزات را بافندهها دارند اما تجهیزات و رنگهایی خاص که برای کارم در نظر دارم را خودم تهیه میکنم و در اختیار بافنده میگذارم.
وی پدر و مادر و همسرش را پشتیبان و حمایت کننده در ادامه دادن کارش معرفی کرد و گفت : یک هنرمند همیشه ایده میدهد و وسیله سرمایهدارشدن دیگران را فراهم میکند به همین دلیل در مسیری که پیش گرفتهام سعی میکنم اگر بازده مالی هم ندارد آن را به اتمام برسانم و در کل باید بگویم هیچ کاری را ۲ بار تجربه نکردهام.
پورمحمود آبادی گفت : تا کاری را به انتها نرسانم به نمایش نمیگذارم و اگر به نمایش گذاشتهشد نشان میدهد که کار برایم رضایت بخش بوده وبه اتمام رساندهام .
وی با اشاره به غرفههای اختصاص داده شده در شاه عباسی میبد که اخیرا به مزایده گذاشته شده و بودن در آن غرفهها برای هنرمندان شاغل در انها هزینه بر کرد ، تصریح کرد: هر هنرمندی در آغاز کارش نیاز به حمایت و به این شکل به مزایده گذاشتن غرفه ها کار درستی نبود.
مرکز شهرستان ۱۰۵هزار نفری میبد در ۵۰ کیلومتری شمال غرب شهر یزد مرکز این استان قرار دارد.