مبنای ارائه خدمات به معلولین در جامعه نباید تنها بر اساس شدت معلولیت باشد چراکه شدت معلولیت یک بخش از ارائه خدمات است.
به گزارش روابط عمومی بهزیستی استان یزد، مدیرکل مدیرکل دفتر توانمندسازی معلولان سازمان بهزیستی کشور با بیان این مطلب در نشست منطقه ای توانمندسازی معلولین منطقه 6 بهزیستی کشور گفت: ارائه خدمات و حمایت بر اساس شدت معلولیت باعث می شود گرایش و تمایل به ثبت معلولیت های با درجه شدید بیشتر شود.
دکتر کیوان دواتگران افزود: در نتیجه چنین روندی به کمیسیون های پزشکی از جانب افراد دارای معلولیت فشار وارد می شود که معلولیت آنها با درجه شدید در پرونده پزشکی آنها ثبت شود تا بتوانند مستمری دریافت کنند و این کار درستی نیست، مددکار باید از طریق نیاز سنجی، خدمات یک معلول را مشخص کند.
وی با بیان اینکه استراتژی توانبخشی در کشور نیاز است اظهار داشت: متاسفانه در سیستم تصمیم گیری برای معلولان، کمتر خود آنها در جلسات حضور دارند درحالیکه باید خودشان در تصمیم گیری ها نقش داشته باشند.
دواتگران با بیان اینکه رفع مشکلات حوزه توابخشی معلولان به تغییر نگرش جامعه و رویکرد مسئولان نیاز دارد افزود: برای تحقق توسعه پایدار باید به معلولان توجه کرده و در راستای فقرزدایی، تامین معاش و بهبود وضعیت اقتصادی آنها تلاش کرد.
مدیرکل دفتر توانمندسازی معلولان سازمان بهزیستی کشور نقش آموزش و اطلاع رسانی از طریق رسانه ها را موثر بیان کرد و گفت: در حال حاضر درک درستی از ناتوانی در جامعه وجود ندارد و این مهم از طریق آموزش در مهدهای کودک و اطلاع رسانی از طریق رسانه ها محقق می گردد.
گفتنی است: نشست منطقه ای توانمندسازی معلولین منطقه 6 بهزیستی کشور در قالب سه کارگاه: کمیسیون های تخصصی معلولان و بررسی چالش ها موجود، توانبخشی مبتنی بر جامعه با رویکرد تسهیلگری و نیازسنجی و تعیین الویت ارائه خدمات در کمیته های توانبخشی و بررسی چالش های اجرایی دستورالعمل ابلاغی صبح امروز به میزبانی یزد برگزار گردید.
در این نشست یک روزه معاونان توانبخشی، دبیران کمیسیون های پزشکی، کارشناسان مسئول توانبخشی مبتنی بر جامعه، مناسب سازی و کمیته های توانبخشی استان های اصفهان ، لرستان، مرکزی ، کهکیلویه و بویر احمد و یزد حضور داشتند.