مدیر حوزههای علمیه کشور دراین نشست با مورد تاکید قرار دادن توجه به پژوهش و تحقیق گفت: در تاریخ حوزههای علمیه و مدارس دینی ، پژوهشگران بزرگی داریم که با روی آوردن به تحقیق و پژوهش و نوآوری و با حداقل امکانات خوش درخشیده و فکر و اندیشه آنها در تاریخ حوزه علیمه ، جهان اسلام و بشریت اثر گذار بودهاست.
آیت الله علیرضا اعرافی با یاد از علامه طباطبایی صاحب المیزان که بیش از 20 سال از عمرش صرف نگارش این کتاب شد و با قناعت زندگی کرد، افزود: کتاب المیزان یک اثر درخشان و نقطه عطف در تاریخ تفسیر امت اسلام است.
وی در ادامه تصریح کرد: ما ریشه بسیار عمیقی در تولید فکر و اندیشه با امکانات کم و نتایج بسار برجسته داریم و باید طلبههای ما این فهم تاریخی را داشته و به این هویت چون دیوار بلند و استوار دارای نقش و نگار علمی افتخار کرده و احساس تکیه زدن بر ان داشتهباشند.
پژوهشها باید به صورت عمقی انجام شود
مدیر حوزههای علمیه کشور خاطر نشان کرد: جدای از شکل و ظاهر تحقیق پژوهش و ظواهر نگارشی و ویرایشی که در جای خود ارزشمند است ، باید پژوهشها از حالتهای سطحی و تشریفاتی خارج شده و حالت عمقی بگیرد.
وی در ادامه روشمندی اجتهادی را مورد تاکید قرار داد و گفت: باید معانی و بیان و فصاحت و بلاغت را عمیق مطالعه کرد و به دقایق آن توجه کرد.
وی یادآور شد: پایههای علوم حوزوی را باید مهم شمرد و همچنین در تحقیق و پژوهش سوژهیابی و موضوع یابی به عنوان یک هنر خاص را باید مورد توجه قرار داد.
اعرافی درادامه به اساتید توصیه کرد تا حداقل سالی یک پژوهش برای ارائه پیگیری کنند و همچنین تقویت زیرساختهای پژوهشی را نیز مورد اشاره قرار داد.
یک هزار و 800 پایان نامه فهرست شده در حوزه علمیه خواهران استان یزد
مدیر حوزه علمیه خواهران استان یزد هم در این نشست هم گفت : حوزه علمیه خواهران استان ظرفیت بسیار خوبی است که با تقویت آن میتوان در کشور حرفی برای گفتن داشته باشیم.
حجت الاسلام والمسلمین محمد کارگر شورکی در ادامه به یک هزار و 800 پایاننامه فهرست شده در این حوزه اشاره کرد که میتواند با تکمیل شدن به صورت کتاب به چاپ برسد.
وی درادامه گفت: حوزههای علمیه خواهران استان یزد درارتباط با موضوعات و درسهای پژوهشی در کشور اول است و از بین شهرهای استان نیز میبد برتر است.
نتایج جشنواره علامه حلی
معاون پژوهش حوزه علمیه یزد و دبیر جشنواره یاد شده در نشست برگزار شده به مناسبت اختتامیه جشنواره مذکوربا ارائه گزارشی از نتایج این جشنواره و همچنین جشنواره علامه حلی کشوری گفت : طلاب استان یزد درسال جاری 805 اثر در قالب مقاله ، پایان نامه و تحقیق پایان درس به دبیرخانه جشنواره ارسال کردند که از این تعداد 285 اثر از سوی برادارن و 520 اثر نیز از سوی خواهران طلبه ارائه شدهاست.
حجتالاسلام فیاضی افزود: پس از ارزیابی اجمالی و همچنین ارزیابی تفصیلی مرحله اول و دوم از 79 اثر شامل موضوعات علوم قرآن و تفسیر ، فقه ، کلام ، فلسفه ، اقتصاد و بیانیه گام دوم به عنوان موضوع ویژه این جشنواره حائز رتبه اول تا سوم و شایسته تقدیر شدند.
دبیر هفتمین جشنواره علامه حلی استان یزد در ادامه یادآور شد : حدود 15 استاد ارزیابی جشنواره را برعهده داشتند.
ایرنا