قائم مقام وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی با اشاره به ضرورت تدوین برنامه های منسجم و راهبردی در راستای استفاده از ظرفیت جوانان به ویژه فارغ التحصیلان دانشگاهی گفت: نهادهای تنظیم کننده بازار کار باید استراتژی مشخصی با توجه به جمعیت جوان کشور تدوین و اجرایی کنند.
قائم مقام وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی با اشاره به ضرورت تدوین برنامه های منسجم و راهبردی در راستای استفاده از ظرفیت جوانان به ویژه فارغ التحصیلان دانشگاهی گفت: نهادهای تنظیم کننده بازار کار باید استراتژی مشخصی با توجه به جمعیت جوان کشور تدوین و اجرایی کنند.
به گزارش ایسنا- منطقه یزد،”سیدابوالحسن فیروزآبادی” در آیین افتتاحیه هشتمین همایش ملی انجمن جمعیت شناسی ایران، که به میزبانی دانشگاه یزد برگزار شد، با بیان این که در پنجاه سال گذشته کشور ایران شاهد حوادث زیادی بوده، اظهار کرد: حوادثی که در ایران اتفاق افتاده، جمعیت کشور را به سه برابر افزایش داده است.
وی با اشاره به جابجایی بافت شهری و روستایی کشور نسبت به تناسب 80درصد روستایی و 20 درصد شهری گفت: تحولات اخیر جمعیتی فرصت مناسبی برای توسعه بیش از پیش ایران اسلامی در عرصه های مختلف است.
فیروزآبادی بافت اقتصادی دنیا را در حال تحول دانست و بیان کرد: اقتصاد خدماتی، دانش بنیان و خلاقیت محور در عرصههای مختلف، در حال شکل گیری است.
قائم مقام وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی در ادامه با اشاره به ضرورت رشد صنعتی در عرصه اقتصادی کشور گفت: نگرانی آن است که در دنیا رشد اقتصادی انجام بشود ولی اشتغال ایجاد نشود.
وی تراکم نیرو را از جمله مشکلات فعلی صنایع در کشور عنوان کرد و ادامه داد: رشد و نوسازی صنعتی با شرایط موجود زمینه بیکاری بیش از 500 هزار نفر در کشور را ایجاد می کند.
این مقام مسئول با اشاره به عدم تعادل در حوزه نیروی انسانی، تصریح کرد: نهادهای تنظیم کننده بازار کار باید استراتژی مشخصی با توجه به جمعیت جوان کشور تدوین و اجرایی کنند.
فیروزآبادی با اشاره به ضرورت ایجاد زمینه تحقق اهداف اقتصاد مقاومتی در راستای توسعه بیش از پیش کشور گفت: در اقتصاد مقاومتی، اقتصاد برون نگر و درون زا تعریف شده که مستلزم ارتقای دانش و مهارت در عرصه های مختلف شغلی است.
وی کسب قدرت فتح بازارهای دنیا را از جمله اهداف اقتصاد مقاومتی دانست و بیان کرد: ما باید در حوزه اقتصاد و اشتغال، استراتژی ملی داشته باشیم.
قائم مقام وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی نیاز به بازار کشورهای همسایه را نیازی اجتناب ناپذیر عنوان کرد و افزود: ایجاد تعامل و برقراری ارتباط اقتصادی، یکی از موثرترین راهکارهای توسعه بیش از پیش اقتصادی در کشور است.
وی در بخش دیگری از سخنان خود خاطرنشان کرد: در 10 سال گذشته حدود 90 هزار نفر از شاغلین بخش صنعت کاهش یافته و این در حالی است که آمار شاغلین بخش خدمات در کشور بزرگتر شده است.
فیروزآبادی ادامه داد: جامعه دانشگاهی و پژوهشی کشور در حوزه مسئله اشتغال و کیفیت جمعیتی کشور باید بیش از پیش فعالیت کند.
وی در مورد توسعه فضای مجازی گفت: یکی از ویژگیهای توسعه فضای مجازی استفاده از روش های تحقیقی مختلف است که در این شیوه مسئله و حل مسئله به صورت همزمان انجام می شود.
این مقام مسئول افزود: با توجه به کمبود سرمایه در کشور توسعه بازارهای مختلف، باید با نگاه و اولویت ایجاد اشتغال ترویج داده شود.
قائم مقام وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی با بیان این که در این وزارت خانه توسعه مشاغل خانگی و خرد در اولویت اجرایی است، اظهار کرد: ظرفیت استان های کشور در حوزه اشتغال خانگی و مشاغل خرد شناسایی، بررسی و پس از تصویب نهایی مورد حمایت قرار می گیرند.
وی در پایان عدم تعادل نرخ بیکاری در کشور را نوعی بی عدالتی دانست و بیان کرد: در دولت یازدهم اقدامات کارشناسی شده ای در این مورد انجام شده که امیدواریم به نتایج خوبی برسیم.