به نقل از روابط عمومی سازمان جهاد کشاورزی استان یزد، محمّد حسین ملانوری با اشاره به اینکه ۸۰ درصد شهرکهای گلخانه ای استان یزد در شهرستان خاتم قرار دارد، تصریح کرد: این شهرک ها ظرفیت جذب ۸۰ نفر از فارغالتحصیلان دانشگاهی رشتههای کشاورزی برای سرمایهگذاری را دارد .
ملانوری تاکید کرد: توسعه گلخانه ها به دلیل مزایایی که در کاهش مصرف آب ، افزایش تولید، اشتغال و ارزش افزوده بالا دارد ، با توجه به استقبال مردم برای سرمایه گذاری شاهد شتاب خوبی برای توسعه در این بخش هستیم.
لزوم رفع موانع ایجاد گلخانه در یزد
وی با تاکید بر رفع و تسهیل موانع ایجاد گلخانه خاطرنشان کرد: مدیران دستگاه های اجرایی دست اندرکار خصوصا شرکت آب منطقه ای یزد باید با سرمایه گذاران دارای آب و زمین شخصی در این مورد مدارا کنند و مسوولان بانک های عامل هم با سرمایه گذاران این بخش همکاری داشته باشند تا در شرایط فعلی بیشتر شاهد رونق کسب و کار باشیم.
وی در ادامه با اشاره به روش کاشت نوین محصولات گلخانهای به صورت هیدروپونیک (کشت بدون خاک ) تاکید کرد: با این روش میزان تولید محصول به ۲ برابر افزایش مییابد، اما در روش معمولی کشت گلخانهای در هر هکتار ۱۵ میلیارد ریال و در روش کشت بدون خاک ۳۰ میلیارد ریال تسهیلات به متقاضیان اجرای این طرحها پرداخت می شود.
از ۱۱۴ هزار هکتار اراضی قابل کشت یزد ، ۳۳ هزار و ۱۵۱ هکتار ( ۲۹ درصد) زراعی و ۸۱ هزار و ۱۶۴ هکتار ( ۷۱ درصد) به کشت محصولات باغی اختصاص دارد.
بخش عمده درآمد کشاورزان یزد مربوط به باغبانی استان است که از ۷۱ درصد اراضی قابل کشت به محصولات باغی که عمدتا پسته، انار، زردآلو ، زعفران، گیاهان دارویی و دیگر محصولاتاست، اختصاص دارد.
۵۹۰ هزار تن محصول زراعی، ۲۵۳ هزار تن محصول باغی، ۵۳۳ هزار تن محصول گلخانه ای و ۳۹۲ هزار تن محصولات دامی حاصل تلاش حدود ۷۰ هزار کشاورز، دامدار و بهره بردار استان یزد در یک سال است.